Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Power gelip emlak işini de dolara bağlamıştrump reyiz çıkıp bilmemkac trilyon para basacam lan var mı itirazı olan derse ne edeceksin power reyiz sen düşün biz değil.
Onun dışında evler yapım maliyetine bakarsanız artık pahalı değil, ama alım gücü o kadar düşük ki kiralar evlerden de ucuz, dolayısıyla kira çarpanı olarak evler hala çok pahalı. Discretus hakli istanbulda yaşanmaz. Ankara meh işte...
Bu kapsamda ben hala 2000 tl kira veriyorum oturduğum eve 800k tl istiyorlar bakalım 2018 ev fiyatları açısından ne getirecek?
Herkese güzel seneler...
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asma katı var . Altta da deposu mevcut orada .
Bu tip yerleri tripleks daire diye kiralık ilanlar var .
2+1 şeklinde olmaz mı acaba diye düşünüyorum sadece .
Dükkan olarak yılda 25 tl artırıyor sadece boş çok yer var diye mecburen kabul etmek durumunda kalıyorsun .
Dört senede 600 den 700 oldu kirası .
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Öncelikle sıradan bir vatandaş olarak bireysel görüşlerimi aktarıyorum.Katılırsınız katılmazsınız ama birşey söyleyecekseniz fikre fikirle karşılık verin iftirayla değil.Ben size ucuz ev düşürmek için konut balonu algısı yaratıyorsunuz diyor muyum?
Verdiğim linkte Peru, Romanya Vietnam, Kosta Rika, Bermuda, Çek Cumh. İrlanda İstanbul'dan pahalı.Komşu Atina bile yüzde 50 pahalı..İzmir Antalya Muğla Ankara'yı hiç söylemiyorum..
Ama onlar şöyle böyle gibi komplekse girmeye gerek yok..Her ülkenin fakiri zengini var.Türkiye'de yaşayan bir vatandaş bu kadar para verip bu evleri alamaz konumuzun dışında.İstanbul dünyanın önemli ve en güzel şehirlerinden biri..Kıyaslama dünyadaki ev fiyatları üzerine yapılmış.Bu verilere göre özellikle Avrupadaki şehirlerle kıyaslanırsa İstanbul gayet ucuz ve büyük bir potansiyel barındırıyor..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
istanbul ile avrupanın belli başlı şehirlerini karşılaştırmak sık yapılan bir hata. bakın istanbul artık bir köy. ister kabul et ister etme. gelecekte dönüşüm esnasında istanbul yeniden modern prensiplere uygun biçimde oluşturulursa avrupa ile aynı kulvarda telakki edilmeye başlar. şu anda istanbul avrupanın belli başlı şehirlerine göre bir yozgattır. ben yozgattan ev almaya çalışmıyorum ucuz olduğu halde.
Son düzenleme : discretus; 31-12-2017 saat: 14:00.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Evet Sayın Üye tespitlerinize bende katılıyorum,hadi birde şu noktadan bakalım,yüksek gelirli beyaz yakalı,tüccar esnaf vb nüfusun %10 unu geçmiyor,asgari ücret vb alanlarda %30 civarı desek,kalan nüfusun,ortalama gelir seviyesi olarak 5 bin tl gibi bir rakam ortaya çıktığını varsayalım,örneğimiz mega kent İstanbul olsun,ilk %10 luk dilim,2 hatta 3 ev alsa dahi bu ev arzını karşılamaktan çok uzak bir hedef oluyor,kaldı ki kar etmeyecekse bu kesim başka yatırım imkanlarını değerlendiriyor,son dilimdekilerin bu şehirde ev alma şansları zaten yok.(karı-koca çalışsalar,3200 tl aylıkla ancak geçinirler..)Peki bu ortalama 5 bin tl geliri olanlar,%30 civarı ödeme gücü olsa,1500 tl yapar,o da yaklaşık 100 bin tl kredinin 10 yıllık ödemesine uygun,babası yardım etti,annesi bilezik sattı,100 bin tl de peşin bulsa;bu insanların 2+1 bir eve ulaşmalarının alt sınırı:200 bin tl,üst sınırı:300 bin tl yi geçmemelidir,kimse kusura bakmasın bu rakamların üstü balondur,üstelik banka ev kredi faizlerinin aylık %1 i geçtiği bu dönemde..bahsettiğim fiyatlardaki evler tabi ki merkezi yada çok özellikli yapılar değildir,nispeten merkeze uzak ve arz fazlasının çok fazla olduğu yerler,bu fiyatlar oluşmaz,hayal görme diyenler olabilir,devamlı devalue olan sabit gelirler ve artan vergi ve yaşam şartları yüzünden alım gücü artmayacak,ya stoklar elde patlayacak,yada denildiği gibi olmasa da, emlak ta zamana yayılan bir kriz baş gösterecektir...
dunyada sayısız güzel yer var. güney amerika, kuzey amerika, avrupa, afrika.. doğal güzellik tek başına yetmez güzel bir şehir için.
şehir dediğin yer köyden farklı bir şeydir. bir estetik arzusudur. bir yaşam enerjisi isteğidir. "sosyal hayvan" olan insanın sürdürülebilir bir ortamda daha korunaklı ve sosyal-etkileşim içinde doyurucu bir yaşam arzusudur aynı zamanda.
eğer beton lobisi ve hukumet olarak var olan doğal güzelliği bile yok edersen, kutu gibi kümes gibi beton yıgınlarını halka dayatırsan, parkları betona cevirirsen, yeşil alanları yok edersn, deprem toplanma alanlarını beton yaparsan, aşırı ve plansız yapılaşma ile nufusu arttırırsan kusura bakma şehircilikten hiç anlamıyorsun demektir.
bunların gerekli olduğunu düşünmüyorsan, fiyatlar üzerinden istanbul ucuz diyorsan daha uzun yıllar bunları söylüyor olacaksın. zira insanlık güzelliği arar. istanbul da güzellik yok şu anda. bir köy. avrupaya giden herkes istanbul un içine düşürüldüğü duruma üzülecektir.
esasen bu gerçekliği tesbit edenler çok hayırlı bir şey yapıyorlar. düzelme umudunu bu insanlar sağlayacak. mevcut durumu normal karşılayan konformist zihniyetin ise bir faydası olmaz.
Son düzenleme : discretus; 31-12-2017 saat: 14:32.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
londra mesela: 1960 larda 8 milyon nufusu var. şimdi 9 milyon mertebesinde.
adamların toplam nufusu 65 milyon civarı. isteseler gerçekten dunyanın çekim merkezlerinden birisi olan londrayı 30 milyon yapamazlar mı? hyde park'ı betona çevirelim, imara açalım, araplara satalım diyemezler mi? "herkes londrayı çok seviyor, bunu paraya çevirelim" diyemezler mi????
onlarda bizdeki beton lobisi zihniyetine sahip olsalar derler. ama demeyeceklerdir. adamlar sürdürülebilirlik kavramını bizden daha iyi biliyor. istanbul'un londra gibi yerlere kıyasla "ucuz" kalacak olmasının nedeni tam anlamıyla bir şehir olma vasfını kazanamamış olmasıdır. tersinden bakarsak istanbul un betondan başka vadedecek bir şeyi olmadığı sürece bu fiyatlar ucuz değildir. zira bir şehir betondan çok fazlası demektir..
Yer İmleri