Sayfa 788/997 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 6,297 - 6,304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Asgari ücrete % 14.2 zam yapıldı ,
    artı 100 liralık işverene destağe de son verildi.
    kabaca % 22'lik işverene yük getrildi .
    Yani üretim maliyetinin en önemli kaleminde kallavi artış...
    Peki enflasyon nasıl düşecek.
    Bu arada nedense senelik büyümeden yani sözde toplumsal ZENGİNLEŞMEDEN ne çalışana ne üretene ne emekliye ne memura ZIRNIK Koplatılmadı...

Peki şaşırdık mı ?

Ahmetg Guest
    Insan inanamiyor. TR de asgari ucret yuksek degil dolarin degeri cok dusuk oldugunun yeni bir kaniti

1603/3.85=$416

416 amerikan dolari

Heralde dunyadaki butun fakir ulkeler arasinda tarihi bir rekor bu

3. Hükümet asgari ücrette işverene teşviği kesti diye yazılmış ama, bakan ;canlı yayında desteğimiz devam edecek dedi

4. Bazı arkadaşlar işveren konumunda ve bu zamdan yakınıyorlar. Aslında kendi ailelerini hiç lükse kaçmadan '' asgari standartlarda '' bir ay kaç tl. ile idame ettirebileceklerini bir test etseler eminim yakınmazlar. Empati meselesi.
    Sonuçta ; maliyet artışı bir şekilde ürün satış bedeline yedirilir ama açlığın telafisi yok. Sağlıksız ortamda yetişen ( barınma ve beslenme, eğitim vb.) nesilden hayır gelmez. Yine döner dolaşır işverenden çıkar bunun acısı. Uzun vadeli bakmak gerek ve herkesin mutlu olmasını hedeflemek lazım. Mutlu toplumlarda üretim artar, güvenlik sorunu olmaz. Mutsuz toplumlarda ise zenginin huzuru hiç kalmaz. Kendini güvende hissedemez.

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Bazı arkadaşlar işveren konumunda ve bu zamdan yakınıyorlar. Aslında kendi ailelerini hiç lükse kaçmadan '' asgari standartlarda '' bir ay kaç tl. ile idame ettirebileceklerini bir test etseler eminim yakınmazlar. Empati meselesi.
    Sonuçta ; maliyet artışı bir şekilde ürün satış bedeline yedirilir ama açlığın telafisi yok. Sağlıksız ortamda yetişen ( barınma ve beslenme, eğitim vb.) nesilden hayır gelmez. Yine döner dolaşır işverenden çıkar bunun acısı. Uzun vadeli bakmak gerek ve herkesin mutlu olmasını hedeflemek lazım. Mutlu toplumlarda üretim artar, güvenlik sorunu olmaz. Mutsuz toplumlarda ise zenginin huzuru hiç kalmaz. Kendini güvende hissedemez.
    Konuya yanlış taraftan bakıyorsunuz. Devletin maaşları yükseltmesi sadece enflasyonu yükseltir. Mesele insanların daha düşük maliyetle yaşamasını sağlamakta daha ucuz gıda , barınma fırsatı sağlamakta basitçe kendimize sorun daire fiyatları 100 bin olsa kirası ne kadar olur ?
    Eğer yaşamı ucuzlatmıyorsak bu sefer çözüm katma değeri artırmakta bunu yapabiliyor muyuz ? Cevabı sizde

Biz sorunu çözmek yerme sorunları maskeliyoruz. Zenginler fatura ödemiyeceğine göre fatura yine bize kesilecek. Her meslek grubundan orta direğe

Tahminim önce enflasyon sonra faiz artar.
    iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

6. asgari ücrete %15 zam geleceği ay başından belliydi,bu nasıl telafi edilecek? deval ile başka çare yok. büyük patronlara min. %20 deval şimdiden garanti edildi. Tr nin sistemi böyle işliyor yapacak bir şey yok. yo yüzden dolara ve dolara endeksli yatırımlara DEVAM

7.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Bazı arkadaşlar işveren konumunda ve bu zamdan yakınıyorlar. Aslında kendi ailelerini hiç lükse kaçmadan '' asgari standartlarda '' bir ay kaç tl. ile idame ettirebileceklerini bir test etseler eminim yakınmazlar. Empati meselesi.
    Benim söylemek istediğim aslında şuydu: Vasıflı bir işçi zaten asgari ücretin kat ve kat fazlasını alıyor. Sanayide çalışan en düşük seviyedeki kaynakçı dahi 3000TL'nin çok üzerinde net maaş alıyor. Kalfalar 4000TL Ustalar ise 5000-6000TL civarında.

Benim söylemek istediğim tamamen vasıfsız işçi için giydirilmiş olarak 3000TL'yi bulan asgari ücretin fiilen sıkıntılı olduğu. Zira vasıflı bir kaynakçıya 3000TL yerine 3500TL vermeyi imkanları doğrultusunda zam yapmayı isteyen işveren vasıfsız bir işçi söz konusu olduğunda kesinlikle belirtilen asgari ücretleri dahi ödemeye razı olmayacaktır.

Yani buradaki sorun şudur ki, çok geniş vasıfsız insan kitlelerini istihdam edebilmek için şu anki asgari ücret politikası çözüm olamaz. Evet bu insanlar asgari ücret ile geçinemezler ama sorun onların vasıfsız ve eğitimsiz olması, yoksa vasıflı ve eğitimli bir çalışan için zaten belirli bir standart var.

Eğer istihdamın önemli bir kısmını rekabet ettiğimiz düşük katma değerli ürün gruplarını üreten ülkelere kaptırmak istemiyorsak vasıfsız işçiler için de daha düşük bir ücret politikasını devreye sokmalıyız. Bunu yapmadığımız taktirde aslında onlara kötülük etmiş olacağız zira düşük bir maaş yerine hiç maaş alamama riskleri oluşacak. Sanırım sorunu tam olarak anlatabildim.

Unutmayalım ki Türkiye'de vasıfsız durumda çok geniş kitlelere yayılmış fazla sayıda çalışma çağında insan bulunuyor. Asgari ücreti popülist politikalar ile yükseltmek bu insanları uzun süreli ve kronik bir işsizliğe mahkum etmekle sonuçlanabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Benim söylemek istediğim aslında şuydu: Vasıflı bir işçi zaten asgari ücretin kat ve kat fazlasını alıyor. Sanayide çalışan en düşük seviyedeki kaynakçı dahi 3000TL'nin çok üzerinde net maaş alıyor. Kalfalar 4000TL Ustalar ise 5000-6000TL civarında.

Benim söylemek istediğim tamamen vasıfsız işçi için giydirilmiş olarak 3000TL'yi bulan asgari ücretin fiilen sıkıntılı olduğu. Zira vasıflı bir kaynakçıya 3000TL yerine 3500TL vermeyi imkanları doğrultusunda zam yapmayı isteyen işveren vasıfsız bir işçi söz konusu olduğunda kesinlikle belirtilen asgari ücretleri dahi ödemeye razı olmayacaktır.

Yani buradaki sorun şudur ki, çok geniş vasıfsız insan kitlelerini istihdam edebilmek için şu anki asgari ücret politikası çözüm olamaz. Evet bu insanlar asgari ücret ile geçinemezler ama sorun onların vasıfsız ve eğitimsiz olması, yoksa vasıflı ve eğitimli bir çalışan için zaten belirli bir standart var.

Eğer istihdamın önemli bir kısmını rekabet ettiğimiz düşük katma değerli ürün gruplarını üreten ülkelere kaptırmak istemiyorsak vasıfsız işçiler için de daha düşük bir ücret politikasını devreye sokmalıyız. Bunu yapmadığımız taktirde aslında onlara kötülük etmiş olacağız zira düşük bir maaş yerine hiç maaş alamama riskleri oluşacak. Sanırım sorunu tam olarak anlatabildim.

Unutmayalım ki Türkiye'de vasıfsız durumda çok geniş kitlelere yayılmış fazla sayıda çalışma çağında insan bulunuyor. Asgari ücreti popülist politikalar ile yükseltmek bu insanları uzun süreli ve kronik bir işsizliğe mahkum etmekle sonuçlanabilir.
    üstad adana kebap 50 lira olursa ancak anlarlar oda belki ! Gerçi artışa fırsat bulmadan lokanta da kapanabilir

Sayfa 788/997 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •