Geçmiş yazıları oku oku bitmiyor. Tüm gece Güney Kore gibi nasıl oluruz? tartışması dönmüş.
Arkadaş ne Güney Kore'si .. Bildiğin Küzey Kore olma yolunda hızla ilerliyoruz. Önce bu yoldan nasıl geri döneriz onu tartışın.
Geçmiş yazıları oku oku bitmiyor. Tüm gece Güney Kore gibi nasıl oluruz? tartışması dönmüş.
Arkadaş ne Güney Kore'si .. Bildiğin Küzey Kore olma yolunda hızla ilerliyoruz. Önce bu yoldan nasıl geri döneriz onu tartışın.
Ben dün gece Güney Kore örneğini şu anki gelişimini göstermek için değil geçmişte Türkiye ile benzer konumdayken uyguladığı aşırı sert acı reçeteye dikkat çekmek için vermiştim. İnsanların açlıkla terbiye edildiği hayatta kalma içgüdülerinin sonuna kadar zorlandığı çok ağır bir ekonomik program uygulanmıştı. Türkiye'ye bu uygulanabilir mi? Türk halkı sosyolojik olarak buna hazır mı onu tartışmak istemiştim. Konunun odağı Türkiye için ders çıkarılacak ve örnek olacak başlangıç noktasından sonuç kısmına evrilince aradaki bağ biraz koptu.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
No pain , no gain
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Günde 14-15 saat sürekli çalışmak zaten insanın doğasına aykırıdır. Kesintisiz olarak bu kadar uzun mesai yapılması da imkansızdır.
Kesintili olmak üzere çalışan meslekler ; tekstil işçiliği mesela. Aylarca uzun mesailer yapıp arada normal mesaiye dönerler. Geçinemedikleri için 2. meslekte çalışmak zorunda olan kişiler. Adam mesaisi bitiyor taksicilik yapıyor mesela. Aynı ülkede yaşamak ama yaşamıyor gibi olmak da ilginçmiş![]()
Bu işin sonu karakolda biter ararun 155 i 20180621_122132.jpg
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dürüstlük bitmeyen sermayedir.
Yer İmleri