Sayfa 748/1001 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,977 - 5,984 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Hayır yok, spotta aldığın SAHOL'leri VİOP'a teminat olarak göndereceksin. Senin teminatın da değerlenecek.
    Nasıl olacak o.
    Diyelim 1000 lot sahol aldım para bağlı. 10 adet şort açtım.

Spot 15.50 diyelim 15.5*1000=155000
    Vadeli 16.50 şort açtım diyelim.

Spot vadeliyi satmadan teminat olarak nasıl göstereceğiz.

Bilgi verebilir misiniz?

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Peki üstat boylengaranti bir getiri neden oluyor piyasa böyle karışık olmasa yine olur mu benim günlük TL mevduatta param var illa kredi mi almam lazim kusura bakmayın hiç bilmedigim bir işlem .tsk

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    niye kredi alasın, mevduattaki paranla yapabilirsin, yarın son gün bence..
    teminat zammından sonra biraz normalleşmeye başlar

31.12ye kadar mevduattan alacağın faiz kabaca yüzde 0.5, bu arbitrajda alacak olduğun 2.9

3. Günlük spota endeksli her gün faiz ödenen veya alınan bir ürün çıkarılsa daha derin bir piyasa olabilir.

Bunun dışında sadece arbitraja odaklı fonlara vergi istisanası ve teşvik verilebilir, piyasanın dengelenmesi sağlanabilir. Hatta bunu BIST veya Takasbank yapabilir teknoloji müsait artık.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Nasıl olacak o.
    Diyelim 1000 lot sahol aldım para bağlı. 10 adet şort açtım.

Spot 15.50 diyelim 15.5*1000=155000
    Vadeli 16.50 şort açtım diyelim.

Spot vadeliyi satmadan teminat olarak nasıl göstereceğiz.

Bilgi verebilir misiniz?
    viop teminatı olarak TL nakit koyabileceğin gibi, dolar altın yada hisse senedi de koyabiliyorsun, borsanın sitesine bakarsan görebilirsin teminat türlerini ve kabul yüzdelerini

5. Bir üye eski emekli askerler vs akıl veriyor diye yazmıştı galiba. Bütüncül bir tavırdan ziyade dost düşman diye her şey ayrılmjış ona göre politikalar geliştiriliyor.

Mesela Ocak ayına elektrik faturaları kademeli olacakmış. Bakalım nasıl etkisi olacak, doğalgaz olmayan yerlerde mutfakta elektrikli ocak kullanılıyor, elektrik tüketimi daha fazla oluyor, yazlık yerlerde kışları elektrik kliması kullanılıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Viobun arkasında devlet var.
    Bir zamanlar 500 bin lafı vardı. Devlete çok para lazım.
    Yabancı sattıkça kağıtları topladı.
    Yukarıdaki değerlerden satabilirse iyi para yapar.
    Artık d*****n kuyruğu koptu.

Dikkat etmek lazım.

Lütfen dikkat edin. 1400'dan beri yazıyorum. Endekste ilk 2000 lafını edenlerden biriyim. 2280 ler sonraki beklentim (Emine öyle diyor En az 2280 ler)

İsterse tavan yapar.

7. Sn Karakemal
    Sahol %10 prim yapti diyelim vadelide teminat tamamlamaniz lazim ertesi gun %10 daha artti bir daha teminat tamamlamak lazim Sahol vade sonuna kadar %50 arttigini farzedersek ilk bastaki 2500 teminata ne kadar tamamlama yapmak gerekicek?
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    viop teminatı olarak TL nakit koyabileceğin gibi, dolar altın yada hisse senedi de koyabiliyorsun, borsanın sitesine bakarsan görebilirsin teminat türlerini ve kabul yüzdelerini
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

ilk defa gördüm, adam bir ara 9600 makasa çıktı. bu işin b.oku çıkmış resmen

Sayfa 748/1001 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •