Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 743/1004 İlkİlk ... 243643693733741742743744745753793843 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 5,937 - 5,944 arası.

Konu: Viop XXXV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    ha...ıddia meselesi saçmalıktır.bunun sebebini defalarca açıkladım....hele vobda.

mantıklı bulmadığım bir olayın tarafı olup realitemi kaybedemem.

kimsenin önünde geleceğin küresi yok.

piyasa daima ümit,korku arası olmak lazım.

biz çocukken iddialasir, sidik yarışına girerdik.

vob kısa vadedir...gün gün değişir...ama orta vade kanatimi gerçek zamanlı yazmıştım.

hazinenin borçlanma faizi %6-7 mertebesinde..

dış borç ise 500 milyar dolar mertebesinde..

milli gelir büyümesi ise düşük, %6-7 den oldukça düşük yani, usd cinsinden.. dolayısıyla uzun bir süre bu handikaplı durum ülkeye zarar vermeye devam edecek.. borcun azalması imkansız.. üstelik borçlanma faizi de yüksek olduğundan her geçen sene gsmh'ye göre oranı da artacak borcun..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    Tuncer ŞENGÖZ'e göre dolarda büyükçe bir ED oluşuyor diğer deyişle yükselen takoz...şimdi onun alt dereceli 3. dalgasını yapıyor bitince 8,58 altına inip bir 4.dalga yapması beklenir eğer hakikaten bir ED 3 içindeysek sonrada yeniden yukarı bir son 5. dalga...eğer bir ED ise doların çok fazla yolu kalmamış demektir yukarıda...

https://twitter.com/TuncerSengoz/sta...140096/photo/1

şöyle bir durum var her fiyat hareketinin arkasında aslında toplumsal bir gelişme olay olur...özellikle böylesine majör dönüşlerde...şimdi ben merak etmeye başladım eğer dolar gerçekten bir ED yapıyorsa ve bunun artık sonlarında ise nasıl bir olumlu gelişme olacak acaba ve dolar tepe taklak çakılacak...

benim şahsen aklıma gelen tek olumlu gelişme erken seçim olur gibi...ama şahsen bununda olmasına zerre kadar ihtimal vermiyorum...bilmiyorum ne olabilir acaba doları tepe takla aşağı indirecek...
    Tuncer beyin ayrica dolarla ilgili carpici bir soylemi var eger dolar 10 tl yi gececekse dolar almak yerine balta alirim demisti twitterda. Sanirim kendini ve ailesini korumaktan bahsediyor. 2023 e kadar a.k.partisi iktidarda kalsin balta degil ucak savar alir.

4.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    Tuncer ŞENGÖZ'e göre dolarda büyükçe bir ED oluşuyor diğer deyişle yükselen takoz...şimdi onun alt dereceli 3. dalgasını yapıyor bitince 8,58 altına inip bir 4.dalga yapması beklenir eğer hakikaten bir ED 3 içindeysek sonrada yeniden yukarı bir son 5. dalga...eğer bir ED ise doların çok fazla yolu kalmamış demektir yukarıda...

şöyle bir durum var her fiyat hareketinin arkasında aslında toplumsal bir gelişme olay olur...özellikle böylesine majör dönüşlerde...şimdi ben merak etmeye başladım eğer dolar gerçekten bir ED yapıyorsa ve bunun artık sonlarında ise nasıl bir olumlu gelişme olacak acaba ve dolar tepe taklak çakılacak...

benim şahsen aklıma gelen tek olumlu gelişme erken seçim olur gibi...ama şahsen bununda olmasına zerre kadar ihtimal vermiyorum...bilmiyorum ne olabilir acaba doları tepe takla aşağı indirecek...
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...26#post5528026

Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Sayın Objektif

Rica etsem dolar grafiğini aylık -haftalık ve hatta günlük ..line olarak RSI eşliğinde paylaşır mısınız?

Hani RSI da ya mevzu ve uyumsuzlukları...

Şimdiden teşekkürler
    Hayat hoş gerisi boş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    Tuncer ŞENGÖZ'ün analizi sayımı doğru ise bu bence ancak iktidar değişimi ile olur...yani anketler falan filan bir kenara dolar böyle bir hareket yapacaksa bu zaten seçim sonucunu bize şimdiden söylüyor demektir...

9,40-9,50 seviyesinden bahsetmiş Tuncer ŞENGÖZ bu seviyelerini delinip geçeceğini sanmıyorum diyor ki zaten ED ise çok uzayamaz dalga...git gide takoz içinde sıkışıp tükenecek...belki bir overshoot yapar panikletirler milleti ama yine de çok uzamaz...

tüm dalga bitince buna devasa 1 etiketi yapıştıracak yanılmıyorsam...ve yıllara yayılan bir 2 için düşmeye başlayacağız...2 lerde genelde %50-61,8 veya 78,6 geri alışlar olur...

kabaca dolar 9,50 den döndü diyelim 4,75 ve altı dolar göreceğiz demektir bu...3 tl bile mümkün...şimdi tabii bunlar çok uçuk kaçık rakamlar geliyor insana ama unutmayın 2008 de dolar 1,18 lerdeydi...o zaman birisi size dolar 9 liralara gidecek dese herhalde manyak mı lan bu derdiniz...ama oldu işte...

6.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku

bu ekonomiye bu dolar kuru yersiz. erken seçim için de zaman daralıyor. olumlu bir gelişme olacaksa biz içine girince farkederiz. şahsen şu an için hiç bir olumsuz gelişme yok faizde dahil. ne dolar ne faiz tek sıkıntı sıcak para girişi yok.

dolarda geriye dönüş mümkün değil bence.. maliyet yapısı çoktan buna adapte oldu, ihracat ve ithalat kalemleri ile beraber..

olumlu görülecek şey doların düşmesi değil stabil kalması olmalı.. bence iktidar değişikliği olursa yeni gelen iktidar doları düşürmek değil stabil hale getirmek için çabalamalı.. hatta bugünü baz alırsak 9 lu seviyelerden 8 li seviyelere kadar düşmesi belki tolere edilebilir ama daha fazla düşmesi engellenmeli.. rezervleri arttırırlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    bu ekonomiye bu dolar kuru yersiz. erken seçim için de zaman daralıyor. olumlu bir gelişme olacaksa biz içine girince farkederiz. şahsen şu an için hiç bir olumsuz gelişme yok faizde dahil. ne dolar ne faiz tek sıkıntı sıcak para girişi yok.
    asgari ücret çin'den düşük hale geldi.. üretim ve ihracatı teşvik ediyor diye düşünüyor akape ve kontrollü gerilim politikası uyguluyor dolarda.. düşmesini istemezler..

Sayfa 743/1004 İlkİlk ... 243643693733741742743744745753793843 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •