Hayat hoş gerisi boş
https://www.hisse.net/topluluk/showt...07#post6532307
Değerli şahsında tüm dostlarıma huzurlu geceler
https://www.youtube.com/watch?v=Bhs5AbiIzE4
Hayat hoş gerisi boş
Çeşit olsun…
Türkçesi için GPT’ye teşekkür ederim.
Sağlıkla …
### İngilizce:
---
**NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) Q2 Financial Results**
- **Non-GAAP EPS:** $2.70, beating estimates by $0.61.
- **Revenue:** $13.51 billion, up by 101.6% Y/Y, beating estimates by $2.43 billion.
- **Record Data Center Revenue:** $10.32 billion, up 141% from Q1 and 171% Y/Y.
- **Dividend:** $0.04 per share, payable on September 28, 2023, for shareholders on record as of September 7, 2023.
- **Data Center Revenue in Q2:** Record $10.32 billion, up 141% from last quarter and 171% Y/Y.
- **Gaming Revenue in Q2:** $2.49 billion, up 11% from last quarter and 22% Y/Y.
- **Q3 Outlook:** Revenue expected to be $16.00 billion, ± 2%.
- **GAAP and Non-GAAP Gross Margins:** Expected to be 71.5% and 72.5% ± 50 basis points.
- **GAAP and Non-GAAP Operating Expenses:** Expected to be $2.95 billion and $2.00 billion, respectively.
- **GAAP and Non-GAAP Other Income and Expenses:** Expected to be an income of $100 million.
- **GAAP and Non-GAAP Tax Rates:** Expected to be 14.5%, ± 1%.
- **Share Price:** Up 9.09%.
---
### Türkçe:
---
**NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) 2. Çeyrek Finansal Sonuçları**
- **Non-GAAP EPS:** $2.70, tahminleri $0.61 aşarak.
- **Ciro:** $13.51 milyar, Y/Y %101.6 artışla, tahminleri $2.43 milyar aşarak.
- **Rekor Veri Merkezi Geliri:** $10.32 milyar, Q1'den %141 ve Y/Y %171 artışla.
- **Temettü:** Hisse başına $0.04, 28 Eylül 2023 tarihinde, 7 Eylül 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı hissedarlara ödenecek.
- **2. Çeyrek Veri Merkezi Geliri:** Rekor $10.32 milyar, önceki çeyreğe göre %141 ve Y/Y %171 artışla.
- **2. Çeyrek Oyun Geliri:** $2.49 milyar, önceki çeyreğe göre %11 ve Y/Y %22 artışla.
- **3. Çeyrek Beklentisi:** Ciro, $16.00 milyar olması bekleniyor, ± %2.
- **GAAP ve Non-GAAP Brüt Marj:** %71.5 ve %72.5 olarak bekleniyor, ± 50 baz puan.
- **GAAP ve Non-GAAP İşletme Giderleri:** Sırasıyla $2.95 milyar ve $2.00 milyar olması bekleniyor.
- **GAAP ve Non-GAAP Diğer Gelir ve Giderler:** Yaklaşık $100 milyon gelir olması bekleniyor.
- **GAAP ve Non-GAAP Vergi Oranları:** %14.5 olması bekleniyor, ± %1.
- **Hisse Fiyatı:** %9.09 artış gösterdi.
---
Windows S diye bir şey çıkmış, inceleyince sadece Microsoft Store'dan indirilen programlara izin veriyormuş. Avantaj olarak sanırım malicious software arama programı çalışmıyor ve bilgisayar hızlanıyor. Son zamanlarda bilgisayarlar çok yavaşladı excel'de copy paste ederken 3-4 dakika bekliyor.
İnsanları lisanslı program ve yeni bilgisayar almaya zorluyorlar.
Avrupa Birliği Apple'a ceza kesti diye hatırlıyorum, pil ömürünü uzatma programı telefonu yavaşlatmış.
Android de yeni versiyonlar sürekli çıkarıyor, geçen bir banka programını sildim ama geri yükleyemedim artık telefonunuz uyumlu değil diyor veya Play Store'da hiç gözükmüyor. Andoid 4,2 olan bir tabletde play store bile artık çalışmıyor bundle gelen programlar da çalışmıyor internete girince hata veriyor.
Eski telefonda SMS gelmiyordu, ben de kendi evimi arıyordum sonra SMS geliyordu. Yeni telefonda sanırım wifi teknolojisi ile telefon GSM hattı by pass ediliyor.
Neticede yeni chip fabrikaları kuruyorlar, komple elektornik cihazları yenilettirecekler bence.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bir büyük komploya göre Big Short gidenler yeni virus varyantı piyasaya sürmüş olabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri