Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 737/1004 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 5,889 - 5,896 arası.

Konu: Viop XXXV

Sn türkoğlu bu artık biraz da vatandaşlar tarafından suistimal konusu oldu.yuksek tazminatlar da dava sayılarını cogaltti .diyelim bir komplikasyon oldu doğum sonrası hastanın rahimi yeterince kendini toplayamadı atoni dediğimiz çok tatsız bizim acil durumlarımızdan biri oldu.kanama nedeniyle bazen rahimi almak zorunda kalırız veya hasta ölebilir önceden öngörmek mümkün değil sonucu çok tatsız normal bir doğumu cehenneme çevirir.ilk çocuğunu doğuran bir kadının rahimi alınabilir veya ölebilir.simdi hasta bu durumda bu niye oldu diye dava dilekçesini veriyor.savci anlamadığından ben bir davayı acayim hele suçsuza nasılsa anlaşılır diyor.hakim işten anlamadığından bilirkişiye ve adlı tıbba dosyayı gönderiyor.bu esnada raporlar bekleniyor.raporlara bazen itiraz ediliyor.dava üç beş yıl suruyor.beraat de etseniz yargıtay safhası başlıyor. Yargıtay usul veya esastan bozarsa yeniden aynı mahkemede yargılama.yerel mahkeme yargıtay kararına uymazsa hadi bakalım bir temyiz ve tekrar yargıtay.ben on yıl süren davalar biliyorum.yuzde doksaninda ceza falan yok.doktor haklı çıkıyor da elbet pirus zaferi olmuş oluyor.

2. Ölüm onbinde bir
    Dava yüzde üç diyo

Nerden çıkıyo bu fark diyo

Hakem ağabey

Moruk davalar illa ölüm nedeniyle açılmaz.misal gebeyi takip ettin doğum öncesi tüm testleri ayrıntılı ultrasonu yaptın.bu testler misal yüzde yüz down sendromunu tanımlayamaz.sadece olasılık testidir.cocuk down li çıkarsa vay sen bunu niye bilemedin hop bir dava açılıyor.amniosentezle anne karnından su alsan kesin tanı ama onun da ayrı riskleri var.simdi anne kanında fetal hücreleri ayrıştırıp yüzde yüz down tanısını anne karnında koymak mümkün ama test pahalı.bizim kadın doğum dernekleri bakanlığa yıllardır yalvarıyor bu testi devlet ödesin vatandaş kolayca risksiz bir şekilde anomali tanısı alabilsin bu davalar olmasın diye.ama elbet ekonomik nedenlerle sallayan yok

ayrılan dr ları bakanlık arayıp

geri dönmeyi düşünürmüsünüz diye soruyormuş

bayan doktor

günde 120 hastaya baktıgını ve hastalara yetişemedigini

nöbetlerin zorlugunu

ve çalışmalarının emekli maaşına yansımıyacagını anlatmış

bu sorunları halletmeden

giden geri gelir mi

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Moruk davalar illa ölüm nedeniyle açılmaz.misal gebeyi takip ettin doğum öncesi tüm testleri ayrıntılı ultrasonu yaptın.bu testler misal yüzde yüz down sendromunu tanımlayamaz.sadece olasılık testidir.cocuk down li çıkarsa vay sen bunu niye bilemedin hop bir dava açılıyor.amniosentezle anne karnından su alsan kesin tanı ama onun da ayrı riskleri var.simdi anne kanında fetal hücreleri ayrıştırıp yüzde yüz down tanısını anne karnında koymak mümkün ama test pahalı.bizim kadın doğum dernekleri bakanlığa yıllardır yalvarıyor bu testi devlet ödesin vatandaş kolayca risksiz bir şekilde anomali tanısı alabilsin bu davalar olmasın diye.ama elbet ekonomik nedenlerle sallayan yok
    Abi o iş raslantı zate
    Ben de baş ta down lıymışım
    Sonra bi up down yapıp düzelmişim
    O kadar ya
    Ne var yani
    İşin şakası
    Olay tamamen Allahtan abi

Yahu ben mesleği bırakalı üç yıl oldu.gecen benim sekreter beni aradı.doktor bey biz bir gebeyi beş ay takip etmişiz o bebek istanbulda bir hastanede doğurmuş.cocuk üç yaşına gelmiş beyninde bir tümör çıkmış doktoru belki de intrauterin doğmadan önce de bu tumor vardı diye benim ultrason bulgularımı talep etmişler.bak ben topu topu ilk beş aylık takibini yapan doktorum.dogumu yaptıran doktor çocuğa sağlam demiş.ilk çocuğu gören çocuk doktoru sağlam demiş.uc yaşına kadar gören doktorlar çocuğa sağlam demiş.ama üç yaşına gelen çocuğun beyninde çıkan tümörden bana hukuken hesap sorabiliyorlar.bir şey çıkar mı çıkmaz.ama hukuken uğraştırır mi uğraştırır.halbuki dava açılmadan arada işi bilen hakim savcı ve doktorların olduğu bir kurul olsa o kurul beş dakikada bu olayı kapatır.

Ha bu konu henüz dava konusu değil.bizim sorumluluklarımız ne ölçüde takip ediliyor ne ölçüde hesap sorulabiliyor babında yazdım.

8.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    ayrılan dr ları bakanlık arayıp

geri dönmeyi düşünürmüsünüz diye soruyormuş

bayan doktor

günde 120 hastaya baktıgını ve hastalara yetişemedigini

nöbetlerin zorlugunu

ve çalışmalarının emekli maaşına yansımıyacagını anlatmış

bu sorunları halletmeden

giden geri gelir mi
    Birde alt yapi ve kadrosu guclu ozel saglik sektoru disari acildigi zaman Devlet hastaneleri doktor bulmakta dahada sikinti yasayacak…..

Amerika ve AB ulkelerinde ozel saglik ucretleri astronomik fiyatlarda. Kamu saglik sistemleride gittikce bozuluyor….

Oralarda da domtorlar ozele gidiyor. Kamu hastanelerine 3.dunya ulkelerinden doktor ithal ediyorlar.

Turkiye ozel saglik sektoru ABD ve Avrupa ulkeleri icin bicilmis kaftan. Kaliteli hizmet..Ekonomik fiyat….

Pandemi 2 yillik bir zaman kaybi yasatti. Yakinda bir cok ozel sektoru Batidaki sigorta ve saglik kuruluslari ile tedavi ve bakim anlasmalari yapmaya basliyacak zaten.

iyi organize edilirse gelecekte Turk ozel saglik sektoru yillik onlarca milyar hizmet ihracati yapma potansiyeline sahip …

Sayfa 737/1004 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •