Sayfa 74/1001 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 585 - 592 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Tefas hafta sonları genelde çalışmıyor.
    Dün 5 gibi başladı problem hala devam ediyor.

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Dün 5 gibi başladı problem hala devam ediyor.
    Hafta sonu fişi çekip gitmişlerdir...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hafta sonu fişi çekip gitmişlerdir...
    Büyük bir ihtimalle hafta sonu tatil yapın fonla uğraşmayın demişler

4. ama gecen hafta calisirdi tefas hafta sonu

sayin admustafa repo ile mevduat arasi dolara hangisi iyi
    ben 6ay hatta bir yil dolara dokunmayacagim en iyi is ne?

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    ama gecen hafta calisirdi tefas hafta sonu

sayin admustafa repo ile mevduat arasi dolara hangisi iyi
    ben 6ay hatta bir yil dolara dokunmayacagim en iyi is ne?
    Sanırım hangisinin faizi fazlaysa onu seçmek en iyi iş olur Sn.Shangil. Döviz yatırımım yok şu an küçük bir miktar vardı vadelide tutuyordum seçim sonrası sattım.

6. Mevduat başlığına yazdım, ama daha fazla kişiye ulaşması bakımından burada da paylaşayım dedim.
    Arkadaşlar hatırlarsınız para piyasası fonlarına en az %50 mevduat sınırı getirmişlerdi. Para piyasası fonları normalde ağırlıklı olarak Ters Repodan beslendiği için bu sınırlama geldikten sonra %22-22.50 aralığına gerilemişti. Bu sınırlamanın yanında para piyasası fon yönetim ücretlerinde de indirim uygulandığından bu fonlardaki düşüş sınırlı oldu.

O günlerde acaba sırf ters repodan beslenmemiz mümkün olur mu diye araştırmaya başlamıştım. Sırf ters repoya yatırım yapan bir fon var mıdır sorusu soranınız olursa, artık böyle bir fon var demek isterim. Ak portföy Değişken Fon son bir haftadır %99 oranında ters repoda değerleniyor.

15 Nisan-22 Nisan haftası 7 günlük faizin mevduat karşılığı %23.35,
    19 Nisan-22 Nisan haftasonu getirisi (3 günlük) %23.57

Para piyasası fonundan bir farkı 1 gün valörlü olması. Örneğin pazartesi günü saat 13.30'a kadar yapılan işlemler salı gün sabah belirlenen fiyattan yapılıyor. Ancak 1 gün paranız boşta durmuyor, para piyasası fonunda değerlendiriliyor.

Fon Kodu ADE.

7.  Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    Mevduat başlığına yazdım, ama daha fazla kişiye ulaşması bakımından burada da paylaşayım dedim.
    Arkadaşlar hatırlarsınız para piyasası fonlarına en az %50 mevduat sınırı getirmişlerdi. Para piyasası fonları normalde ağırlıklı olarak Ters Repodan beslendiği için bu sınırlama geldikten sonra %22-22.50 aralığına gerilemişti. Bu sınırlamanın yanında para piyasası fon yönetim ücretlerinde de indirim uygulandığından bu fonlardaki düşüş sınırlı oldu.

O günlerde acaba sırf ters repodan beslenmemiz mümkün olur mu diye araştırmaya başlamıştım. Sırf ters repoya yatırım yapan bir fon var mıdır sorusu soranınız olursa, artık böyle bir fon var demek isterim. Ak portföy Değişken Fon son bir haftadır %99 oranında ters repoda değerleniyor.

Para piyasası fonundan bir farkı 1 gün valörlü olması. Örneğin pazartesi günü saat 13.30'a kadar yapılan işlemler salı gün sabah belirlenen fiyattan yapılıyor. Ancak 1 gün paranız boşta durmuyor, para piyasası fonunda değerlendiriliyor.

Fon Kodu ADE.
    Faydalı paylaşım için öncelikle teşekkür ederiz.
    Bir arkadaş Atlas Portföy Birinci Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu'nu önermişti.
    ADE ile birlikte incelemek lazım.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    Mevduat başlığına yazdım, ama daha fazla kişiye ulaşması bakımından burada da paylaşayım dedim.

Fon Kodu ADE.
    Teşekkürler paylaşım için.Geçen ay %68.75 ÖST bulunduruyormuş. Şu an dediğiniz gibi ters-repoda. Aynı oranda getiren PPF'ler mevcut T+1'den dolayı kısa süreli alınıp- satılırsa getiri oranı düşebilir. Bu ay neye yatırım yapacaklarına karar verememişler sanki, değişken fon olduğu için geniş bir yatırım alanı var. Aşağıdaki varlıklara yatırım yapabilir.

Kamu ve/veya Özel Sektör Borçlanma Araçları 0 - 100
    Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler 0 - 20
    Varlık Teminatlı Menkul Kıymetler 0 - 50
    İpoteğe Dayalı /İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler 0 - 50
    Kira Sertifikaları 0 - 50
    Gelir Ortaklığı Senetleri 0 - 20
    Gelire Endeksli Senetler 0 - 20
    Kamu Dış Borçlanma Araçları (Eurobond) 0 - 50
    Altın ve Kıymetli Madenler ile bu Madenlere Dayalı Sermaye Piyasası Araçları 0 - 50
    Gayrimenkul Sertifikaları 0 20
    Ters Repo İşlemleri 0 - 100
    Ortaklık Payları 0 - 50
    Takasbank Para Piyasası İşlemleri ve Yurt içi Organize Para Piyasası İşlemleri 0 - 20
    Yatırım Fonu Katılma Payları, Borsa Yatırım Fonu Katılma Payları, Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Payları, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Katılma Payları 0 - 20
    Yapılandırılmış Yatırım Araçları 0 - 10
    Mevduat/Katılma Hesapları (TL ve Döviz) 0 - 10
    Varant ve Sertifikalar 0 - 10

Sayfa 74/1001 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •