Sayfa 772/903 İlkİlk ... 272672722762770771772773774782822872 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 6,169 - 6,176 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. TL Faizler de çeyrek veya yarım puan kadarlık düşüş var.

Cuma günü TEB ÖZEL %14.50 teklif etti ben de başka kapıya dedim. Bir öncekini %14.80 sen bağlamıştım.

2. El altından lira basılıyor olabilr mi ? cmb haricinde bir yerde ?

Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    El altından lira basılıyor olabilr mi ? cmb haricinde bir yerde ?
    Tcmb dışında TL basanlar için kanunda hapis cezası öngörülüyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb dışında TL basanlar için kanunda hapis cezası öngörülüyor.
    kanunlar biliyorsunuz bizler gibi normal vatandaşlara geçerli oluyor günümüzde.
    Ben geçerli olmayan birileri varsa onlar mı acaba diye merak ediyorum

5.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    öyle bir şeye gerek yok bir emir ile tcmb tl basar. neden bu kadar yüksek enflasyon var sanıyorsunuz. böyle bir para birimini ben tutmam,tutanda soyulmayı hakediyordur.

Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku

Sistemdeki paranın çok ufak bir kısmı kağıt para olarak gözüküyor. Kabaca 2 triyon TL içinde 120 milyar TL civarı. yani %7-8. Tcmb dışında kaydi para yaratmak imkansız diye biliyorum. Birileri kağıt para bile bassa bunu bankacılık sistemine sokmadan ciddi bir etki yaratması çok zor. Bankacılık sistemi içinde de yukarıda belirttiğim gibi paranın çoğunluğunu oluşturan kaydi para yaratmak gerekli.
    Bir zamanlar uzanların oksijen adllı bir yazılım ile bankanın muhasebe sistemine paralel bir yazılım geliştirdikleri iddia ediliyordu. Komplo teorisi ve abzürtlük olarak düşünülecek olursa ancak tcmb muhasebe sistemine yine tcmb'nin içine sızmış bir paralel yapı tarafından böyle bir yazılım yüklenirse belirli bir süre açığa çıkmayabilir.

Teknoloji gelişiyor işte bu paralel yapıların ve transaksiyonların teoride dahi mümkün olamaması için blockchain teknolojisi geliştirilmiştir. Dünya çapındaki tüm bankalar ve finansal kurumlar yakın gelecekte tüm işlemerini bu çoklanamaz, çatallanamaz, değiştirilemez ve paralellenemez ve araya girilemez şifre zincirinde gerçekleştireceklerdir. Tcmb'nin de bununla ilgili çalışmaları vardır. Yakın ve orta gelecekte tcmb tarafından gerçekleştirilecek tüm parasal operasyonların bir blok zincirinde saklanması planlanmaktadır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bence en güzeli günlük faiz işlemeli hesaplar. Bu sayede likit gibi oluyorsunuz ama hergün ciddi faiz geliri elde ediyorsunuz.

Bu alanda da en başarılısı ING şu anda. Çünkü 1 yıl hoşgeldin faizi uyguluyor. Teb, Fiba gibiler sadece 3 ay uyguluyor bunu.Sonra dramatik şekilde düşürüyorlar.

ING %14 günlük faizi ile 32 gün beklemeye gerek kalmadan hergün faizinizi hesabınıza atıyorsunuz. Domino etkisi nedeni ile de %14'ü geçiyor aslında faiz oranı.

Güncel olması da güzel. Ben %13.50 dan başlamıştım. Kendi kendine yüzde 14'e çıkarttılar mesela.

8. faizlerdeki kıpraşmalar

Sayfa 772/903 İlkİlk ... 272672722762770771772773774782822872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •