Sayfa 741/1002 İlkİlk ... 241641691731739740741742743751791841 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,921 - 5,928 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    en azından yorulmuşsunuz, iyi olmuş,
    ya yorulmasaydınız
    Ben biraz abartiyorum tabi ki sn. Zaf. Asi olunmasi gerekiyorsa olurum. Ama bu benim secimim, benim keyfim. Niye olmuyorsun diye sorabilirsiniz. Tam koronanin ortasinda bir odada 300 tane hidiyle pakoyla saatlerce kalmisim. E orda bulsmamis, daha ne zaman bulasacak. Ama asi siddetini azaltiyor. Tamam dogru, ama ben fludan da oluyordum neredeyse. Asini da olmadim. Koronaya has birsey degil yani.

Peki soyle dusunelim: Her gun her gun, pazarlari da iki kere influenza pompalansaydi, toplumda yayilan korku ayni boyutta olmaz miydi?

Insanlara psikolojik etkileri medya cazgirligi yuzunden cok yikici oldu. Benim kuzenlerim depresyona girdi. Gencecik kizlar olum korkusu ile yasiyorlardi devamli korona ilk ciktiginda. 2 kere karantinada gidip alip evime getirdim onlari, yoksa kafayi yemislerdi. Gayberus cikiyor yok Singapurda otelin A/C sistemlerinden gecmis diyor, otekisi cikiyor yok havada asili kaliyormus da dusmuyormus diyor, butun medya da bunu parlatiyor... insanlar panikletilip duruyordu.

45 derece sicaklikta A/C acmayip bayildi kiz mesela. Saatlerce supermarketten gelen yiyecekleri dezenfekte edeni gordum. Bu bos islere harcananan isgucu insanligin kaybi.

Ben medyayi suclu buluyorum bu koronada. Medya da liberallerin kontrolunde dunyada. Hikayeyi onlar yaziyor yani. Zerre kadar da korkutamadilar beni, harcadiklari gazete kagitlari ile kaldilar. Muahahaha. Benim bakis acim boyle.

Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Güneş ve Rüzgar'a dönün yahu.

en fazla 5 yılda Rusya boşa çıkar.

Bilipte adım atmamak niye.
    valla en başta moruk biden ve derin amArika çok isterdi bunu..ama kazın ayağı öyle değil..

tek kutuplu olmaktan kurtaıyor dünyayı,bunu düşündünüzmü ?
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Ben medyayi suclu buluyorum bu koronada. Medya da liberallerin kontrolunde dunyada. Hikayeyi onlar yaziyor yani. Zerre kadar da korkutamadilar beni, harcadiklari gazete kagitlari ile kaldilar. Muahahaha. Benim bakis acim boyle.
    medya yada siyaset, veya kuzeninizin psikolojisi, doğanın umurunda değildir..
    kitle yönetimi de ilgi alanım değil..

süreç kömür madeni yangını kıvamına girmiştir.

doğal süreç/evrim, her zaman, 'silahlanma yarışı' şeklinde işler.
    net kazanan taraf yoksa, yada hatalı strateji ile bir taraf kendini bitirmezse,
    sadece mola olur, süreç kaldığı yerden devam eder.

italik kısmı anlıyorsanız sorun yok..

Kusura bakmayin ama yuzdeleri koydum. Yuzyillardir beraber yasadigimiz influenzadan daha etkili bir virus degil. Daha once de Diamond Princess gemisindeki olanlari analiz ettik. 3 bin kisi kapali bir gemide 1 ay ilk korona vakasi gorundukten sonra 700 kisiye bulasmis. 1 ay kapali bir ortamdasin, ayni yerde yatiyor kalkiyor yiyor iciyorsun, ancak %25'ine etkisi olmus. Her yastan insanlar var, cunku 1/3'u orda calisan gencler. Olenler de 88, 81, 79, 72 vs. Yani vakti gelmis olanlar, korona olmasa muhtemelen influenza veya baska birseyden gidecekler.

Insanlar bir tek koronadan olmuyor. Her flu sezonunda ABD'de 100 bin kisi oluyor. Abartiyorsunuz diyorum. Abartabilirsiniz, tamam da benim sahsi ozgurluklerime kisitlama getirmeye calismak dogru degil.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yuzyillardir beraber yasadigimiz influenzadan daha etkili bir virus degil.
    anlamamışsınız..

yüz yıllar filen değil..
    o küçümsediğin influenza, 1918-57-68-2009, 4 lü salvoya sahip

her yıl da tur atıyor
    nasıl içlerinden geçerim diye.

anladığım, biyoloji ile alaklı giriş düzeyinde bir eğitiminiz yok..
    yanlış argümanlarla, yanlış sonuçlara ulaşıyorsunuz,

yetkinliğiniz yoksa, neden etkin olmaya çalıştığınızı sorabilirmiyim ?

6.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Vay ahkamcı beyimiz rezil olmamışda rezil ararmış.

Sen ne halt biliyonda yaşadınmı o zamanları içindenmisinde

...

Sonuçta 2 side moktan adamlar olarak dünyada anılıyor demiya.

Katliam denince hitler kendi ülkesinde stalin ve pol pot ve niceleri.

Sonuç

Rezilde olsam Fikir beyan ederim ve tecrübede ederim ders de alırım.
    Kubi elbette ahkam kesmemek için orada olmam gerekmez...

Ama Çekoslovakyanın, Polonyanın o Hitlere nasıl peşkeş çekildiğini ve Finlandiyanın aynı bugünkü Ukrayna gibi nasıl satıldığını bağımsız kaynaklardan öğrenebilirsin...

2. Dünya Savaşını Stalin değil ABD uşağı Hitler çıkarmıştır...

Ve Stalin oğlu dahil 25 milyona yakın vatandaşını kaybetmiştir...

Stalin eşit Hitler diyerek 60 yaş üzerinin bilgeliğini haketmiyorsun bence...

7.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Rusya ya karşıyım

Abd ye karşıyım

Ab ye karşıyım

Çin e karşıyım.

Menfaatlar bağlamında ÜLKEM den yanayım hep ATATÜRK TÜRKİYE si benim safım.

CUMHURİYET te ışığım.
    Bu da batıcılığı gizlemenin yeni yolu...

ABD ve ABnin bize yaptıkları ortada da kubi

Mesela Çinin veya Rusyanın ne yaptığını da yazsan söz ben de batıcı olacağım valla...

8. Avrupa hepsi artıya döndü.

Sayfa 741/1002 İlkİlk ... 241641691731739740741742743751791841 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •