Hasan Arslan
@arslanhasantr
·
5d
SGK verilerine göre 2002 yılında 7.5 milyon olan çiftçi sayısı, 2008 yılında 1 milyon 127 bine, 2022 de 490 bin kişiye düştü.
Ayrıca son 5 yılda bankalara rehin bırakılan tarım arazisi sayısı 1 milyon 366 bin oldu.
Hasan Arslan
@arslanhasantr
·
5d
SGK verilerine göre 2002 yılında 7.5 milyon olan çiftçi sayısı, 2008 yılında 1 milyon 127 bine, 2022 de 490 bin kişiye düştü.
Ayrıca son 5 yılda bankalara rehin bırakılan tarım arazisi sayısı 1 milyon 366 bin oldu.
@erefefik
Abd içindeki lobiler, siyaseten F35 ve F16 satışlarına engel oluyorlar. Ama Pentagon içindeki güç odakları, Türkiye'nin değerini bildiklerinden bir anda 36 adet Katar ordusuna ait Rafael uçağını, 250 kişilik bakım ekibiyle birlikte Türkiye'de konuşlandırıveriyorlar.Anıl Şahin
@aniIsahin
·
14d
Türkiye’ye F-16 Blok 70 satışı gerçekleşene kadar İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımı zor. Türkiye’nin birkaç şartı var ancak en önemlisi, şuursuz ambargo tavrının — F-35 hariç — artık sonlandırılması.
Yunan'ın sesi soluğu kesiliverdi işte. Yunan'dan bir şey olmaz, Acem tehlikelidir.
@erefefik
Sırbistan Cumhurbaşkanı, Putin'le görüştükten sonra ;
"Dünyanın 1 ya da 2 ay içerisinde, II.Dünya Savaşından beri görülmemiş büyüklükte bir çatışmaya girebileceğine inanıyorum."Vucic :
''Sanırım özel bir askeri operasyon aşamasından, büyük bir askeri çatışma aşamasına geçiyoruz. Güvende olmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak isteyen hepimiz için, maalesef iyi ve güzel haberler yok.''Vucic :
Başkan Putin'in ne söyleyeceğini tahmin etmek zor değil. Belki 1 ya da 2 ay içinde ikinci dünya savaşından bu yana yaşamadığımız büyüklükte bir askeri çatışmaya gireceğiz................................Vucic :
Batı'nın Rusya ve Çin ile ilişkilerinin kötüleşerek çatışmanın dünya düzeyine yayılmasını bekliyorum.
@erefefik
Şevket Coşkun
@seevkeettt
·
3s
Hüsnü Bey İran iç savaşa gider mi ?miraç 🧃Hüsnü Mahalli حسني محلي
@husnumahalli
@seevkeettt
adlı kişiye yanıt olarak
Gösterilerden dokayı soruyorsanız böyle bir olasılık yok.
@Miirac0909
·
1 sa
@husnumahalli
ve
@seevkeettt
adlı kullanıcılara yanıt olarak
eyvah
@erefefik
Putin'in yarın seferberlik ilan edeceği iddiaları üzerine yoğun talep nedeniyle Moskova-İstanbul uçak bileti fiyatları 30 bin TL'ye çıktı.
@erefefik
Şevket Coşkun
@seevkeettt
·
3s
Hüsnü Bey İran iç savaşa gider mi ?
KartalHüsnü Mahalli حسني محلي
@husnumahalli
@seevkeettt
adlı kişiye yanıt olarak
Gösterilerden dokayı soruyorsanız böyle bir olasılık yok
@Kartaladar091
·
7s
@ilknurbilir_
adlı kişiye yanıt olarak
Şuan ordayım müthiş bı ayaklanma var ama halk bilinçsiz ne yaptığını bilmiyor örgütleme yok bu şekilde kaç güne bastırılır..
@erefefik
https://www.gazeteduvar.com.tr/irand...-haber-1548548İlknur Bilir
@ilknurbilir_
İran'da öldürülen Masha Amini'nin asıl ismi Jiyan. Kürtçe "hayat/yaşam" demek. İran'da uzun yıllardır rejim tarafında izin verilmediği için Kürtçe isimlerini kullanamıyorlar. Benim güzel halkımın güzel kadınları öldüğünde bile adıyla yaşasın dediğimiz ismiyle anılmıyor.
Sivil toplum kuruluşları, İran Kürdistan Eyaleti'nde Kürtçe ders veren aktivist ve öğretmen Zara Mohammedi'nin 5 yıl hapse mahkum edilmesi üzerine uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
uryan
@uryan_333
·
8s
@ilknurbilir_
adlı kişiye yanıt olarak
Böyle bir yasak yok İran da . Kürdistan resmi eyalet var Kürtçe isim nasıl yasak olsun?
@erefefik
Daily Islamist
@dailyislamist
·
10s
🗣 Ateist yazar Sevan Nişanyan:
“Şimdiye kadar Müslümanlardan hiç düşmanlık görmedim. Düşmanlığı, bir diktatörü kendilerine Ata belleyen Atatürkçülerden gördüm. Atatürkçülük ahlaki yozlaşmışlığın ve bağnazlığın en aşırı ucudur.”
@erefefik
Yer İmleri