Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
İstanbul'da konut arzı değil talebi suni...
Devlet eliyle tüm yatırımlar Istanbul'a özellikle yaptırılıyor ki daha önce alınmış arazilerin rantı artsın...
Her bi haltı Istanbul'a yığmaya çalışmanın başka anlamı olamaz çünkü...
Benzer şekilde daha önce yasaklanmış yabancıya gayrimenkul satışının serbest hale getirilmesi de aynı amaçla yapıldı.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eee, o zaman görüntüdeki site için 650 fiyat gayet makul..belki 600 e bile alınır...havuz, peyzaj vs maliyetlerini de düşünün...adamın villa başına arsa maliyeti de 100 bin olsa...villa başına 100-150 bin kar makul sayılır....satabilirse tabii ki...belki de yapım aşamasında 500 den sattıkları da vardır.
uzun lafın kısası, bina maliyetleri de inanılmaz yükseldi...bunu göz ardı etmeyelim...köydeki evimizi restore etmek için bir ustadan teklif aldık...çatı, salon-mutfak-vsvs 60 bin tl hesap çıktı...evin yarısı yenilenecek gibi düşünün....yani vasat bir köy evi bile 100 bine mal ediliyor.
2014 de emekli olmadan hemen önce,şehir içinde güzel bir arsa bulmuştum,hatta emlakçı mal sahibine giriş kata ikna edebileceğini söylemişti,her katta 1 daire toplam 5 daire(acemiler için başlangıç eğitimi gibi)o zaman için daire başı 60 bin tl maliyet ile inşaatı bitirebiliyorduk,ben iyi bir nedenle bu işe başlamamıştım,Allah da yüzümüze güldü,sonucunu aldık..eğer başlasaydım bana bir daire kar kalmış olacaktı,oysa siz şu an ayni paraya ortalama bir evin yarısını restore edebileceğimizi söylüyorsunuz,ciddi bir enflasyon artışı var demek ki yapı sektöründe...
Manisa'da bahsedilen villanın peyzajı adına uygun olsun diye palmiye ile süsleyen peysajcı arkadaşı kutlarım.![]()
Yer İmleri