Sayfa 77/1001 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 609 - 616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bora abi ortalıkta yok
    inşallah usd leri satmaya gitmemiştir

2.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Bora abi ortalıkta yok
    inşallah usd leri satmaya gitmemiştir
    O sattıysa hafta sonuna kadar 4'ü görürüz.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    sn derinlikler şu sizin R (dirençli) grafiklerden gönderseniz de duvar nereleri görsek
    selamlar..
    Dostum duvar yok..operasyon çekenler var..

Dün yazmıştım..Hazine çok gerekmediği halde biraz daha borçlanmasını arttırır..böylece faizler artar..sıcak para çekilir..sonuçta takke düşmez, kel gözükmez..

Malum MB'sının eli kolu bağlı..

* Hazine aşırı borçlanmayı yapmasaydı, tahvil piyasasına gelen sıcak para, faizleri düşürecek ve sıcak para açısından cazibesi azalacaktı. Hazine’nin aşırı borçlanması, gelen sıcak paranın faizleri düşürmesini önledi ve sıcak para girişinin devamını sağladı.
    * Hazine yeni tahvil arzı ile yüksek faizi “koruyup†sıcak paranın gönlünü hoş tutmasaydı, portföy yatırımlarında da krediler ve doğrudan yatırımlar gibi düşüş olabilirdi. Bu durumda döviz rezervlerindeki 8 aylık erime 1.4 milyar doların üzerine çıktığı gibi ithalat azalmasına bağlı olarak ekonomide durgunluk ortaya çıkabilirdi.

Hazine sıcak parayı küstürmemek için mi aşırı borçlandı?

https://www.dunya.com/kose-yazisi/ha...rclandi/388847

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dostum duvar yok..operasyon çekenler var..

Dün yazmıştım..Hazine çok gerekmediği halde biraz daha borçlanmasını arttırır..böylece faizler artar..sıcak para çekilir..sonuçta takke düşmez, kel gözükmez..

Malum MB'sının eli kolu bağlı..

.
    haklısın dostum

5.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    O sattıysa hafta sonuna kadar 4'ü görürüz.
    demeyin öyle
    Bora bir tanedir

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    herşey yeşil
    borsa
    döviz
    petrol
    altın
    tahvil

valla piyaslar global oalrak tırlattı
    hepsi br gün önceki kendi fiyatlarına göre yeşil
    arada bağ mağ kalmadı
    her şey kopmuş
    döviz-emtia-borsa-faiz arasında bağ mağ yok
    sabah erken kalkan yeşeriyo
    ötekilerde ona bakıp yeşeriyo
    Methadon eksikliğinden olabilir mi?...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

2008 sonrası sentral bankerler piyasanın sakinleşmesi için finansal piyasalara bayağı bir doz methadon enjekte etmişlerdi..

Bill Gross QT'ler dolayısıyla methadon'u hızlıca çekersen sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler oluşması kaçınılmazdır demişti..

Şimdi sentral bankerlerin global piyasalara enjekte ettiği methadon'un 5 birim olduğunu farz edelim..2 birimini çekeceklerini düşünsek, ne olur..Muhtemelen belirli bir süre 3 doz kendilerini idare eder..ancak 2 dozdan mahrum kalanlar, EM'ler ne olacak..sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler değil mi..

Not: Methadone , (methadon), tıpta analjezik olarak ve narkotik bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir sentetik opioiddir. 1937'de Almanya'da geliştirilmiştir.

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Methadon eksikliğinden olabilir mi?...
    yeminle az önce yazacaktım
    sen çok yaşa
    tımarhane
    açık hava tımarhanesi

8.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Inanin eskiden en fazla diger ayin 14 une kadar tl de kaliyordum, artik en fazla 1 haftalik tl tutuyorum. Tabi bu kadar az sure icin fiziki alma sansim yok, bankada kaliyor ama yine tl duzeyinde ne kadar kar etmisse bir sonraki hafta yine fiziki doviz/altina geciyorum.
    Pazartesi aldigim sterlinler alsat masraflari cikinca suan icin net % 1,67 artida yarin bozacagim yatirdigim parayi alip kalan fiziki doviz olarak yone bende kalacak.

Sayfa 77/1001 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •