Sayfa 790/1002 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Programa göre kafilenin 7 Eylül -16 Eylül arası Hannover'e gelmesi gerekiyordu. Ama bu tarihler arasında Türkiye'den çıkış yapmadıklarını tespit ettim. Şüphelerimi bir kez daha Başkonsolosa ilettim. Başkonsolos, Belediye hangi partidenmiş? diye sorunca bilgisayardan AK Parti olduğunu öğrenip bildirdim.

Yeşilyurt Belediyesi nin pasaportları çıkartırken ortak etkinlik yapacaklarını duyurduğu Hannover Belediyesi nin programdan haberinin dahi olmadığını öğrendim. Davetiyelerde ismi geçen aracı Ersin Kilit GMBH isimli firmanın ofisinin ise Hanover Başkonsolosluğumuza 400 metre uzaklıkta olduğunu öğrenince işin içinde yasadışı insan kaçakçılığı olabileceği düşüncemi yine Başkonsolosa aktardım.

Ekim ayı sonunda, 45 kişilik kafilede yer alan isimleri tek tek araştırınca, Türkiye ye dönüş yapmamalarına rağmen pasaportlarının Muhafazada olduğu yani İçişleri Bakanlığı na iade edildiğini öğrendim.

https://www.birgun.net/haber/gri-pas...ymislar-366604
    Bu şehirde 2 yılımı geçirdim Hannover Ün...,Hannover zamanında yabancılara şeffaf bir şehirdi,şimdi bu durum varmı bilemiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
    Zamanına 10.000 dolar 15.000-şimdi 111.000 üstü

3.  Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Secime max 1.5 yil kala bilerek isteyerek bu dolari neden yukari cekiyorlar
    Hala doyurucu bir yanit vereni gormedim
    Bir kac teori var
    1 bea gibi birileri ile anlastilar adamlae dolar tl yi buraya cekerseniz gireriz dediler
    2 adamlarina 8 den dolar aldirtip 12 gibi sattirip 10 altin da yerine koydurup aradaki farkla secimi finanse edecekler..
    3 kendi caldiklari paralari yuksek kurdan ulkeye sokup secime kadae bahar havasi yaratma

Yok bunlar degilse

Tam olarak ben bu kendi bacagina sikma
    Ulkenin bacagina sikma halkin bacagina sikma

Bu isin kazanani kimse olmaz dolarcilar zengin olur ama oda izafi

Ulkeyi gelip komple satin alirlar yabancilar bu politika devam ettirilirse

Yukardaki 3 teZ bana cok makul gelmiyor
    Fikri olan ekonomistler yok.. yabanci basin bile saskin bizdeki bu ekonomi yonetiminin aldigi faiz kararina..
    Farkli fikrim var diyenleri dinlemek isteriz..

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    genel olarak, dış borcu artık çeviremediğimiz için sıkıntı gittikçe büyüyor. dış borcun resetlenme vakti yaklaşıyor..borç yükünü azaltmamız lazım, genel olarak devaluasyon sarmalından çıkış yolu bu..ancak bunun yan etkileri ciddi işsizlik, fakirlik ve durgunluk olarak yansır ülkeye..hükümet bu yüzden hiper enflasyon yolunu seçti..bu seçim esasında 2013 yılında yapıldı..

mevcut tabloda kur yükseldiği için cari açığın düşmesi de söz konusu değil..cari açıktaki son birkaç aylık rakamlar hazine borçlanması, turizm gelirleri, net hata noksan vs gibi kalemlerle makyajlı veriler..kaldı ki kurun yükselmesi aramalı ve enerji maliyetlerini de vuracağı için, ödemeler dengesi krizi riski artabilir önümüzdeki aylarda..
    ytd..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    genel olarak, dış borcu artık çeviremediğimiz için sıkıntı gittikçe büyüyor. dış borcun resetlenme vakti yaklaşıyor..borç yükünü azaltmamız lazım, genel olarak devaluasyon sarmalından çıkış yolu bu..ancak bunun yan etkileri ciddi işsizlik, fakirlik ve durgunluk olarak yansır ülkeye..hükümet bu yüzden hiper enflasyon yolunu seçti..bu seçim esasında 2013 yılında yapıldı..

mevcut tabloda kur yükseldiği için cari açığın düşmesi de söz konusu değil..cari açıktaki son birkaç aylık rakamlar hazine borçlanması, turizm gelirleri, net hata noksan vs gibi kalemlerle makyajlı veriler..kaldı ki kurun yükselmesi aramalı ve enerji maliyetlerini de vuracağı için, ödemeler dengesi krizi riski artabilir önümüzdeki aylarda..
    Kısacası sıcak parayı değerlendiremediler,har vurup harman savurdular para devamlı gelecek sandılar peşi duvara toslama.

5.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku

Bir de FED in faiz arttırdığını düşünürsek, DXY zaten yükseliş trendine girdi artık, enflasyon+işsizlik+durgunluk=stagflasyon Sn Effendy75. Patlar burası kimse engelleyemez, 40-50 milyar da bulup soksalar değişmez bu tablo. Bazen sanki bilinçli olarak bir krize koşar adım gitmeye çalıştıklarını düşünmeye başladım, sebepler malum..

6. Sıcak parayı doğru değerlendirmeyi seçselerdi 2. dönemi göremeden partileri dağılırdı. O yolun meyveleri 10-15 sene sonra toplanırdı ancak.

İktidar vatandaşın aynası.

Herkes ne vereceksen şimdi ver kafasında. Kriptonun Avrupa'da en çok Türkiye'de tutulmasının sebebi de bu. Kimsenin zengin olmak için bekleyecek 10 senesi yok.

7. Dolar kısa vade çekilecek gibi duruyor. Saatlikte ana holardan çok uzaklaştı. 200 Üsseli bir yoklamak isteyebilir. Şu an için 10.50 civarı. Tabi her saatlik barda bu değer artıyor.

Öte yandan Bist endekslerinde de aynı durum var hatta daha serti mevcut. Bakalım nereye gidecek bu iş.

Sayfa 790/1002 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •