Sayfa 760/997 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 6,073 - 6,080 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    Bu konuda birkaç kez daha önce de yazdım.Yaklaşık 10 gün önce korteks'in 9 ay vadeli mevduat karşılığı 18.52 sabit faizli kağıdını sattılar.Ne grubun sayfasında ne şirketin sayfasında tek bir haber yoktu.Bu tip kağıtlar sanki devlet sırrıymış gibi işlem görüyor...
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bu firma bankalardan daha ucuza borçlanamıyor mu?
    Ben de aynı şeyi düşündüm, zorlu korteks gibi bir firma yukarıda belirtilen ortalama ticari kredi faizi oranı üzerinden borçlanmak varken neden gidip 3-4 puan fazla bir orandan borçlanır. İlk başta acaba bankaların uygun bulmadığı uzun bir vade için mi bu farkı ödüyor diye düşündüm ama sanırım durum öyle de değil, Sonuçta 9 aylık bu krediyi sağlam bir firma yukarıdaki listede görüldüğü gibi en az 3-4 puan daha düşük bir faizden borçlanabilir.

Aklıma tek bir şey geliyor, *eğer firma gerçekten çok sağlamsa* acaba firmanın sahipleri kendi banka mevduatlarını yine kendi firmalarının bu tür bonolarında mı değerlendiriyorlar?. Bu savımı destekleyen bir diğer gelişme de bu tür bonoların pek etrafa duyurulmadan çok hızlı tükenmesi?. Bu kadar talep gelen bir bononun faizinin de nispi olarak 3-4 puan marj bırakması arz talep ilkesine uyuyor mu?
    Benimki sadece bir beyin fırtınası, kesin bir iddiada değilim. Ama kafamda konuyla ilgili örtüşmeyen bazı şeyler var. Bu firmanın neredeyse en kazık ve yüksek oranlı kredi türü olan tüketici kredisine çok yakın bir orandan ticari kredi kullanıyor olması biraz garip değil mi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Limitleri dolmuş olabilir mi ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Limitleri dolmuş olabilir mi ?
    Bankanın belirlediği limit sonuçta bilançoya göre belirleniyor, limitini dolduran firmayı banka riskli görüyor ki kredi vermiyor. Bankaya göre riskli ama özel sektör tahvili için sağlam işte burada kafamdaki çelişki çözülmüyor.
    Bankalar risk almak suretiyle para kazanan mekanizmalar. İşleri bu ve bu işi en iyi yapan kurumlar. Bankanın almadığı/almak istemediği risk nedir ki özel sektör tahvili yatırımcısı bu riski alıyor?.
    Akla yatan tek mantıklı açıklama bu tür tahvillerin zayıf ya da hakikaten sıfır teminatlı olarak çıkarılabiliyor olması, Böyle bir durumda aslında banka için kendi riskini azaltıcı ve dağıtıcı bir fonksiyon oluşturuyor olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Hiç olmazsa on günde bir e devlet üzerinden adınıza hat açılmışmı şirket açılmış mı bu tarz bilgilerinizi mutlaka kontrol edin birde sizi telefonla arayıp sizle ilgili doğru bilgiler verip güveninizi kazanıp hesabınızı boşaltan tipler türemiş şimdi foxda izledim aman dikkat

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Limitleri dolmuş olabilir mi ?
    Bildiğim kadarı ile iplik piyasasında vadeler çok uzundur !

Eskiden 12 aya kadar uzardı .

Şimdi kim bilir ne olmuştur ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de aynı şeyi düşündüm, zorlu korteks gibi bir firma yukarıda belirtilen ortalama ticari kredi faizi oranı üzerinden borçlanmak varken neden gidip 3-4 puan fazla bir orandan borçlanır. İlk başta acaba bankaların uygun bulmadığı uzun bir vade için mi bu farkı ödüyor diye düşündüm ama sanırım durum öyle de değil, Sonuçta 9 aylık bu krediyi sağlam bir firma yukarıdaki listede görüldüğü gibi en az 3-4 puan daha düşük bir faizden borçlanabilir.

Aklıma tek bir şey geliyor, *eğer firma gerçekten çok sağlamsa* acaba firmanın sahipleri kendi banka mevduatlarını yine kendi firmalarının bu tür bonolarında mı değerlendiriyorlar?. Bu savımı destekleyen bir diğer gelişme de bu tür bonoların pek etrafa duyurulmadan çok hızlı tükenmesi?. Bu kadar talep gelen bir bononun faizinin de nispi olarak 3-4 puan marj bırakması arz talep ilkesine uyuyor mu?
    Benimki sadece bir beyin fırtınası, kesin bir iddiada değilim. Ama kafamda konuyla ilgili örtüşmeyen bazı şeyler var. Bu firmanın neredeyse en kazık ve yüksek oranlı kredi türü olan tüketici kredisine çok yakın bir orandan ticari kredi kullanıyor olması biraz garip değil mi?
    Banka bonoları bir yana bırakırsak özel finansman bonolarının bir çoğu için bu yüksek faizler geçerli.Hatta neredeyse %25'lere kadar faiz verenler var,tabii ki onlar güvenilip para bağlanacak şirketler değil...Açıkcası benim kafamda da benzer sorular var.Çok dolaşmama ,çok araştırmama rağmen takip ettiğim kağıtlardan bir tanesini bile alamadım.Örneğin şekerbankın kağıtlarında da aynı durum söz konusu.Şeker faktoring ve finansal kiralamada birçok kağıdın faizi 17'nin üzerinde....Nasıl bankalar bir bakıma mevduat kapma yarışıyla,faizleri yukarı çekiyorsa,bu durum aynen ÖST'lerine da yansıyor...Belki de ihraç edilen kağıtları genelde o şirketlerde çalışanlar veya bunların yakınları alıyordur...Zorlu grubu hakkında dedikleriniz doğru,şu an en yüksek faizi veren kağıtların neredeyse tamamı bu gruba ait....
    Doktor değilim ama hastam çok.
    ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI

7. Borsa İstanbul

Borçlanma Araçları Piyasası Bültenleri

http://www.borsaistanbul.com/veriler.../gunluk-bulten

Bist'te işlem görmüş tüm borçlanma araçları.

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Borsa İstanbul

Borçlanma Araçları Piyasası Bültenleri

http://www.borsaistanbul.com/veriler.../gunluk-bulten

Bist'te işlem görmüş tüm borçlanma araçları.
    Örnek olması açısından,haftanın son işlem gününde kamu kağıtlarında hacim 1.3 milyar lira,ÖST'lerde 167 milyon lira.
    Doktor değilim ama hastam çok.
    ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI

Sayfa 760/997 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •