Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 766/1014 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,121 - 6,128 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bilmiyor olabilir, öğrenmesi gerekir böyle montanlı işlere giriştiğinde.

ezbere iş yapan sonuçlarına katlanır.

bunda anlaşılmayacak bir şey yok.

mevzu bu arada kaçıranlar için:evi alıyorsun, ve gerçek değerinin altında gösteriyorsun (sen veya emlakçı) ve akabinde 5 yıldan önce satarsan ne olur, ve buna ilişkin bir düzenleme varmı mesela vergisel bir konuda, cezası var mı? tadında bir sorunsal.

bu oldukça temel bir konu. bunu bilmeden işlem yapılır mı? hakkaten enteresan.

tekrarlamakta fayda var: bilmiyor olabilirsin, her şeyi bilmek mümkün değil,
    sürekli akılda tutmak filan zor. ama bir iş yapmaya karar verdiğinde temel esasları öğrenirsin.

boşuna demiyorlar : ezberci eğitim yerine hayat boyu öğrenmeyi teşvik eden bir eğitim gerekli.
    Devlet bu senin dediklerinin sadece boş laftan ibaret olduğunu biliyor ki daha fazla vergi toplamak için pişmanlık diye birşey çıkarmış işte..[emoji1]

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    haha..dap yapı..normaşde batan birine sevinmem, ama bu adamlar batsa zil takıp oynarım.. o kadar insanın ahını aldılar ki...aidat meselesi, otel kandırmacası vs.

bir gün arkadaşın ısrarıyla bunların bir projesine gittik..arkadaş bir ofis aldı...ben de iş olsun diye satış temsilcisine ziya bey ile uzaktan arkadaş sayılırız, artık bize ilave bir indirim yapar dedim...adam, "abi, arkadaşlarına normalden daha az indirim yapıyor...arkadaştan kazanmayacağız da elin adamından mı kazanacağız diyor" demişti....böyle bir tüccar var karşımızda.

Bu malum şirket, Ankara da bizi de mağdur etmiştir. Geçen gün İzmir' e gittiğimde otogardan itibaren konak, Gaziemir, Bornova, çiğli heryerde ilan ve reklam panolarını gördüm. Temelden satış yapıyorlar. Yoğun ilgiden dolayı süreyi bile uzatmışlar. Gülmekten bittim. Kardeşime ''sakın ha dedim, tanıdıklarını dahi ikaz et uzak durun.'' dedim. Yoğun ilgiymiş, Bazen hakikaten Aziz Nesin' e haksızlık yapıldığını hatırlarım ve iç çekerim. Yahu biz bitmiş daireyi aldığımız halde , Halen kıçını toplayamazken bu devirde topraktan daire almak neyin nesi ? Bu insanlar sonra - nerede bu devlet nerede bu millet - diye bağırırsa haklı mı olurlar ?

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Devlet bu senin dediklerinin sadece boş laftan ibaret olduğunu biliyor ki daha fazla vergi toplamak için pişmanlık diye birşey çıkarmış işte..[emoji1]

devir ahlaksızlık devri olabilir, ama geçici bir şey. "kötülüğün" kazanması arzu edilecek bir şey değil. yerinde olsam gülmek yerine ülkenin geleceği için önemli olan vergi meselesini daha çok ciddiye alırdım. cocuklarının nasıl bir ülkede yaşayacağı ne kadar ciddiye aldığına bağlı.

ayrıca: devletin böyle pişmanlık gibi durumları rutin hale getirmesi acziyettir. esas olan kanunların tarafsız ve acımasızca uygulanmasıdır.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Arkadaşlar iki sayfadan fazla tartışma- sataşma olmuş. Bu ülkede normal şeyler üzerine elbette tartışılır ama bu gayrimenkul hukuku ile miras hukuku konusunu asla tartışmam. Ben tüm mevzuatı biliyorum diyen Avukat hanım, tam bir yıldır ( beni dinlemeyerek aldığı ) oturduğu dairenin sorununu çözemedi. Çözemez de. Kitaplarda veya yasalarda yazan mevzuatın uygulaması çok farklı olabiliyor. Pratik önemlidir. Örneğin ; Basit bir hırsızlık vakası için insanlar hemen karakola giderler. Oysa savcılığa ( mesai dışı nöbetçi savcılığa ) gidilmesi gerekiyormuş. Alın size yeni bir konu. En az bir hafta tartışılır.

emlak simsarlarının konut satmaya çalışmakla daha çok uğraşması gerekiyor, boş ve manasız laflar ve laf yetiştirmek yerine.. özellikle tarihsel gelişim sürecinde daha çok değer katan konut üretilmesi isteğine makul cevaplar vermeli. kanunsuzluğu normalleştirme çabası ülkenin çıkarlarına terstir. sürdürülebilir bir piyasaya kafa yorun. laf ebeliğine gerek yok.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar iki sayfadan fazla tartışma- sataşma olmuş. Bu ülkede normal şeyler üzerine elbette tartışılır ama bu gayrimenkul hukuku ile miras hukuku konusunu asla tartışmam. Ben tüm mevzuatı biliyorum diyen Avukat hanım, tam bir yıldır ( beni dinlemeyerek aldığı ) oturduğu dairenin sorununu çözemedi. Çözemez de. Kitaplarda veya yasalarda yazan mevzuatın uygulaması çok farklı olabiliyor. Pratik önemlidir. Örneğin ; Basit bir hırsızlık vakası için insanlar hemen karakola giderler. Oysa savcılığa ( mesai dışı nöbetçi savcılığa ) gidilmesi gerekiyormuş. Alın size yeni bir konu. En az bir hafta tartışılır.
    dediklerinize şunu eklemek isterim. burada bahsedilen temel alım-satım kuralları. burada daha başlangıçta ve bilinçli yapılan "değeri eksik bildirme" mevzusu konuşuluyor. yani bunu piyasada yapanlar bilmedikleri için değil, bilakis bildikleri için emlağın değerini daha düşük gösteriyorlar. konu bu . ve bu takdir edersiniz ki avukat filan gerektiren bir şey değil. rutin bir konu. zaten emlak-alım satımı gayet rutin olarak sürüyor memlekette. alım-satımın temel esaslarını madde madde yazsak bir sayfayı zor doldururuz.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    devir ahlaksızlık devri olabilir, ama geçici bir şey. "kötülüğün" kazanması arzu edilecek bir şey değil.
    Daha öncelerde asr-ı saadet mi vardı? Ya da böyle bir devir mümkün mü? İnsan olduğü müddetce ahlaksızlık da olacak istismar da olacak..
    Yahu vatandaşnerden bilecek aldığı konutu 5 sene dolmadan satarsa tapuda yazan miktarla satış esnasındaki rakamın yüzde 20 sini değer artış kazancı vergisi olarak vereceğini? Daha bunun enflasyondan arındırılması var vs..Hesap gerekiyor..Tahmin ediyorum ki sen bile şimdi öğrendin..Kötülüğün kazanması vs..abartmıyor musun?

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

brsci, herhangi birisinin konuyu şimdi öğrenmesi konumuz değil. hayatta her şeyi bilmek mümkün değil.

önemli olan konunun oldukça basit olması. alım-satım yapmaya karar veren kişi bir sayfayı zor dolduracak temel kuralları öğrenmeden alım-satım yapıyorsa her türlü zarara katlanacak. dikkat et, "alım satım yapmaya karar veren" kişiden bahsediyoruz. bu kişi 100 bin tl ve üstü mertebelerde bir ev alım-satımına karar veriyor. sokaktaki alakasız adamdan bahsetmiyoruz.

Sayfa 766/1014 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •