Valla swap usulünü bana teklif etse gavurlar gibi asla yüze 17 falan istemezdim ,yüzde 12 ye allah bin bereket versin der tüm paramı swabla merkez bankasına teslim ederdim,istediği kadar da onda kalsın.
Gümüşe jp morgan basıyor,altına fed,dolar tl paritesine de bizim merkez basıyor.Bu sıralama reddit meddit ayağına ilk gümüşten başlayarak yazdığım sıralama ile bozulacak.İlk gümüşü patlatacak küçük yatırımcı,onu altın onu da bizim dolar izleyecek.Bu saçmalıklar sürdürülemez,halkı aptal yerine koyuyorlar bir yere kadar yuttururlar.Şimdi merkez ekside kıvranıp duruyor millet dolar satsın diye,beklesin bakalım.
Asıl gümüşü takip edin arkadaşlar,ilk olarak orda büyük patlama olacak,sanırım bir ay kadar kaldı,ilk onda patlayacak bu üçkağıtçılar.
Zor bir soru sorayim...
Bilene şimdiden teşekkürler.
Dolar hesabimizi vadeli olarak bağlamak mantiklimidir ?
Vade sonundan once cekilen anapara (dolar ) icin ; ''vadesiz mevduat faiz oraniyla birlikte anapara geri verilir"" diyor ziraat.
Bu ne demek oluyor.?
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...medim-6154217/
MB eski Başkanı Durmuş Yılmaz: 35 yıl çalıştım, eksi rezerv görmedim
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu sizin yatırımcı tarzınızla alakalı olmakla birlikte, ben şöyle bir tecrübe aktarayım. Vadeli mevduat bir sözleşmedir. Normal dönemlerde evet bozarsınız, faizini bankaya bırakırsınız, (atıyorum 25 gün kaldı) ama burada bilinmeyen konu asıl, vade sonundan önce size parayı vermeyebilir, yani, atıyorum, çok aşırı yükselir de zirve yaparsa, ve siz de vadeyi bozayım, ve dolar zirve yaptı TL ye geçeyim, doları da bozayım derseniz, banka size, ben dolarınızı vade sonunda vereceğim vadeyi bozmuyorum diyebilir.
Ben bunu 2001 krizinde yaşadım, küçük bir farkla, ben TL aylık faizdeydim, dolarım da vardı ayrıca, dolar şahlanınca TL faizdeki paramı, -atıyorum 15 nci gününde, bozayım da hemen onunla da ilave dolar alayım demiştim. Banka, ı ıhh dedi, nasıl ya dedik, valla vermedi parayı vadeyi bozmadı. Gerçi şimdi çok fazla sayıda enstrüman var, bu konularda ilgili bilgili iktisat banka kökenli arkadaşlar da var, yardımcı olurlar.
Küçük yazılara dikkat yani..
--------------------------------------
İlave de edeyim, aracı kurumda da TL vardı, küçük bir miktar, o da o krizin haftasonu otomatikman 3 günlük repoya girmişti, 3 gün için bana net repo %25-30 vermişti. Tam o repoların uçuş anı yani.
Yer İmleri