Originally Posted by
11.Muratblsk
Bunu yazdım zaten daha önce, 2019 Temmuz 2022 Nisan arasında hisse %800 pirim yaptı, hisse fiyatı 2,40 tan %45,65 bedelsiz verdi, bölünmeden sonra 1,65 TL'den başlayan baskı satışları iki ay sürdü ve 1,38 lerden döndü..!!! Yıl sonunda 4,05 leri gördü, bölündükten bir yıl donra 4,98 TL yi bir buçuk yıl sonra 6,06 TL yi üç yıl sonra 11,07 TL yi gördü..!!!
Bu sefer %100 bedelsiz verdi, bölünmenin 10,50-11 TL arasında olması gerekiyordu bana göre, fakat buradan 6 milyon lot satan Ahmet efendi yüzünden 9,70 TL'den bölündü ve 4,85 TL den başladık yeni %800 lük yolculuğuna..!!
Bence 4,85 TL dip fiyatı oldu hissenin, sonradan yapılacak baskı baştan satış yapılarak yapılmış oldu, bunun için 13 milyon lot 5,44 ten geri alındı..!!
Gelelim şimdi hedef hesaplamasına; 4,85×8=38,80 TL eder bu hedefe gelmesi yine üç yıl mı alır yoksa iki yılda mı görür orasını keltoşun keyfi vede yeni hotellerin finansı için nasıl bir yol çizeceği belirler..!!!Artık beş on kademe al satlar ile bu hoteller yapılmaz, ya adam gibi yukarı çeker hisseyi yeni bir halka arz ile piyasada işlem gören payı ,%23 ten %45 lere çıkarır, yada büyükyalıda toplu bir satış yaparak 2-3 milyar TL gibi nakit girişi sağlar..!!!
Her ikisinde de hisse fiyatı pozitif etkilenir..!!!
Kısacası daha çok karpuz keseceğiz çoook..;-))
Benim hedefim ikinci %800 den sonra yarısını emekli ikramiyesi olarak almak, kalan yarısını da çocuklara miras bırakmak..!!!
Maliyetim ilk hesabımda 0,77 kuruşta ikinci hedabımda 2,50 lerde, bana zarar ettirmesi imkansız bu saatten sonra..;-))
Son aldıkları karar ile sermaye tavanını 2 milyar TL ye çıkarılması yeni bedelsizlerin olacağının sinyali, yarısını satınca yerine koymamızı garanti ediyor Ahmet efendi sağolsun..;-))
Dediğim gibi, bu yorumlarım sadece beni bağlar, kimseye al sat tut tavsiyesi değildir..!!!
Tecrübelerden ders çıkaran olursa da kendi bilir..;-))
Yatırım tavsiyesi değildir..!!!
Yer İmleri