Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 770/1014 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,153 - 6,160 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Su Kanununu okuyan varmi.

Tarimsal araziniz var, kuyu actiniz, su cikarttiniz.

Yani yer alti suyunu, yer ustune cikartip, bahcenize doktunuz.

O suyun bir kismi yine yer alti suyuna karisti, bir kismi da buhar olup uctu.

Buhar olup ucan miktar, yagislarla, fazlasiyla geri geliyor mu ? Geliyor.

Peki bu sirkulasyon icinde devletin ne rolu var. ?

Hiic.

Peki neden su parasi aliyor uretici yurttaslardan ?

Sadece soruyorum.

2. Yeraltı suyu kullanılmamalı bence geleceğimizdir çünkü her sene daha da derine iniyoruz Konya da obruklar boş yere oluşmuyor

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by mustiktu Yazıyı Oku
    Yeraltı suyu kullanılmamalı bence geleceğimizdir çünkü her sene daha da derine iniyoruz Konya da obruklar boş yere oluşmuyor

Ben asilsiz bu gazete haberleri disinda daha akla yakin cevaplar beklerdim.

4. İnsnalae toprağım benim diye altındaki ne sahip değildir o suyu kullanmana devletin için bile vermesi yanlış geçtim vergiyi Derinkuyu bilir misin yıllarca yanlış sulamadan dolayı toprak zehirlendi bizim insanimiz sulamayı bile beceremedi sula Allah sula gazetelerde çıkmayan birşey söyleyeyim leb demeden leblebiyi anlarsın diye düşünmüştüm yanılmışım Avustralya yeraltı suyu kullanmaz denizi aritir pahalı olmasına rağmen gerekli yerlerde onu kullanır çünkü yer altı suyu geleceğimizdir

Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...

5. Yer altı suları da devlete ait. Haliyle devletin kontrolünde olması gerekiyor. Herkes kafasına göre yeraltı sularını kullanamamalı.
    Bunun yolu da haliyel ücretlendirme. Çeşmelerden akan şebeke suyunu bedava yapın, 10 metreküp su kullanan ailenin tüketimi 10 katına fırlar. Benim öğrenciliğimde bi arkadaşım su saatinin tek olduğu ve bütün dairelerin ortaklaşa su parası ödediği bi apartmanda kalmıştı, su parası ödemekten anası ağlamıştı arkadaşımın. Komşuları bozuk muslukları bile değiştirmiyorlardı ortaklaşa ödendiği için. Suyun bir de bedava olduğunda ne olacağını siz düşünün. Küçük ücretlendirmeler ihtiyaç kadar kullanmaya yönlendirir insanları.

Bir dönüm toprağın var, ekersin biçersin, altı seni ilgilendirmez, define çıksa senin değil. petrol çıksa toprağını kaybedersin.
    Kısaca kuyu vurdun su çıkardın. DSİ para ister. şebekeye mi bağlıyım ne parası diyemezsin. olmaz, çünkü yerin altı devletin.

DSİ bunu planlı bir şekilde düzenleyebilirse, yeraltı sularının aşırı kullanılmaması ve sürdürülebilir bir su yönetimi mümkün olur.

6.  Alıntı Originally Posted by mustiktu Yazıyı Oku
    İnsnalae toprağım benim diye altındaki ne sahip değildir o suyu kullanmana devletin için bile vermesi yanlış geçtim vergiyi Derinkuyu bilir misin yıllarca yanlış sulamadan dolayı toprak zehirlendi bizim insanimiz sulamayı bile beceremedi sula Allah sula gazetelerde çıkmayan birşey söyleyeyim leb demeden leblebiyi anlarsın diye düşünmüştüm yanılmışım Avustralya yeraltı suyu kullanmaz denizi aritir pahalı olmasına rağmen gerekli yerlerde onu kullanır çünkü yer altı suyu geleceğimizdir

Arkadasim,

Su parasi aliniyor mu vatandas'tan, aliniyor.

Yani bu gercek bir durum.

Yer alti sularinin azaldigi ise bir iddia.

Yukarda yazdik, suyu cekip, bahcesine dokuyor, buhar olan yagmurlarla geri donuyor.

Simdi burada iki saat doganin gucunu anlatmayalim.

Mazottan al, yemden al, kulak kupesinden al, asisindan veterinerinden al, vs, bir de adamin kullandigi su'dan para aliyorsan, vatandas neden uretmiyor diye sormayacaksin.

4 tane dana besisi, bir asgari ucret getirir di diyor, koylu, simdi neden getirmiyor.

Sorularimiz soyulan milletimiz icin.

Yoksa o da biliyor Harvard'da evlat okutmayi.

7. Hısım arkadaşım aslında ortak konularda biriz benim demek istediğim bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir devletin burda aldığı vergi doğrudur bana göre kabul etmeyebilirsin düşüncemi...hatta daha kontrollü olması daha da düzenlemesi lazım yer altı sularımız azalıyor bu iddia değil her buharlaşan su yağmur olarak geri gelmez gelmeyebilir de tarım konusunda da sıkıntı yer altı suyu ile tarım yapmaksa zaten bu sürdürülebilir değil Derinkuyu yıllarca patates uretmedi adam gidiyor bozkır da pancar yetiştiriyor suyla bu konu uzun bir konu mazot konusunda haklısın vergi alinmasin ve digerleride olabilir vs,,

8. Bu ekonominin radikal degisime ihtiyaci var.

Nufus artiyor, uretim azaliyor, yurt disindan saman getirerek, kirmizi et ithal ederek, bu topragin insanini uretimden alir, Istanbul'a goc ettirirsiniz.

En azindan bir muhasebe yapmak lazim, ben Mazottan, yem'den ne vergi aliyorum, su kadar.

Peki bu kucuk uretici yurttas, su parasi olarak ne oduyor, bu kadar.

Bu para eger ignore edilebilirse, hic yoksa bu su parasini almamak lazim.

Adam sondaj vurup, kuyu kuruyor, devlet olarak gelip saati takiyorsun.

Eger bunu yapmazsam, ureticinin mucadele gucu ne kadar artar, bunun hesabini yapmak lazim.

Konu, konya ovasini sulayan 4 tane buyuk uretici degil, sayilari 1.5 Milyon civarinda oldugu tahmin edilen, kucuk aile isletmeleri.

Dunya'da cok yaygin bir uygulama vardir, Yapay Mera.

Bizde hemen herkes Mera yok Abi diyor, hayvani nereye yayalim, eger Yapay Mera uretimini cazip hale getirirseniz, uretim cok farkeder.

Eger sut'unu 90 kurusa alir, hazir yemin kilosunu 1.5 TL.ye satarsaniz, ortada uretici filan kalmaz.

Cok ilginctir, bu konular dovize, enerjiye bagli degil, sadece calisacaksiniz, hikayeden mazeret uretmeye ihtiyac yok.

Hele kirmizi et ithalati filan gibi palyatif cozumlerle milletle dalga gecmeye hic gerek yok.

Sayfa 770/1014 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •