tcmb'nin gecikmeli adım atarak kendisine avantaj sağlamak istediğinin farkındayım. Gecikmeli adım ile cezalandırma mekanizmasını üst üste bindirerek kendi var olan ve eksik gördüğü gücünü arttırmaya çalışıyor. Ancak bu taktiğin sakıncalı yönleri var. Hep bu taktiği kullanırsan karşı ayağa en azından bunu hissettirmemen gerekir. Zira tcmb tarafından kullanılan bu taktiğin en önemli noktası hesaplanamaz bir şekilde gecikmeli olması üzerine kurulu. Bugün tcmb başkanının ağzından çıkanlar karşı taraftakinin bu kurguyu ve *son adımını* tahmin edebilmesini sağlıyor. Eğer karşı taraf bu son adımı tahmin edebiliyorsa tcmb'nin kurguladığı bu gecikmeli ve riskli oyunda ekonominin zarar görmesi çok olası. Artık geçmişte tcmb tarafından uygulanan bu gecikmeli ve riskli oyunu tekrar uygulamak için hareket alanı kalmadı. Diğer merkez bankaları gibi proaktif ve yön gösterici role girmesi şart hale geldi.
Evet proaktif tutum için yeterli gücü yok, ama yeterli gücü yok diye var olan zayıf gücünü kuvvetlendirici etki yapacağını düşündüğü ama bir o kadar da riskli gecikmeli cevap verme oyunlarına artık girmemeli.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sen bir kişisin..
Ama karşı taraf birden çok..
Bir birden çoka karşı para piyasalarında ÜSTÜNDÜR..
Birden çok içinde çatlak sesler çıkarken BİR istediği yöne ilerleyebilir..
Bir grup MB nın elini gördüğünü düşünürken diğer grup 3.80 dolar çok cazip hiç bir EM de bu oranda yükselme olmadı şeklinde yorumlayabilir.
Dediğim gibi şu anda bi denge oturtuldu..ehven-i şer..
Nedir o
12.25 gibi yüksek bir faiz ile bankaları sık..
KGF ve süper gevşem maliye politikası ile reel sektöre can ver.
Dolarda forex üzerinden aktif oyuncu olarak bizzat yön ver..
Siyasiler de bilerek ve isteyerek söylemler ile bu hareketlere yön versinler (ama ters ama düz)
Misal Bu ülkeden başkanın her dediği anında yerine getirilirken faizler neden düşürülemiyor..
Ve başkan da bu gerçeği görüyorken neden ısrarla bu lafı sarf ediyor..
Sırf bu oyunlardan bıktığımdan ötürü dolarda düşüş borsada ralli dedim kasımda..
Elimde başka bir veri yok..
powerpc misal londra üzerinden falan diyor..Nedir ne değildir..İnanın bilmiyorum..
Belki o haklı çıkar..
Benim ki tamamen ters psikoloji..
100.000 den teperken 110.000 geçirtecekler dedim bu tuttu..
Şimdi dolarda 3.60 a basacaklar milleti borsaya çekecekler 120 lerin üzerinde diye düşünüyorum..
100.000 den yüklenen mallar başka türlü satılamaz..
Yıllarca bu ters psikolojiyi cesaretle uygulayan parayı kamyonla götürdü bu birgerçek.
Ama adamın da saçını ağırtırlar onu da söylim..
son an son sn ye kadar sürerler terse dayanması çok güçtür..
Sonra bi anda öyle bi çevirirler ki..
Rampa aşşa freni patlayan kamon gibi olursun..
Bir yanda bankalar ceza meza zarrab üfürülüyor diğer yanda bunlar ralli yapıyor ki bunların ortakları yabancı!!!
Şimdi..
açığa mal da yazıp çiziyor olabilirler tabi..
yazdım..buradan akıllı treader poz açmaz..tren kaçtı..
100.000 borsa da açacaktın pozu.
her pozu bitirme ye güçleri var şu anda..
çekilecen izleyecen.
Kasım 2016 da trumpun başkanlığını öngörüp dolara geçen ve roketlemenin en son evresine kadar sabredip tl trenine binen sonra vize krizinden evvel gene dolar trenine binen gundwane üstadın dediği gibi kamyonla götürdü ancak bu gerçekten inanılmaz stres yaratan bir olay artık mb sının öngörülemez muallak politikaları statik yatırımcıları enflasyon karşısında savunmasız bırakıyor enflasyonla savaşmak için istasyonda süratle giden trenlere uygun zamanda atlamak şart tabi kafa gözü patlatma riskini de alarak
Yer İmleri