Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 781/1014 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,241 - 6,248 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Apartmanda otopark bulunması kesinlikle muhiti bir basamak yukarı taşıyor. Ancak şehir merkezinde otopark yoksa yine bir işe yaramıyor. Evimle iş yeri arası 6 km yaklaşık 15 dakika gel gör ki saat 8 de gidersen otopark yok. İki çözüm var otel otoparklarına dünyanın parasını bayılmak veya işe erken gitmek

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Burada da binayı yapan şahsın,ya daire sayısını gözetmeden göstermelik otopark yapması yada,orada oturan vatandaşların ,diğerlerine saygısızlık edip 1 den fazla araba park yeri kullanması durumu var,maalesef her iki durumda bolca görülmekte..

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    umarım 750 değil 900 e satar .. istanbula taşınırsın.
    Çok yaşa,Sugosu82,arkadaş kusura bakma ama gerçekten güzel espri

3. İstanbul'da konut arzı değil talebi suni...
    Devlet eliyle tüm yatırımlar Istanbul'a özellikle yaptırılıyor ki daha önce alınmış arazilerin rantı artsın...
    Her bi haltı Istanbul'a yığmaya çalışmanın başka anlamı olamaz çünkü...
    Benzer şekilde daha önce yasaklanmış yabancıya gayrimenkul satışının serbest hale getirilmesi de aynı amaçla yapıldı.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evler çok güzel..bir de işe 3-5 km, cennet gibi...ben bu evi kendi arsama yapsam kaça patlar acaba...mesela havuz vs, diğer ortak alanlar hariç böyle bir evi anahtar teslimi bana 150 bine yapabilecek adam bulsam hemen yaptırırım..ama tek ev olunca kar marjı düşüyor herhalde...bu evi benim arsama yapmaya kalksam, 200 binden aşağı yapacak adam bulamam herhalde (ulaşım-lojistik vs çok önemli oluyor tek evlerde...prefabrik villa lar bile, anahtar teslim, 150 bini buluyor).
    Valla o dediğiniz fiyatlara bu evi mal edecek bir ekip bulursak bende isterim,ama bize bu ev için ortalama;300-400 bin arası fiyat çıkarırlar gibi geliyor...

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Eskiden , otoparksız inşaat yapacak idiyseniz,,, ''otopark bedeli '' adı altında belediyeye bir bedel ödenirdi !!!

Belediye kanunen, o para ile ; o mahalleye umumi otopark yapacağı varsayılır idi ......

Gören var mı ?
    Ben gördüm, belediye başkanları o parayla seçimlerde o ballı koltuğa tekrar seçilebilmek için yarım ekmek arası 5-10 pişmiş hamsiye, 1 tabak pilava, 1 tas aşureye oy'unu satanları tavlıyordu.

6.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Valla o dediğiniz fiyatlara bu evi mal edecek bir ekip bulursak bende isterim,ama bize bu ev için ortalama;300-400 bin arası fiyat çıkarırlar gibi geliyor...
    eee, o zaman görüntüdeki site için 650 fiyat gayet makul..belki 600 e bile alınır...havuz, peyzaj vs maliyetlerini de düşünün...adamın villa başına arsa maliyeti de 100 bin olsa...villa başına 100-150 bin kar makul sayılır....satabilirse tabii ki...belki de yapım aşamasında 500 den sattıkları da vardır.

uzun lafın kısası, bina maliyetleri de inanılmaz yükseldi...bunu göz ardı etmeyelim...köydeki evimizi restore etmek için bir ustadan teklif aldık...çatı, salon-mutfak-vsvs 60 bin tl hesap çıktı...evin yarısı yenilenecek gibi düşünün....yani vasat bir köy evi bile 100 bine mal ediliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    eee, o zaman görüntüdeki site için 650 fiyat gayet makul..belki 600 e bile alınır...havuz, peyzaj vs maliyetlerini de düşünün...adamın villa başına arsa maliyeti de 100 bin olsa...villa başına 100-150 bin kar makul sayılır....satabilirse tabii ki...belki de yapım aşamasında 500 den sattıkları da vardır.

uzun lafın kısası, bina maliyetleri de inanılmaz yükseldi...bunu göz ardı etmeyelim...köydeki evimizi restore etmek için bir ustadan teklif aldık...çatı, salon-mutfak-vsvs 60 bin tl hesap çıktı...evin yarısı yenilenecek gibi düşünün....yani vasat bir köy evi bile 100 bine mal ediliyor.
    2014 de emekli olmadan hemen önce,şehir içinde güzel bir arsa bulmuştum,hatta emlakçı mal sahibine giriş kata ikna edebileceğini söylemişti,her katta 1 daire toplam 5 daire(acemiler için başlangıç eğitimi gibi)o zaman için daire başı 60 bin tl maliyet ile inşaatı bitirebiliyorduk,ben iyi bir nedenle bu işe başlamamıştım,Allah da yüzümüze güldü,sonucunu aldık..eğer başlasaydım bana bir daire kar kalmış olacaktı,oysa siz şu an ayni paraya ortalama bir evin yarısını restore edebileceğimizi söylüyorsunuz,ciddi bir enflasyon artışı var demek ki yapı sektöründe...

8. Manisa'da bahsedilen villanın peyzajı adına uygun olsun diye palmiye ile süsleyen peysajcı arkadaşı kutlarım.

Sayfa 781/1014 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •