Ben biraz abartiyorum tabi ki sn. Zaf. Asi olunmasi gerekiyorsa olurum. Ama bu benim secimim, benim keyfim. Niye olmuyorsun diye sorabilirsiniz. Tam koronanin ortasinda bir odada 300 tane hidiyle pakoyla saatlerce kalmisim. E orda bulsmamis, daha ne zaman bulasacak. Ama asi siddetini azaltiyor. Tamam dogru, ama ben fludan da oluyordum neredeyse. Asini da olmadim. Koronaya has birsey degil yani.
Peki soyle dusunelim: Her gun her gun, pazarlari da iki kere influenza pompalansaydi, toplumda yayilan korku ayni boyutta olmaz miydi?
Insanlara psikolojik etkileri medya cazgirligi yuzunden cok yikici oldu. Benim kuzenlerim depresyona girdi. Gencecik kizlar olum korkusu ile yasiyorlardi devamli korona ilk ciktiginda. 2 kere karantinada gidip alip evime getirdim onlari, yoksa kafayi yemislerdi. Gayberus cikiyor yok Singapurda otelin A/C sistemlerinden gecmis diyor, otekisi cikiyor yok havada asili kaliyormus da dusmuyormus diyor, butun medya da bunu parlatiyor... insanlar panikletilip duruyordu.
45 derece sicaklikta A/C acmayip bayildi kiz mesela. Saatlerce supermarketten gelen yiyecekleri dezenfekte edeni gordum. Bu bos islere harcananan isgucu insanligin kaybi.
Ben medyayi suclu buluyorum bu koronada. Medya da liberallerin kontrolunde dunyada. Hikayeyi onlar yaziyor yani. Zerre kadar da korkutamadilar beni, harcadiklari gazete kagitlari ile kaldilar. Muahahaha. Benim bakis acim boyle.
Yer İmleri