Sayfa 765/1012 İlkİlk ... 265665715755763764765766767775815865 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,113 - 6,120 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    doğru
    Sadece nakit güvencesi için geçerli

Banka mevduatları (TL,Döviz, Kıymetli Maden dahil) TMSF güvencesinde. Limit 100.000 TL
    Aracı kurumdaki nakit para YTM güvencesinde.2018 yılı için limit 143.604 TL
    Hisse ve Fonlar(Bes dahil), Takasbank ve MKK güvencesinde. Limit yok.
    https://www.paradurumu.com/yatirim/c...mi-haberi-3640
    Benim müşteri temsilcimin kastettiği açık pozisyonlar olabilir mi o zaman? E-Devlet'ten Takasbank'a girince açık pozisyonlar görüntülenebiliyor. Bunların tamamı %100 güvence altında olup da, sadece boşta kalan bakiye için 143.604 TL sigortalanıyor olabilir mi? Ancak Takasbank'ta görünen tek bir bakiye var, o da hem açık pozisyonları hem de boştaki tutarı kapsayacak şekilde toplam bakiye. Fakat VİOP Teminat Bakiyesi Raporu altında da aşağıdaki açıklama var. Açık pozisyonların gerektirdiği teminat tutarını aracı kurum çekemez diyor. Yani açık pozisyonlar her halükarda %100 güvence altında olabilir. Ben yarın yine arar sorarım.

Raporda yer alan veriler bir önceki iş günü günsonuna aittir. Hesabınızın bulunduğu kurum aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) gerçekleştirdiğiniz işlemlerle ilgili olarak yatırılan teminatlar, aracı kuruluşunuzun teminat hesabının altında, her bir müşteri için açılan alt hesaplarda, teminata konu varlık türüne göre TAKASBANK ya da MKK veya ilgili saklama kuruluşu nezdinde izlenmektedir. Bu hesaplar üzerindeki tasarruf yetkisi aracı kuruluşunuza ait olup TAKASBANK, tarafından sadece pozisyonunuzun gerektirdiği teminat ile sınırlı olarak yetki sahibidir. Bulundurulması gereken teminat tutarını aşan meblağlar aracı kuruluşunuz tarafından çekilebilmektedir.
    VİOP'ta gerçekleşen işlemlere ilişkin olarak TAKASBANK tarafından sunulan ''merkezi karşı taraf hizmeti'' TAKASBANK üyesi aracı kuruluşlara yönelik olup, aracı kuruluşların müşterileri ile hukuken ilişkilendirilmemektedir. Diğer bir ifadeyle, VİOP'da gerçekleştirilen işlemlerde TAKASBANK'ın hukuki muhatabı üye aracı kuruluşlar olup aracı kuruluşların müşterilerine karşı olan yükümlülüklerinden TAKASBANK sorumlu değildir.
    VİOP teminat bilgilendirme sistemi çerçevesinde üretilen bu rapor, TAKASBANK ile aracı kuruluş müşterileri arasında hukuki bir ilişki doğurmamaktadır. Yatırımcıların bilgilendirilmesine yönelik olarak hazırlanan rapor, yatırımcı alt hesaplarında izlenen varlıklara ilişkin hata ve suiistimallerin yatırımcılar tarafından fark edilerek olası risklerin azaltılmasını amaçlamaktadır. Raporda yer alan bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık tespit etmeniz halinde, durumu derhal hesabınızın bulunduğu kuruluşa bildirmeniz önerilmektedir.
    VİOP teminatlarınızı içeren bu rapor, sistemden talep edildiği andaki Bankamız kayıtlarındaki yer alan bilgiler esas alınarak üretilmiştir. Bu rapor üzerindeki bilgiler ile Bankamız kayıtlarının uyuşmaması halinde Bankamız kayıtları esas alınacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    NoorCM'deki müşteri temsilcim bana sınır olmadığını ve tüm bakiyenin devlet güvencesinde olduğunu söylemişti. Benim 100.000 TL bakiyem var şu anda aracı kurumda. Zaten kaldıraç olduğu için 100.000 TL ile yaklaşık 1.000.000 TL pozisyon alınabiliyor. Yine de tekrar sorayım doğrusunu öğrenmeye çalışayım.

Google'dan biraz aradım, aşağıdaki linki buldum, sizin söylediğiniz bu sanırım. Yatırımcı Tazmin Merkezi 2018'de tazmin tutarının 143.604 TL olduğunu belirtiyor.

http://www.ytm.gov.tr/s-sorulan-soru...n-sorular.aspx

Kapsamı şu şekilde ifade edilmiş: Tazminin kapsamını, yatırımcılara ait olan ve yatırım hizmeti ve faaliyeti veya yan hizmetler ile bağlantılı olarak yatırım kuruluşu tarafından yatırımcı adına saklanan veya yönetilen nakit ödeme veya sermaye piyasası araçlarının teslim yükümlülüklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan talepler oluşturur.

Takasbank'ta saklanan tutar bu kapsama mı giriyor, yoksa burada belirtilen farklı bir konu mu emin olamadım.
    Dünyanın hiç bir yerinde sınırsız güvence bulunmaz :-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. Tartışılan nedir ?

a-Aracı kurum riski ?
    b-Viop'taki risk ?

c-Takasbank Para Piyasasında satılan paranın geri ödememe riski ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0

Mevduatcinin hali, bana gore...

Syg,
    Mevduatçı kısa vade kazanır uzun vade kaybeden olur .Bu forumda uzun vadeli mevduatcı olduğunu duymasam inanmazdım.Yıllardır TL de nasıl beklenir ..Hadi dolar altın vs almadınız bari bir arsa ev alsaydınız o bile katbekat getirisi olurdu .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Tartışılan nedir ?

a-Aracı kurum riski ?
    b-Viop'taki risk ?

Benim merak ettiğim Para Piyasasında satılan paranın geri ödememe riski. Yani faiz aldığımız boşta duran para. Batması için hiç bir sebep yok gibi. Ama yine de merak ettim.

6.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Benim merak ettiğim Para Piyasasında satılan paranın geri ödememe riski. Yani faiz aldığımız boşta duran para. Batması için hiç bir sebep yok gibi. Ama yine de merak ettim.
    MADDE 28-Teminat değerleme katsayıları
    (1) Teminat değerleme katsayıları, ilgili teminatın Takasbank tarafından değerlendirilen kredi
    riski, vadesi, olağanüstü piyasa koşullarındaki volatilitesi, likiditesi ve varsa kur riski dikkate
    alınarak belirlenir.
    (2) Teminat değerlenmesinde kullanılacak katsayılar aşağıda belirtilmiştir:
    Teminat Türleri...................... Değerleme Katsayıları

* Nakit
    - TL .......................................1,00
    - USD................. ...................0,92
    - EURO ...................................0,93

* Hazine Bonosu/Devlet Tahvili... 0,91
    * Pay ......................................0,76
    * Yatırım Fonu Katılma Belgesi.... 0,82
    * Teminat Mektubu ...................1,00
    * Euro Tahvil ............................0,83
    * Kira Sertifikaları .....................0,88
    * Altın.................................... 0,83
    * Banka Bonosu / Tahvili ...........0,83
    Son düzenleme : british; 30-12-2018 saat: 19:33.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

7. TPP'de alıcı olunması halinde alış emri tutarının %110'u kadar değerlenmiş teminat olmalıdır.

100.000.TL fon ihtiyacı olan ''ABC Menkul Değ.'' Takasbank'a ,

110.000 TL teminat yatırmak mecburiyetindedir,

Teminat olarak USD yatırdığını varsayalım...

110.000TL / 0,92 = 119.565 TL karşılığı USD yatırmak zorunda !

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Tartışılan nedir ?

a-Aracı kurum riski ?
    b-Viop'taki risk ?

Viopdan ,fx den yani kaldıraçlı piyasalarda deneyiminiz yok ise asla bulaşmayın .Burda yazılanları okuyup 100 bin tl yatırayım 100 bin dolarlık işlem açim karlar cebe gelsin diye düşünen arkadaşlar için uyarıyorum .
    Teminat tamamlama zorunluluğu var viopda .Tersde kalan pozisyon için ertesi gün teminatı tamamlamanız gerekir .Fx de yoktur ama fx de para kazanmak çok daha zordur .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 765/1012 İlkİlk ... 265665715755763764765766767775815865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •