Görüyorum ki büyük çoğunluk önceki yıllarla mukayese sırasında içerisinde bulunduğumuz devasa kriz ortamının farkında değil...Haliyle beklentilerini gereğinden yüksek tutuyor...Yanlışlık burada işte !..Geçen yıla göre vasat bir bilanço açıklamak bile -yetmez ama- bir başarı sayılmalı...Ki, gerek yıl sonu gerekse de I.çeyrek bilançolarına kötü demememin altında yatan temel sebep de budur...Termik santrallerin bir kısmı üretimi durdurdu, yıllık enerji tüketim miktarları, sanayi verileri vs yerlerde...Adamlar, komilerin aldığı bahşişten nasıl vergi alırızın derdine düşmüş...Gelmişsin bu ortamda uçuk uçuk beklentiler...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Şimdi dikkat ettim altını çizmişsin..
Aynı gün atılmış bir yorumdu..
Neden öyle oldu..
Telefondan yazıyorum hissnete de google dan giriyorum o yüzden mesajı düzeltme yapamadım ve tekrar yazma gereği duydum..
Benim hesabım pd üzerine kurulu bunu daha evvel cok belirttim,konjonktürü hesaba katamadım ve burada basarısız bir sınav verdim..
Sene sonu mevcut pd değeri kadar hasılatı çok önemsiyorum..
Matrixden bir tarama yapmanı öneririm ki yapmış olmalısın.
Marjlar-ciro-pd-gibi kriterlerin yanına dolaşımı da eklersen ne demek istediğimi anlarsın..
Yalan yok...Faizlerin "nas seviyelerinden" bu derece ani ve yüksek oranlı seviyelere geleceğini ben de öngöremedim...Hatta kimse öngöremedi; MB'sından çaldıkları dövizleri ballı kaymak faizlere yatırıp sonra da yine ballı kaymak TL faizine geçirenler hariç...Onların kimler olduğu da malum zaten...Gelinen noktada bu hızlı faiz artışının yarattığı tahribat ve üzerine enflasyon muhasebesi denilen garabet de eklenince "konjonktürel" sonuç ortada...Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu 1 kademe yükselterek BB-'ye çıkarması ve yaptığı öngörülere bakaraktan bu yıl sonundan itibaren hızlı bir toparlanma sürecinin başlarında olabiliriz ve bunu önemsiyorum...Zaten seçimler -hatta belki de erken seçim- yaklaşmakta, normal olanı da bu...
Gelelim asıl konumuza...Emsallerine göre uygun rasyolar taşımak, evet ayırt edici bir özelliktir ama yetmez...Yetmediği de belli; kekocuk bütün sosyal medyada 7/24 güzelleme yaptı ama bunun hisse performansına hiç bir olumlu yansıması olmadı...Çünkü malı alan ve taşıyanlar bunu bir hikaye ile pazarlamak zorunda...Yoksa mal almak kolay, basarsın tuşa çizer götürürsün bir yerlere ama sonra ? Patron da yanında değilse vay haline...
Son görevden alma mevzusunda bir yerlerden bir şeyler duydum; hisse ile çok haşır neşir olduğufelan, sanki cezasını da kesmiş sayın patron...Şayet doğruysa tahta biraz daha rahatlamıştır, 1-2 haber, bilanço vs eşliğinde telafisini yaparlar...Olağanüstü genel kurul toplantı kararı bunun bir işareti olabilir...YTD
önce keko reistik şimdilik de kekocuk olduk...önceleri vasat bilanço , şimdilik de vasat bilanço bu ortamda normal bu yüzden de güzel....anlaşıldı sen de mal aldın...sıkıntı yok...yola devam...
![]()
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Geçen yazdım zaten, 3-5 alıyorum diye saklayacak bir şeyim yok...Sırf sen "bir daha 30 altı hayal" dediğin için aldım...Asıl alımlarım 25 civarında olacak, gelirse...Ama gördüğüm kadarıyla sen EGGUB'e takviye yapıyorsun 29 lara düşmüş BRKSN'a değil...
İyi kitledin millete, hassaten tebrik ederim...Sen bu işin pirisin ve ben buna saygı duyuyorum...
Yer İmleri