Sayfa 760/1005 ÝlkÝlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 6,073 - 6,080 arasý.

Konu: Viop LI

1.  Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    Gece gece Kim aldý acaba, o deðilde þarjör elde kaldý bizim otuzbir dene ceton iþi de yattý heralde makinaya yine atamýycaz ceton
    Akþam haber düþtü bir çok yere, Þimþek ve Yýlmaz BAE ye gittiler diye.
    Ekonomi heyeti çýkarmasý falan adý altýnda.
    Sonrasýnda endeks alýndý yine.
    Bugün satýlabilirlerden Telekom falan tepki verir gibi.
    Zor gün kolay gelsin herkese.
    Hiç kasmadan 25 yapýp geçilmesi gerek eðer olumlu mesaj verilmek isteniyorsa.
    Bakalým be yapacaklar.

Alýntý Originally Posted by kelebekx Yazýyý Oku
    Aklýma Unakýtan'ýn oðlu geldi. Son seçimle birlikte artýk yeni prensler gelmiþtir, onlarý da beslemek gerekir.
    Ýmalatý olmayan, spesifik ürünler..
    Bir kýsmý da ihracatý desteklemek için olabilir..
    --Hibrit veya elektrikli bir aracýn azaltýlmýþ hýzýnda motor sesini simüle eden cihaz---
    gibi..

Geçen hafta 10.35 VAdeli gören..KRSAN..dün..8.30..
    7-8 iþ gününde ..fazla..sebep ne acaba?

4. Okuyunca sanki son kýsýmlardaki ürünler dediðiniz gibi yerli Elektirikli araba (benim bildiðim bir tane) üretimi tarafýnda maliyet avantajý oluþturur gibi bir algý (cahil bir algý olduðu için yanýlgý da olma olma olasýlýðýný yüksek görün) oluþturdu.

Ýmaj olduðu için bir kaç text çevirme denemesi yaptým GPT’ye ne iþe yarar bunlar diye sormak için ama kaliteli çýktý elde edemediðim için çok net þeyler elde edemedim. Ama text olarak iletililirse tekrar denerim. Ýþte bir kaç örnek:

GPT:
    Her bir kimyasal madde ve malzeme farklý endüstrilerde ve farklý uygulamalarda kullanýlabilir. Ýlk üç maddeye dayanarak genel bir yorum yapabiliriz:

1. `2846.90.30 00` - Organik veya inorganik itriyum veya skandiyum nadir toprak metallerinin bileþikleri genellikle ileri teknoloji uygulamalarýnda kullanýlýr. Örneðin, skandiyum, alüminyum alaþýmlarýnýn yapýmýnda kullanýlýr ve bu alaþýmlar uçak üretiminde kullanýlýr. Ayrýca nadir toprak elementleri genellikle elektronik ve yenilenebilir enerji teknolojilerinde kullanýlýr.

2. `2914.29.00 55` - Bu madde (CAS RN 32388,-55-9) belirli bir CAS numarasýný belirtir, ancak bu numara hatalý gibi görünüyor ve belirli bir bileþiði belirleyemiyorum. Ancak genel olarak kimyasal maddeler bir dizi endüstride kullanýlýr, örneðin ilaç, boya, plastik, tarým, kozmetik ve daha fazlasýnda.

3. `3204.20.00 10` - C.I. optik beyazlatýcý 184 boyar madde (CAS RN 7128-64-5) genellikle tekstil, kaðýt ve plastik endüstrilerinde kullanýlýr. Bu tür beyazlatýcýlar, bu malzemelerin görünümünü iyileþtirmek için kullanýlýr.

Her bir maddeye daha ayrýntýlý yanýtlar vermek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarým - özellikle düzgün ve tam CAS numaralarýna. Bu maddelerin birçoðu çok çeþitli uygulamalarda kullanýlabilir ve belirli bir kullanýmý belirtmek için genellikle daha fazla baðlam gerekir.

Alýntý Originally Posted by keremalkm Yazýyý Oku
    Ýmalatý olmayan, spesifik ürünler..
    Bir kýsmý da ihracatý desteklemek için olabilir..
    --Hibrit veya elektrikli bir aracýn azaltýlmýþ hýzýnda motor sesini simüle eden cihaz---
    gibi..

5. Ama þöyle bir analiz çok güzel/deðerli olurdu:
    X firmasýnýn, TLTLTL ye sattýðý ürünün maliyeti, bileþeni olan ithal girdinin vergisinin %30 dam sýfýra düþmesi sebebi ile karlýlýðýna %10 katký saðlayacaktýr.

Alýntý Originally Posted by ugusek Yazýyý Oku
    Okuyunca sanki son kýsýmlardaki ürünler dediðiniz gibi yerli Elektirikli araba (benim bildiðim bir tane) üretimi tarafýnda maliyet avantajý oluþturur gibi bir algý (cahil bir algý olduðu için yanýlgý da olma olma olasýlýðýný yüksek görün) oluþturdu.

Ýmaj olduðu için bir kaç text çevirme denemesi yaptým GPT’ye ne iþe yarar bunlar diye sormak için ama kaliteli çýktý elde edemediðim için çok net þeyler elde edemedim. Ama text olarak iletililirse tekrar denerim. Ýþte bir kaç örnek:

GPT:
    Her bir kimyasal madde ve malzeme farklý endüstrilerde ve farklý uygulamalarda kullanýlabilir. Ýlk üç maddeye dayanarak genel bir yorum yapabiliriz:

1. `2846.90.30 00` - Organik veya inorganik itriyum veya skandiyum nadir toprak metallerinin bileþikleri genellikle ileri teknoloji uygulamalarýnda kullanýlýr. Örneðin, skandiyum, alüminyum alaþýmlarýnýn yapýmýnda kullanýlýr ve bu alaþýmlar uçak üretiminde kullanýlýr. Ayrýca nadir toprak elementleri genellikle elektronik ve yenilenebilir enerji teknolojilerinde kullanýlýr.

2. `2914.29.00 55` - Bu madde (CAS RN 32388,-55-9) belirli bir CAS numarasýný belirtir, ancak bu numara hatalý gibi görünüyor ve belirli bir bileþiði belirleyemiyorum. Ancak genel olarak kimyasal maddeler bir dizi endüstride kullanýlýr, örneðin ilaç, boya, plastik, tarým, kozmetik ve daha fazlasýnda.

3. `3204.20.00 10` - C.I. optik beyazlatýcý 184 boyar madde (CAS RN 7128-64-5) genellikle tekstil, kaðýt ve plastik endüstrilerinde kullanýlýr. Bu tür beyazlatýcýlar, bu malzemelerin görünümünü iyileþtirmek için kullanýlýr.

Her bir maddeye daha ayrýntýlý yanýtlar vermek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarým - özellikle düzgün ve tam CAS numaralarýna. Bu maddelerin birçoðu çok çeþitli uygulamalarda kullanýlabilir ve belirli bir kullanýmý belirtmek için genellikle daha fazla baðlam gerekir.

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    Marmara'nýn GÜNEYDOÐU sahili
    Gönderi
    11,012
    Türkiye Bankalar Birliðinin yayýnladýðý son rapora göre, Ocak-Mart 2023 döneminde kredi kullanýmýnda büyük bir artýþ yaþandý. 2022 yýlýnýn ayný dönemine göre, kredi kullanan kiþi sayýsý %58 oranýnda artarak 27 milyon 249 bin kiþiye yükseldi. Bu kiþiler arasýnda tüketici kredisi ve konut kredisi kullananlarýn sayýsý da oldukça yüksek oldu.

mart sonrasý adeta uçtu faizler bundan sonra bankalar para satmakta çok zorlanacaklar

2023 þubat ayýnda 500 bin krediye 2 yýl vade 29.000 ödetiyor bana
    nisanda baþvurana ayný vade ayný miktar 52.000 aylýk ödeme

Alýntý Originally Posted by ugusek Yazýyý Oku
    Okuyunca sanki son kýsýmlardaki ürünler dediðiniz gibi yerli Elektirikli araba (benim bildiðim bir tane) üretimi tarafýnda maliyet avantajý oluþturur gibi bir algý (cahil bir algý olduðu için yanýlgý da olma olma olasýlýðýný yüksek görün) oluþturdu.

Ýmaj olduðu için bir kaç text çevirme denemesi yaptým GPT’ye ne iþe yarar bunlar diye sormak için ama kaliteli çýktý elde edemediðim için çok net þeyler elde edemedim..
    Hibrit veya elektrikli bir aracýn azaltýlmýþ hýzýnda motor sesini simüle eden cihaz ne iþe yarar?
    Chrome/monica (Chat GPT AI) þöyle cevapladý.
    Hibrit veya elektrikli araçlarýn düþük hýzlarda sessiz çalýþmasý bir avantaj olsa da, bazý durumlarda bu sessizlik tehlike yaratabilir. Özellikle yayalar ve bisikletliler gibi diðer yol kullanýcýlarý, aracýn yakýnýnda olduðunu fark edemeyebilirler. Bu nedenle, hibrit veya elektrikli araçlarýn düþük hýzlarda motor sesi çýkarmasýný simüle eden cihazlar geliþtirilmiþtir. Bu cihazlar, aracýn yakýnýndaki diðer yol kullanýcýlarýnýn aracýn varlýðýný fark etmelerini ve güvenliði arttýrmalarýný saðlamak için tasarlanmýþtýr.

Her gün yeni bir þeyler öðrenmek...

Sesiz araç bizim Þahincileri bozar..
    Çift egzost sesi verenler satýþa çýkar.
    Anadolu irfanýna bedava daðýtýlmalý.

SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
    beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)

Sayfa 760/1005 ÝlkÝlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •