Sayfa 783/1009 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,257 - 6,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Zaten sıkı yönetimle yönetiliyoruz...Biteceği de yok.

BİR KHK çıkarılır...

Dolar kuru 3,60 tan fikslenir...

Vatandaşın hesabına TL olarak kaydedilir...

Harp durumu denir.

Olur biter.

Nasıl seferberlikte elinizdeki arazi araçlara devlet el koyarsa bunu da yapmaması için bir neden yok.

Hatta Erdoğan çıkar bir de konuşma yapar: Ben size döviz almayın demedim mi?

2. [QUOTE=ibrahim;1028508]
     Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku

Bende fiziki altin biriktiricisi olarak cevap yazayim.fiziki altin biriktirmenin en onemli faydasi psikolojiktir. Ulkenin ekonomik siyasi ve kulturel duzeyde iyi olmadini herkes kabul ediyordur. Birgun kalktigimizda bankadaki tl doviz yada altin mevduatina yada takasbanktaki hisse senetlerine el konulabilinirmi? Turkiyede hukuka guven hic denecek kadar az iken olabilir.İste bu nedenle psikolojik acidan insana en cok guven veren sari kiz biriktiriyorum.simdi diyeceksin savas durumlarinda ne ise yarayacak, elbette savasta yada Allah korusun ic savasta onemli baglantilarin yoksa hayatta kalman tamamen tesadufi iken altinin cok olsada ise yaramayabilir.boyle bir durumda dahi enfazla mevduatcilar ile ayni seviyede oluruz.son olarak eklemek istedigim konu fiziki altin biriktirmek derken herseyin fiziki olani derken demek istiyorum.elimde en az 1 kg has altin olsun onun ustunu fiziki olarak yine alim satim yapabilirim. Ama mevcut sartlarda bankada oyle yada boyle para koymam.cok zengin olursam zaten yapacagim belli.
    Tşk.ederim cevap için. En azından bir felaket durumunda mevduatçılar ya da dolar biriktirenlerle aynı durumda olacağınızın farkındaysanız sorun yok. Çünkü sayın Bora Yaşar'ın belirttiği gibi bir felaket durumunda size o altın ya da gümüşleri yedirmezler. Şimdi hep beraber dua edelim de Allah bize akıl versin. Akıllı yöneticiler versin. Yoksa sonumuz malesef Suriye ya da Iraktan farklı olmayacak.
    Y.T.D.

3. Bende fiziki dolar da var.benim sorunum hukuk yoksa hicbirseyin anlami kalmadigini insanlara gostermek bu yuzden sisteme uzagim ama ekonomiyi takip ederim.

Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Bu gümüşleri ne yapacağınızı merak ediyorum ben de . Diyelim ki bir kriz çıktı bankalar göçtü, halk aç kaldı birbirini boğazladı. siz bu gümüşlerle rahatça yaşayacağınızı mı umuyorsunuz. Gerçekten merak ediyorum. Şu fiziki altın gümüş alanlar ne düşünüyor anlatabilir mi bana zahmet olmazsa.
    Walla ben masumum..gümüş yok bende..

Ama sanırım bana sormuş gibi olmuşsunuz..cevap vereyim..

Altın/gümüş öncelikle bir servet koruma aracıdır..neye karşı kağıt paraların erimesine karşı..dolayısıyla bir kriz çıktığında illaki kağıt paralar yok olacak, bankalar göçecek, halk birbirini bağazlayacak anlamı neden çıkartılır anlamıyorum..

Evet krizsiz bir dünya olamaz ve haketmediği yaşantıyı yaşayanlar çıkacak bir kriz yüzünden eski yaşantılarına geri dönmek zorunda kalırlar ve bu iş sıkıntısız olmaz..enflasyon-fakirleşme mutlakaki bu işin tabiatında var..

İşte bir şok, kriz durumunda sizin nerede, hangi enstrümanda durduğunuz önemli..küçük bir örnek ama durum ortada; dün bir vize olayı patlak verdi..kimin nerede durduğu bir anda önem arz etti değil mi?

Olayı birde global düşünsek, ciddi bir sallantıda trilyonlarca doların silinmesi söz konusu..bu demek değildir ki Dolar Euro vb. kağıt paralar anında yok olacak..evet böyle bir durumda değerleri çok aşınır, bir sürü sıkıntı oluşur ama yeni bir düzen kurulur, fakat daha sonra ortam kaldığı yerden devam eder diye düşünüyorum..zaten artık kağıt parasız bir dünya olamaz bana göre..selamlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bugün sattığım dolar$ ların hepsinin yerine KÜLÇE GÜMÜŞ aldım.

Toplam ağırlıklı ortalamam 16.50$ civarı oldu gümüşte.

Gümüş ons 40$ olduğunda tekrar mesaj atarım. O zamana kadar selametle kalın.

..
    100.000 dolarınız olsa bununla bugün gümüş alsanız...

17 dolar ons....

1 ons = 28 gram...

100.000 / 17 = 5.800 ons gümüş yapar...

5.800 X 28 = 162 kilo yapar...

162 kilo gümüş de baya yer kaplar...

Eve nasıl getirilir bilmiyorum...

Umarım hesabı doğru yapmışımdır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    100.000 dolara külçe altın alsanız...

2,2 kilo altın eder...

Makul...

7. Rahmetli B.Ecevit hükümeti zamanında ,Kıbrıs çıkartmasında bile kimsenin parasına el konmadı , ve hatta milli mücadele döneminde varlık sahiplerinin mallarına dokunulmadı . Şimdi nasıl bir savaş beklentisidir ki bu olasılıklara cüret edilsin..

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    100.000 dolara külçe altın alsanız...

2,2 kilo altın eder...

Makul...
    Evde uyutmaz adamı
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

Sayfa 783/1009 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız