Sayfa 791/1024 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 6,321 - 6,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Makası 500 pipse düşürdü ulan utanmasanız eksi yapın bari ********ler
    Yoldaş Stonhand selam...
    Ne demek istiyorsun ben hiç anlamıyorum...
    Biraz teknik bilgi verirmisin bize?
    Makas açılırsa ne olur,daralırsa ne olur?
    Katkın için şimdiden tşkler..

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar çözümü buldum, Şimdi ihracattan gelen dövizi TL'ye çevirmek zorundaysak, Gidip aynı miktarda şahsi hesabımızdan firmanın hesabında TL'ye dönen meblağ kadar döviz satın alacağız. Böylece satılan döviz bir şekilde hedge edilmiş olacak.

Ancak bu yöntemdeki tek problem TL'ye çevrilen meblağın 2 katı kadar sermaye ihtiyacı doğacak. Özellikle şahsi olarak elinde TL bulunmayan sermayesi zayıf firma sahipleri daha da zorlanabilir. Yani çok saçma bir kanun olmuş sermayesi zayıf olana daha da yükleniyor. Yazık.
    Şirket; bankadaki TL lerini nakit çekip, döviz büfesinden makbuz karşılığı ile döviz alsa ???
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Yoldaş Stonhand selam...
    Ne demek istiyorsun ben hiç anlamıyorum...
    Biraz teknik bilgi verirmisin bize?
    Makas açılırsa ne olur,daralırsa ne olur?
    Katkın için şimdiden tşkler..

saygılar/başarılar
    Yoldaş tengri baba
    şimdi eylül vade dolar alıyosun dimi bunu viopdan aldığında aylık bir makas var sana spot fiyattan vermez vadeli.
    Bu merkez bankası işin içine girdiğinden beri aylık 1000 pips makas vardı yani piyasda dolar 6,70 se sen 6,80 den işlem yapıyordun ay sonu gelene kadar da bu makas eriyordu bir şekilde.
    Şimdi merkez piyasaya girdim dediği günden beri bu makas oynayıp duruyor misal dolar artıyor adamlar makası daraltıp sana kar vermiyor dolar artacağa oynadın ve dolar arttı ama kar rakamın yok sıfır böyle bir şerroluk yapıyorlar yani aylık makasla bizim karları eritiyorlar.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Hım altınları çekip evde mi saklasak nedir.Bu ihracat tebliğinden çok kıllandım,bu bacaga kurşun sıkmak değil,resmen karna bıçak saplamak gibi,japon mu olduk nedir.))))))Bu zihni sinir projesinin 2 level üstü cidden bankalardaki dolarlara sulanmak olabilir,bak hala dolarlar diyorum altınlar kimsenin aklına gelmez değil mi forumdaşlar o 5 level üstü zihni sinir projesi,daha dünyada o levela gelen ekonomi yönetimi yok diyorlar,gurusu nepalde yaşıyormuş ,yanına gidebilen gidip de dönebilen olmadığından hakkında bilgiler kısıtlı )))))))))

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Şirket; bankadaki TL lerini nakit çekip, döviz büfesinden makbuz karşılığı ile döviz alsa ???
    Bunu yapmak yeni Türk ticaret kanununda kısıtlandı. Ayrıca eğer yanlış anlamadıysam kanun 90 günlük bir hesaptan bahsediyor. Yani para 90 gün boyunca bankada işletilecek ve 90 gün sonra banka vergi dairesine bu ihracata dair hesap bakiyesinin kapatma yazısını gönderecek. Bu kapatma yazısından önce çok serbest davranılabilecek bir hesap olmayacak gibi duruyor.Ama çok emin olamıyorum sadece anlamaya çalışıyorum.

Bence bütün bunların önceden sanayiciye anlatılması gerekiyordu. Şimdi yaptığımız yorumlar havada kalıyor. Çok daha sert ya da yumuşak bir uygulama olarak ta karşımıza çıkabilir. Ancak yapılan tüm işlemlerde , bugün ve dünkü tebliğ , merkez bankasının VIOP piyasasına girmesi bana sermaye kısıtlamaları ile ilgili olasılıkların arttığını gösteriyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by sko Yazıyı Oku
    Rusya, İdlib'i vurdu.
    yüzeysel mi yoksa peşine karadan harekat olacak mı
    olursa vay halimize..
    Suriyede neyin inadını yapıyoruz bilmiyoruz..
    Türkiyenin hendeklerdeki PKK/hdp'li teröristleri kazımak ne kadar hakkıysa Suriyenin de Idlib ve Kuzeydeki teröristleri kazımak o kadar hakkıdır..

7.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Yoldaş tengri baba
    şimdi eylül vade dolar alıyosun dimi bunu viopdan aldığında aylık bir makas var sana spot fiyattan vermez vadeli.
    Bu merkez bankası işin içine girdiğinden beri aylık 1000 pips makas vardı yani piyasda dolar 6,70 se sen 6,80 den işlem yapıyordun ay sonu gelene kadar da bu makas eriyordu bir şekilde.
    Şimdi merkez piyasaya girdim dediği günden beri bu makas oynayıp duruyor misal dolar artıyor adamlar makası daraltıp sana kar vermiyor dolar artacağa oynadın ve dolar arttı ama kar rakamın yok sıfır böyle bir şerroluk yapıyorlar yani aylık makasla bizim karları eritiyorlar.
    ston merkezin VIOP'a girmesinin nedeni dün yapmak zorunda kaldığı açıklama olabilir. Dün faiz ile ilgili hamlesiyle ilgili çok açık bir mesaj vermek *zorunda* kaldı. Buna acil toplantı yapmamak için zorunda kaldı. Bu durumda da VIOP üzerinde makas çok açık kalırsa spekülatörlerin ciddi karlar yazması mümkün olacaktı. Spekülatör karını sınırlamak için VIOP'a girmiş olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde, 20 milyar dolar bulunduğu konuşulan bir işadamına ait uçağın durdurulduğunu gündeme getirdi.

https://odatv.com/hangi-is-adami-20-...-04091859.html

Sayfa 791/1024 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •