TREND-SORU/CEVAP
SORU:
-Dostum, seni bir de iyi silah çeker diye bilirdik.
CEVAP:
-Sen bakma fotoğraftaki duruşa, hepsi fos.
SORU:
-Pekala dostum, yatırımcıya önerin nedir?
CEVAP:
-Gün içi seansı takip etmemek, Uzun vadeli yatırımcı olmak, alış ve satış noktalarını daha önceden belirlemek.
Sn Izci hocam, bu seans izlememek olayında size katılıyorum. Yakın zamanda hayatıma geçirmeyi ciddi ciddi düşünüyordum.
Sabah 10 dan akşam 18 e kadar göz ekranda kilitli kalınca birşey olmuyor gerçekten. Işinize odaklanamıyor, farklı şeylerle meşgul olamıyorsunuz. Üstelik işler terse sarınca iyice tadı kaçıyor işin.
Formül şu:
Nakitteyken birkaç tane yükseliş potasına girmiş hisse buluyorsunuz. Bunları pahalanmamisken alıyorsunuz ve sonra kendinizce belirlediğiniz fiyatlardan alarm kuruyor veya direkt satış yazıyorsunuz.
Zihinsel copluklerinizi süpürüp bir daha bakmıyorsunuz. Yani şöyle;
*Ben sattım daha da gider miydi?
*Acaba şunu mu yapsam bunu mu yapsam...
Hepsini kafanızdan atıp hayatın tadını çıkarıyorsunuz. Hiçbirşey sizin anınızı ve giden gününüzü geri getirmeyecek. Bu fikirle aza kanaat edip nakitte kalmak ve beyni minimum yormak daha mantıklı geliyor.
Seans izleme çok yorucu ve piskolojik zarar verir insana....sean bitimi hisseleri analiz etmek daha doğru....hisse sayısı kişinin en az kanımca 10 olmalı haftalık...uzun vade hisseye...4 aydır karşıyım .....
1..10 adet hisse takibi ( gerisi sizi ilgilendirmez ) (temel analiz bilmiyorsanız destek alın )
2..haftalık hisse değişimi
3..haftalık %3-9 arası hisse kar marşı süper bu ararlar..hatta % 5 tam dengi
4..kar alınan hisselere tekrar bulaşmamalıyız...
5..pozitif ,haber ve hacim artışı takip edilmeli
6..max..% 3-5 zarar stop edilmeli ....paraya ihtiyac yoksa hisse takip altında tutulmalı
7..üzülmeyeceğiniz miktarda hevesinizi yenecek kadar giriş yapın....gerekiyorsa 1 lot alın
8..hisseye inanıyor güveniyorsanız ağırlık arttırın
9..hisse adetini bir kerede bitirmeyin ..ağırlık azaltın
10..büyük yatırımcı gibi düşünün ky gibi değil...
benim taktikler bu...
:Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
sağolasın üstat2000
hisse alım satımın da dikkat ettiğim hususlar
ALIM YAPMARKEN
1 ...alacağımız- satacağımız hisse belirle (teknik-taktik-vade)
2....alacaksak hisseye anlık fiyatın 1-2-3-4-5 vs.vs....altına alışlar girin hemen alış girmek coğu zaman bende hüsran yaratıyor
3....alınacak hisse bir günde almayınız ...ağırlık artırın...
4....vade durumunuza göre hisse toplayın... günlük takılacaksanız 15.dk periyot iyidir uzun vade ise bunu 15 güne bölün(3 hafta)benim rekor 90 gün ihlas ve averelerigen sene çok kazandık çok
5..hiç bir hisse sürekli yukara gidecek diye bir şart yoktur....
HİSSE SATIMI
1...hissede muhakkak karda olmaya dikkat edilmeli.
2...anlık satış yapmayın üst kademelere satışlar girilmeli
3...günlük hisseler minimum bu aralar %3-10 hareket marjı sunuyor en hacimsiz bir hisse dahi %2-3 hareket ediyor
4...satışınızı uzun vadede iseniz 5 günde bitirin ( sizce gelen haberler kötü ise 30-60 dk içinde satışınızı bitire bilirsiniz)
5...anlık satışlarınızın karşılanacağına emin olun ( 3 sene önce acemi iken ateksi tek kalemde % 6 aşşağı indirdimakşam % 2 yukarıda kapattı
sığ hisselerde kademe kontrol edin
)
6..her hisse sürekli düşecek diye bir şart yoktur..
ALTIN KURALLAR
hisse günlük takılacaksanız dikkatinizi dağıtacak insan-nesne-gürültü-sosyal medya- iş-güç-telefon bunlardan uzak durunuz
her an hisse alım-satım yapmak zorunluluğunuz yoktur....
çok bunaldıysanız kapatın ekranı uyuyun-gezin-sinemaya gidin
seans arası sizde bir yemek molası verin ....kraker -kahve-viski ile geciştirmeyin
neşeli-mutlu iken işlem yapın..1 tl lik işlem yapın %1-2 artınca insan cok mutlu oluyormutluk hormonu salgılayın
her zaman üzülmeyeceğiniz nakitinizle işlem yapın gerekirse ...
bıstte fırsatlar hiç bitmez sürekli yer değiştirir
AL-SAT-TUT-BENİ KANDIRDIN TAVSİYESİ İÇERMEZ ........İYİ TATİLLER BEYLER
Yazdıklarımı kim yapamıyorsa bıraksın bısstı gitsin hanımına bilezik alısın akmaz kokmaz sıkışınca satsın .....herkes lütfü ve komutan arkadaşlarımızın imzalarına baksın çok şey anlatıyor...
Yer İmleri