Sayfa 756/996 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 6,041 - 6,048 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. tam görüşme sürerken yine şehidimiz var. Allah yardımcımız olsun. en azından bir ateşkes falan olsa da ana kuzularımıza üzülmesek. üç şehit beş şehit deyip üzülüyoruz da asıl ateş, düştüğü yeri yakıyor. çoluk çocuk mahfolup yıllarca sürecek acılar yaşanıyor. en çok ta küçük yaşta babasız kalan çocukların durumu içimi yakıyor benim.

2. Borsa dünkü gibi kapatırsa hiç şaşırmam.

3. tcd'ye şöyle bir mail attım:
    geçtiğimiz yıl belki de yatırım fonu tarihimize geçecek şekilde ayakta alkışlanacak bir performans sergileyen TCD'nin son üç ayda göserdiği performans, bizleri fazlasıyla şaşırttı. fonlara en az 6 aylık ve yıllıktan bakmamız gerektiğini bilsek te geçtiğimiz yıl borsanın düştüğü zamanlarda daha az düşüp yükselişlerde ise çok daha fazla primlenen fonun son zamanlarda bu performansından tamamen uzaklaştığını, aylıktaki eksi 15 bir yana, son üç ayda sadece para piyasası fonları kadar bir getiri elde ettiğini görmek, tam aradığım değişkeni buldum diyen ve alanında tek olan fona yatırım yapan bizleri endişelendiriyor. piyasa şartlarındaki değişikliklerin farkında olmakla beraber tefaştaki bir çok fonun üç aylık performansları ortalama yüzde 20 civarıyken TCD'deki bu performans düşüklüğüne üzülmemek, elde değil. ülkemizde tcd dışındaki değişken fonların sadece adı değişken iken TCD, çok büyük iş çıkardı. fonun en kısa zamanda eski güzel günlerine dönmesini diliyorum. Saygılarımla
    Okan beyden gelen cevap ise şu şekilde:

Hayrani Bey Merhabalar,

Öncelikle birikimlerinizi fonumuzda değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.

TCD fonumuz kısa vadede bir miktar dalgalanma yaşamakta haklısınız. Ancak bu bizim en riskli kategoride yönettiğimiz bir fon. Bu nedenle geçtiğimiz yıl endeksin %26 lık getirisine karşılık %127 lik getiri sağlayabildi. Dolayısıyla piyasaların düşüş yaşadığı dönemlerde de endeksten daha fazla düşmesi normal olabiliyor. Risk algınızı bilmemekle birlikte fonumuzun performansını uzun vadede değerlendirmenizi rica ediyoruz. Riskli bir fon olduğunu da belirtmek isteriz. Bu tarz dalgalanmalar sizin için uygun değilse, portföyünüz içerisindeki TCD oranını yeniden değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Geçtiğimiz yıl da bu tür dalgalanmalar yaşadığımız dönemler olduğunu belirtmek isterim. Her piyasa koşulunda kısa vadede iyi performanslar olamayabiliyor maalesef. O nedenle uzun vadeli bakmak gerektiğine inanıyoruz.

Bu tür aşırı dalgalı dönemlerde bizler genelde çok fazla hareket etmemeye çalışıyoruz. Zira bu tür dalgalı piyasalarda pozisyonlarınızı kapattığınız zamanlarda kalıcı hasarlar olabiliyor. Genel beklentimiz endeksin yükseleceği yönünde. Ama bu uzun vadeli yani 1.5 yıllık bir perspektif. Dolayısıyla düşüşlerde alım yönünde yani fırsat olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de hisse senetleri oldukça ucuz. Bu manada uzun vadeli bakmak gerektiği kanaatindeyiz.

Umarız bizlere olan güveniniz konusunda sizlere mahçup olmayız önümüzdeki dönemde.

Saygılarımla

umarım TCD, kısa zamanda eski günlerine döner. umutlar az olsa da çıkmadık candan da umut kesilmez deyip en azından takip edelim. mesela bu ayki dağılımı inceleyip neler değişmiş paylaşalım inşallah. ben gerekeni yaptım. yeni fon dağılımını da siz üstatların değerlendirmelerini bekleyeceğim. çünkü bizim ekran okuyucu pdf'leri abuk sabuk okuyor. hiç bir şey anlamıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Novartis Yazıyı Oku
    fon e-takip tablosunda TSKB yi nasıl düzeltebiliriz arkadaşlar?
    Malesef Google Finance Servisleriyle alakalı bir problem diğer hisselerde çalışan formül TSKB'nin hisse fiyatını çekemiyor tabloya. Daha önce başka hisselerde olmuştu kısa sürede düzelmişti. TSKB'de uzun sürdü. Google düzeltebilir ancak durumu. Onun dışında manuel giriş yapılabilir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

5. Şu an Rus borsası hızla göçtü, bizimki de yükselişe geçti.
    Üttük mü neeeee

6. Petrol de kötüledi belki ondandır

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Malesef Google Finance Servisleriyle alakalı bir problem diğer hisselerde çalışan formül TSKB'nin hisse fiyatını çekemiyor tabloya. Daha önce başka hisselerde olmuştu kısa sürede düzelmişti. TSKB'de uzun sürdü. Google düzeltebilir ancak durumu. Onun dışında manuel giriş yapılabilir.
    Eyvallah hocam... artık haftaya güncel fon pörtföylerine kadar idare edecez artık...

8. EIB kuzumuz için yeni fiyatımız: 0,062832

Sayfa 756/996 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •