Sayfa 75/352 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon
Arama sonucu : 2860 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Öyle görünüyor ki dünyanın lokomotifi olan.ABD borsaları 2025 in ilk aylarında da pozitif seyrine devam edip prim yapmayı sürdürecekler. Ama yukarı potansiyel bana göre kısıtlı ve %10 gibi. TR'de ise faiz indirim döngüsünün yakında başlayacağı satın alınmaya devam eder ve muhtemelen 2025 in ilk 3 ayı prim yaparız. Ondan sonrası büyük bir soru işareti.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet aynen.
    Drill baby drill,
    O zaman:
    Ham petrol aşağı
    Altın, dolar, bitcoin, nasdaq, SP500 yukarı
    EURUSD aşağı
    Biraz fikir teatisi:

*** Düşük petrol fiyatı hem abd'de, hem de dünyada enflasyon oranlarının düşmesine yol açabilir mi?
    *** ABD ek gümrük vergi gelirleri ABD devlet bütçesinin rahatlamasına, borçlanma ihtiyaçlarının azalmasına, faizlerin düşmesine yarayabilir mi?

*** Petrol fiyatlarının yüksekliği rusyaya bol para kazandırmıştı.
    Putinin biti kanlanmış, Ukrayna'ya saldırmıştı.
    Trump düşük petrol fiyatıyla Putin'i frenlemeyi de planlıyor olabilir mi?

3. FED'in 2 ana hedefi var, ful istihdam ve piyasada fiyat istikrarı. Her ikisi de iç piyasa ile alakalı, ECB JCB BOE vs nin ne yaptığı veya neyi yapması gerektiği konuları FED' i ilgilendirmiyor.

The Fed's modern statutory mandate, as described in the 1977 amendment to the Federal Reserve Act, is to promote maximum employment and stable prices. These goals are commonly referred to as the dual mandate.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Biraz fikir teatisi:

*** Düşük petrol fiyatı hem abd'de, hem de dünyada enflasyon oranlarının düşmesine yol açabilir mi?
    *** ABD ek gümrük vergi gelirleri ABD devlet bütçesinin rahatlamasına, borçlanma ihtiyaçlarının azalmasına, faizlerin düşmesine yarayabilir mi?

*** Petrol fiyatlarının yüksekliği rusyaya bol para kazandırmıştı.
    Putinin biti kanlanmış, Ukrayna'ya saldırmıştı.
    Trump düşük petrol fiyatıyla Putin'i frenlemeyi de planlıyor olabilir mi?
    Enflasyona ciddi etkisi olmaz bana göre. Trumpın ilk döneminde planlanan 900 milyar dolarlık ek gümrük vergilerinin sadece yarısı gerçekleşti. Bu da GSMH ye göre ciddi bir rakam değil, %2 si yapar. Ciddi bir etki oluşmadı, bazı sektörlerde negatif etki yarattı yani götürüsü oldu. Trump sadece kendi ülkesini düşünür, ABD nin finansal menfaatleri her daim en ön plandadır. Eğer Putini frenlemeyi düşünüyorsa mutlaka orada ABD için finansal bir menfaat söz konusudur.

5. Salı günü Akbankta Serra Sabancı 47.5 milyon lotluk 3 milyar TL lik satış yaptı 61.75 ortalamadan ve hisse fena çakıldı. Bugün de İSCTR de kurumsal satış var gibi gözüküyor. İSCTR deki hacim borsanın toplam işlem hacminin 4 te 1 i kadar ve çok yüksek. %3 e yakın ekside kağıt. Yıl sonu portföy hareketleri başladı.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Salı günü Akbankta Serra Sabancı 47.5 milyon lotluk 3 milyar TL lik satış yaptı 61.75 ortalamadan ve hisse fena çakıldı. Bugün de İSCTR de kurumsal satış var gibi gözüküyor. İSCTR deki hacim borsanın toplam işlem hacminin 4 te 1 i kadar ve çok yüksek. %3 e yakın ekside kağıt. Yıl sonu portföy hareketleri başladı.
    S&P500'de de insider satışları rekor seviyedeymiş ama bir şekilde piyasa emiyor

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    S&P500'de de insider satışları rekor seviyedeymiş ama bir şekilde piyasa emiyor
    Yelpaze hocam, ABD'de 2025 ilk çeyrek fena gitmez borsa açısından. Trumpın başkanlığı devralmasının vereceği gazla ilk aylar balayı ayları olur. Tüm dünyadan ABD'ye sermaye akışları var. Tabii evdeki hesap çarşıya uymayabilir, bu da var.

8. Yılsonlarında portföy yöneticileri düzenlemeye gider. Kendi amaçları doğrultusunda portföylerindeki hisselere ayar çekerler.

Sayfa 75/352 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •