Sayfa 773/1027 İlkİlk ... 273673723763771772773774775783823873 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,177 - 6,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Reise laf yok, dolarcı oda bizim gibi birazda altıncı tabi. Faizleri yerle bir edecek seçim sonrası dolar fezaya çıkacak bu hamleyle daha ne.

Doları tl yi mengeneye aldılar bu hafta böyle geçer.

Bu arada işten çıkarmalar başladı... Uzun zamandır beni gıcık eden olur olmaz şekilde benden para koparıp, ağlayan sızlayan ev işlerine bakan daha doğrusu bütün gün kıçını yayıp oturan bir mok yapmayan hanım en son kafamın tasını attırınca yol verdim gitti. Abbasa oy vermesi bir yana abbasa oy verip pahalılıktan yakınıp benden habire para koparması beni çileden çıkarıyordu. Hadin git abbas sana baksın dedim daha fazla dayanamadım. Bundan sonra böyle artık empati ve hoş görü sıfır .

Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku

Dolarla borçlanan düşünsün artık.

Benim şahsen dolar borcum yok. Bu nedenle düşünmüyorum.
    Maalesef ülkenin yüksek döviz borcu geliri TL cinsi olan herkesi, hatta geliri döviz cinsinden olanı nispeten daha az da olsa olumsuz etkiliyor. Zamanında sorumsuzca yenilen hurmalar sadece yiyenleri değil toplumun genelini, hepimizi tırmalıyor ve giderek daha fazla tırmalayacak.

Akşam TÜSİAD'lı işadamlarıyla reklam yaptı, sabah TÜSİAD'a çaktı
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de reklamın kaldırılmasının ardından yaptığı konuşmada isim vermeden TÜSİAD`ı eleştirdi.
    Ama MÜSİAD bunlardan değil. MÜSİAD yerli, milli ama küresel."
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...a-cakti/206829

Demekki MÜSİAD üyesi yobazların mallarına yıllardır uyguladığım şahsi boykotumda haklıymışım.

Valla bizim ekonomi facia düzeleceği de yok.4 ay öncede böyleydi son 4 ayda ne oldu da 3.90 dan 4.75 hareketi oldu.Ekonomi kötü de ispanyada batık,italyada ,yunanistan da batık bize yapılan muamele neden özel oldu.Son 4 aydır yapılanların en önemli nedenlerinden biri reisi yolcu etme amacıyla londra kaynaklı işler olduğunu ben de düşünüyorum.Yerlilerin gücü bu işe yetmez.Reis kalırsa ve söylemlerini değiştirmezse doların önü açık,ince gelirse yeni iktidar yeni umutlar falan dolar baya düşer ,yani düşürürler.Ha reis kalır söylemleri yumuşar falan,f35 olayı,menbiçte amerika ile ortak hareket etme falan , bir mutabakata varıldıysa amerikalılarla bir müddet o koşulda da ortalık sakinleşebilir.Artık bu saatten sonra ekonomi ve ekonominin dinamikleri falan bence palavra, ekonomi iflas halinde zaten , başka dinamikler olaylarda etkin olacak.Doların seyri de bence biraz siyasi duruma bağlı.

6. Yine yanlış ata oynadık ona yanıyorum. Dolar yerine soğan veya patates alsaydık şuan parayı vurmuştuk. Dolar 4 liradan 4.70 oldu diye kıyamet koptu. Soğan ile patates 2 liradan 6 lira oldu ne millette ne devlette tık yok.

Soğan ve patates için 10 lira hedef fiyat veriyorlar alsak mı.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yine yanlış ata oynadık ona yanıyorum. Dolar yerine soğan veya patates alsaydık şuan parayı vurmuştuk. Dolar 4 liradan 4.70 oldu diye kıyamet koptu. Soğan ile patates 2 liradan 6 lira oldu ne millette ne devlette tık yok.

İki malda fazla dayanmıyor be komşu. Üstelik sistem dışında da tutulmuyorlar. Oysa Dolar öylemi bozulmadan yıllarca sakla...

8.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yine yanlış ata oynadık ona yanıyorum. Dolar yerine soğan veya patates alsaydık şuan parayı vurmuştuk. Dolar 4 liradan 4.70 oldu diye kıyamet koptu. Soğan ile patates 2 liradan 6 lira oldu ne millette ne devlette tık yok.

3 hafta önce ben 5 lirayı görünce pazarcıya hayırdır dedim. Pazarcı bana havuca yatır dedi. Daha çok gidecek demişti. Şimdi 14 tl den bahsediliyor.

Sayfa 773/1027 İlkİlk ... 273673723763771772773774775783823873 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •