Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 778/946 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 6,217 - 6,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Eskiden bir fıkra vardı, çocuksu bir fıkra, bilmiyorum hatırlayan var mı?

Süper bir bilgisayar yapmışlar, ne sorarsan cevabı anında veriyor. Bir gün bizim temel yaklaşmış süper bilgisayara bir şey sormuş, biraz sonra bizim süperden kıvılcımlar ve duman çıkmaya başlamış Görevliler, millet koşuşturmuş, sormuşlar Temel'e ne sordun diye. O da halini hatırını sormak için "ne var ne yok" diye sordum yalnızca demiş.

Şimdi sizin bu sorunuz sonrasında da başlıktan dumanlar çıkmasını bekliyorum vallahi.

Şaka bir yana o dolarların % 99.99999'u hesaben işlem görür. Fiziki bir şey yok yani...
    Başlığı biraz daha dumana boğayım öyleyse.
    Bizim MB'nın rezervinin ne olduğu nereden belli, madem dolarlar kaydi, bas tuşa sat doları, bu işin hesabı nerde tutuluyor.
    Türk MB'nın şu kadar doları var diyen kim?İş bize kaldıysa baş tuşa sat sanal dolarlarıSonsuz kaynak
    Aşırıya kaçıp çaktırmamak lazım tabi

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bizim MB'nın rezervinin ne olduğu nereden belli, madem dolarlar kaydi, bas tuşa sat doları, bu işin hesabı nerde tutuluyor.
    Türk MB'nın şu kadar doları var diyen kim?İş bize kaldıysa baş tuşa sat sanal dolarlarıSonsuz kaynak
    Tüm dolarlar gün sonunda FED bilançosunda toplanıyor. Tıpkı tüm TL'ler gün sonunda (örneğin Londra piyasasındakiler dahil) tcmb bilançosunda toplandığı gibi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tüm dolarlar gün sonunda FED bilançosunda toplanıyor. Tıpkı tüm TL'ler gün sonunda (örneğin Londra piyasasındakiler dahil) tcmb bilançosunda toplandığı gibi.
    Yani kimin ne kadar doları olduğu FED kayıtlarından anlaşılıyor bu durumda.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ben kısa açıklamayı yine yapayım, gerekçeli kararı sn. xrpu açıklar birazdan.

Doları satabilmeniz için uluslararsı finansal sisteme akredite bir bankadaki hesabınızda dolarınızın olması gereklidir. Bu bizim merkez bankası için de geçerlidir.

Edit: Daha yazımı bitirmeden sn. xrpu gerekçeli kararı yazmış zaten. Ön karar arkadan geldi bu sefer.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yani kimin ne kadar doları olduğu FED kayıtlarından anlaşılıyor bu durumda.
    Evet öyle olmalı. Ayrıca Türkiye'deki iki yerel banka arasında yapılan swift işlemleri dahi anlık olarak FED tarafından kaydediliyor. O nedenle swift işlemini FED tarafından lisanslanan ayrı bir kuruluş yapıyor. Bu kuruluşun merkezi de sanırım Belçika'da olmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Nasıl yani ellerindeki doları satıp daha alttan mi almak istediler?
    Dostum son noktada ödemesi olan adamlar ucuzdan alıyor. Merkez için değil de ödemesi olan iş adamları için küçük montanlı da olsa ucuzdan alma şansı oldu
    Biz dolar alma fırsatı olarak değerlendiriyoruz ya ordan akıl yürüttüm .

İşe yarar mı yaramaz . Zaten mevcut bakış açısında hiçbir şeyin işe yaramayacağında hemfikiriz.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Milyar dolarlarla ifade edilen bu satışlarda fiziki dolar teslimi yapılıyormu?Yapılıyorsa nerede oluyor bu işlem?
    MB bilmem kaç milyar dolar sattı 1 gecede deniyor, satılan bu dolarlar fiziken de teslim ediliyormu?
    Hayir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Ben kısa açıklamayı yine yapayım, gerekçeli kararı sn. xrpu açıklar birazdan.

Doları satabilmeniz için uluslararsı finansal sisteme akredite bir bankadaki hesabınızda dolarınızın olması gereklidir. Bu bizim merkez bankası için de geçerlidir.

Edit: Daha yazımı bitirmeden sn. xrpu gerekçeli kararı yazmış zaten. Ön karar arkadan geldi bu sefer.
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet öyle olmalı.
    Konu anlaşılmıştır, teşekkürler.

Sayfa 778/946 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •