Originally Posted by
ugusek
Burada fırsatlar var takibimde olan fakat dikkat çekmek istediğim şey illa Ereğli gibi düzenli temettü veren yurt dışı şirketlerin de alternatif olarak masada olduğu idi. Bir de hem büyüme potansiyeli hem de düzenli temettü potansiyeli taşıdığı için örnek olarak koymak istedim ( ki % 75 bürüt kar marjı ile çalışan bir şirket olması yanında senelik % 2 gibi bir de temettü verimi söz konusu)
Yapay zeka da denmiş bir sonraki mesajda, bir kaç bağlantılı şey de onun için eklemek isterim. OpenAI şirketine yatırımları sebepli Microsoft hem oradaki teknolojiyi kendi ürünlerini bir üst basamağa çıkarmak için kullandı hem de yapılan ortaklık sebepli bulut hizmetlerini daha geniş bir pazar olarak hazırladı ve sundu, bundan sonrası da büyüme olarak devam edecektir diye düşünüyorum. Gene yazılım tarafında büyükler benzer şekilde yapay zekadan ekmek yemeye devam edecekler gibi görünüyor.
Donanım tarafı (computing) kritik bir gereksinim yapay zeka için. Bu sebeple birazda büyüme ihtiyacında olan bulut sistemler/data center tedarikçileri de radarıma girdi. Nvidia ilk farkedilen ve beklentilerin oldukça üzerinde değerlenen bir firma oldu. Başka firmalar da var fakat Broadcom biraz daha farklı ve benim gördüğüm daha profesyonel bir yönetim tarafından yönetilmekte ve işlerinin erbabı durumundalar. Büyüyen donanım sektöründe ileride mutlaka paylarına düşeni alacaklardır diye düşünüyorum.
Sağlıkla …
Harika bir mesaj olmuş. Elinize sağlık. C3.AI*(Düzeltme) an itibari ile NYSE portföyümün %70'den fazlasını oluşturuyor.
Yine Intel ile bulut sistemleri anlaşması olan KC (Kingsoft Cloud) da diğer favorim. Benzer düşünmüşüz.
Son düzenleme : KısaVade; 31-07-2023 saat: 00:59.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Yer İmleri