Sayfa 79/4369 İlkİlk ... 29697778798081891291795791079 ... SonSon
Arama sonucu : 34946 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Genel sohbet aktualite ve istekler.

Ebu Kayr (mısırda bir bölge) taraflarında Mösyö ''Garopu'' tarafından icra edilen hafriyat (kazı) esnasında iki kuyulu bir mezar keşfedilmiştir. Kuyunun biri bir takım merdiven ayaklarıyla meyyal olup (eğimli) diğeri şakuli (düşey) 12 metre umkunda (derinliğinde) imiş. Bu mezarın defn-i emvata (ölülerin gömülmesine) mahsus olmak üzere kudemanın (eskilerin) hafr eylediği (kazdığı) anlaşılmıştır. Diplerinde ve cihet-i garbiyesinde (batı tarafında) bir kişi sığacak kadar bir ma’ber (geçit) olup ma’berden geçince elli metre muhitinde (çevresinde) hakiki labirent halinde bir mağaraya tesadüf edilir. Esnayı hafriyatta (kazı esnasında) üç tane heykel bulunmuş ve bunlardan bunlardan ikisini II.Ramsesin karısının heykeli karısının heykeli olduğu tahakkuk etmiştir (ortaya çıkmıştır).
    Kaynak: 9 ekim 1891 Tercüman-ı Hakikat Gazetesi

2. cefaks VAKFN günlük takası atarmısın.

3. Rica etsek mndrs takas atabilirmisin.sdiden tesekkurler

4. Cefaks hocam uşak rica edecegim Tesekkur ederim...

5. Arkadaş pastasını istedi ben 15 gunluk takasıni rica ediyorum sn cefaks..Menderes

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. sayın cefaks erbos konfurt ve dgate pastası verebilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim..

7. Müsayitseniz pengd,orge ve gözde yi rica etsem .tşkler hayırlı akşamlar

8. cefaks ustadım hayırlı akşamlarınız olsun temennimle, müsait olursanız dzgyo pasta ricamız olur ,teşekkürler...

Sayfa 79/4369 İlkİlk ... 29697778798081891291795791079 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •