Sayfa 761/993 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 6,081 - 6,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-45245099

Borç verenlere önemli bir etkisi olmaz.IMF devreye girer,borç tutarını karşılayacak kadar dilimler halinde kredi verir(Yunanistana 260 milyar euro kredi verilmişti).buna karşı IMF siyasi bir komiser atar,IMF'nin dedikleri harfiyen uygulanır,yatırımlar durur,IMF'nın onay vermediği 1 TL'lik harcama yapılamaz,kurumlara IMF'nin onay verdiği kişiler atanır,ücretler reel olarak daha da düşürülür,vergiler arttırılır,100 yıllık tüm Cumhuriyet birikiminden hala satılmamış olan az sayıda kamu iktisadi teşekkülleri ve para eden her şey satılır,tüm gelirler borç ödemeye gider,en kötüsü de IMF'den siyasi direktif de alırsınız,dış politikada bağımsızlığınız kalmaz,tavizler vermek zorunda kalırsınız,borçlar ödenene kadar tam bir sefalet dönemi yaşanır.Ülke ekonomisini yönetme ehliyetine, liyakatına sahip olmayan kişilerin yaptıkları hataların ve enkaz haline gelen ekonominin bedelini buna sebep olanlar değil, millet olarak hep beraber öderiz.
    Osmanlı döneminde de benzer bir durum olmuş ,dışarıdan alınan borçlar ödenemez hale gelince alacaklılarla masaya oturulmuş,Düyunu Umumiye kurulmuş(1881),bu borçların temizlenmesi Osmanlı döneminden sonra da devam etmiş 1950 li yıllarda ancak temizlenebilmişti.
    Üstelik biz Yunanistan gibi Avrupa Birliği'nin "öz çocuğu" değiliz,onların gördüğü tolerans bize gösterilmez.

Max 2-3 yıl içinde olacak bu ...IMF gelir kreditörlerin parasını verir kendi parasını tahsil eder gider...

2. İngiltere Ruanda modelini Türkiye için de düşünüyor: Mültecileri üç beş kuruşa göndeririz.

https://www.karar.com/dunya-haberler...uc-bes-1675569

Kesin gonderirler.

1000 Euro adam basi oder, 100.000 siginmaci icin 100.000.000 Euro ayda.

Yilda yapar 1.2 Milyar Euro.

Sana sormazlar, parayi kimin cebine koyacaklarini biliyorlar.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aslında ben avrupada veya amerikada orta sınıf emekli olsam kalkar türkiyeye gelirdim.Bizde iki üç bin dolar veya euro geliri olan emekli cennette gibi yaşar.Bizim için 2000 2010 arası uzakdoğu misal tayland vietnam vs nasıl maddi anlamda cennetse bu ara biz avrupalılar ve amerikalılar için öyleyiz ,üstelik avrupaya çok yakınız.
    Dolar 1 gayme olacak diye naralalar atılırken buraya yerleşmiş bazı gavurlar, geçinemiyoruz diye dönmeyi düşünüyorlardı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aslında ben avrupada veya amerikada orta sınıf emekli olsam kalkar türkiyeye gelirdim.Bizde iki üç bin dolar veya euro geliri olan emekli cennette gibi yaşar.Bizim için 2000 2010 arası uzakdoğu misal tayland vietnam vs nasıl maddi anlamda cennetse bu ara biz avrupalılar ve amerikalılar için öyleyiz ,üstelik avrupaya çok yakınız.
    Sabah aksam bunun planini yapiyorum

Ama dolar gercek degerinin yarisinda o yuzden beklemedeyim.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Dolar 1 gayme olacak diye naralalar atılırken buraya yerleşmiş bazı gavurlar, geçinemiyoruz diye dönmeyi düşünüyorlardı.
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Max 2-3 yıl içinde olacak bu ...IMF gelir kreditörlerin parasını verir kendi parasını tahsil eder gider...
    Olasılık yüzdesi her geçen gün artıyor sağa doğru.Yüzde 50 ye doğru geliyoruz gözüküyor.
    Siyah kuğu geldi mi yıkar geçer.Kalıcı hasar bırakır.Her zaman bu ihtimali sıfır saymamak lazım.
    Ne zaman genel görünüm düzelir.Yüzde düşer her gün.
    Benim anlatmak istediğimde bu.
    probability-line.gif
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

7.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Eğer ki CDS 1000 üzerine çıkar ise en iyisi kardeşim ben borçları ödeyemiyorum yada ödemeyeceğim
    gelin en iyisi yeni bir yapılandırma yapalım deme olasılığı artar.

Aynı 2008 Yunanistan krizi gibi.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Yunan_...or%C3%A7_krizi

Bu sefer onlar düşünsün denilebilir ya seçim sonrası yada seçimden sonra aynı iktidarda yada gelecek olan yeni bir iktidarda aynı fıkradaki gibi.
    "Moşe'nin Mois'e çok borcu varmış. Bu borç yüzünden uykuları kaçıyormuş. Gece yatağında dönüp dururken karısı Raşel, 'Ne düşünüp duruyorsun?' diye sormuş. O da 'Moise çok borçluyum' demiş. Karısı da 'ne kadar' diye sorunca, Moşe borcun miktarını söylemiş. Raşel, 'Bizim bu borcu ödememiz mümkün değil' demiş. Moşe de, 'Ben de bunun için uyuyamıyorum ya' demiş. Raşel, 'Ne düşünüp durursun, madem ödeyemeyeceksin, neden uykuların kaçıyor? Ara kendisini, borcunu ödeyemeyeceğini söyle, biraz da onun uykuları kaçsın' demiş. O da Mois'i arayarak borcunu ödeyemeyeceğini söylemiş.

Biz ödemiyoruz dersek yeni bir Avrupa finansal krizinide tetikleyebiliriz. Bu riski Avrupa alır mı bilemem.

CDS den komisyon alan sigortacılar düşünür bu sefer.

Bu olasılık günden güne artan Gri kuğudan Siyah kuğuya geçmek üzere olan bir olasılık.
    Gâvur arkadaşlarım eskiden , "Turkey is too big to bankrupt " derlerdi .
    Bence Reyis buna güveniyor , sizi batıramayız diyecekler gelip para verecekler diye düşünüyorlar. Verirler belki ama ümüğünüü sıkmadan vermezler , Rusya dan gıda ve petrol krizi çıkmasını hatta doğalgaz sız donarız , bile demeyen evropa ve abd küffarı parayı kırbaçla verir.1 para 2 kırbaç , şeklinde .
    Hayırlısı olsun bakalım.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Sayfa 761/993 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •