Sayfa 796/1000 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon
Arama sonucu : 7996 madde; 6,361 - 6,368 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade

1.  Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Doktorun biri dedi ki; insanlar rizikolu bir hastalık dan sonra sigara, içki vs bırakınca iyileşeceğini sanıyor. Atı alan Edirne kapıda durumu, demişti.Zamanında içip bıramış olsanız bile etkisi olmuşsa olmuştur.
    İşte bu....
    Rakı içenler , sigara içenler öldü de, su içenler ölmedi mi?....

Ahmetg Guest
    ZÜLFÜ LIVANELİ DİYOR Kİ ;
    Sorun, onun gitmesiyle bitmeyecektir. Sorun onu iktidara getiren, üst üste dokuz seçim kazandıran, bir sürü yolsuzluk ve yönetim skandallarına rağmen körü körüne peşinden giden halktır. Daha doğrusu halkın bir bölümüdür. Bu halk yığının Anadolu müslümanlığıyla, gelenekle, ahlakla, haram helal kavramıyla, merhametle, şefkatle hiçbir ilgisi yoktur. Köyden kente göçle başlayan, ne köylü ne kentli olabilen, bütün değer ölçülerinden kopmuş, vahşi birer yaratık haline gelmiş, talandan yalandan pay kapmaya çalışan ve literatürde lumpen proletarya olarak tanımlanmış olan kitledir bu. AKP’ye oy vermiş olanların tümünü böyle yaftalamak doğru değil elbette. İçlerinde düzgün ve samimiyetle oy veren seçmenler de olabilir. Ama o kitlenin genel karakteristiği budur. Bu kesim kendini önce arabesk müzikle gösterdi. Güzelim türküleri, geleneksel şarkıları, Anadolu’nun büyük şiir geleneğini terk eden insanlar, bir anda mide bulandırıcı seslere, insanın kulağını tornavida gibi delen elektro bağlamalara, içinde hiçbir hakiki lirizm ve hüzün barındırmayan ‘’Ben de isterem!’’ saldırganlığına kaptırdı kendini. Şehirler kaçak mahallelerle, üzerinde demir filizleri bırakılmış sıvasız çirkin yapılarla, lağım kokan mahallelerle doldu. Suç oranı ve özellikle kadına karşı şiddet akıl almayacak ölçülerde arttı. Bunun adına ‘’muhafazakarlık’’ denilebilir mi? Elbette denilemez. Aşağı yukarı sayıları kırk milyon dolayında tahmin edilen bu kitle Itri, Mimar Sinan estetiğine de sahip değildir; Anadolu’da yüzyıllarca aydınlık bir nehir gibi akmış olan Karacaoğlan, Pir Sultan, Dadaloğlu temizliğine de. Dolayısıyla bu kesim muhafazakar değil, Türkiye’ye çarpık ve ahlak ölçülerinden yoksun bir ‘’modernleşme’’ sunan yeni bir oluşumdur. Lafı uzatmadan söyleyeyim. Bu kesimin hayatta en çok nefret ettiği model uygarlaşma, kültür, temizlik ve zarafet simgesi Mustafa Kemal Atatürk, kanıyla canıyla savunduğu lideri ise şimdiki cumhurbaşkanıdır. Kimse kendini aldatmasın. Sayıları çok kalabalık olan bu kesim, ne olursa olsun, hangi skandal patlarsa patlasın sonuna kadar liderini destekleyecek ve Cumhuriyet’e karşı çıkacaktır. Erdoğan siyasi ömrünü tamamlasa da ona benzeyen başka bir lider bulmakta gecikmeyecektir. Çünkü Türkiye’nin çürüyen kesimi , bu bozulmayı önce müzikle, sonra hayatımızın her alanına egemen olan lumpenleşme ve arabeskleşmeyle ifade etmeye devam ediyor. Gafil aydınlardan (!) destek alan lümpen kültür, örgütlü cehaletle beslenerek kılcal damarlarımıza kadar yayılıyor. Bu manzaraya, lumpenlerin ele geçirdiği muazzam para ve iktidar gücünü de eklerseniz geleceğin hiçbirimiz için kolay olmadığı çok açık. Erdoğan bu kitlenin lideridir ve onun yokluğunda yeni bir lider bulacaklarına hiçbir kuşku yok. Mustafa Kemal aydınlığını savunan kitleler birleşene ve kendi aralarındaki çelişkileri gidererek, evrensel değerleri savunan bir Türkiye kültürü yaratana kadar acılar devam edecek.
    Zülfü Livaneli

3. Bu otekilestirici, tepeden bakan kibir nedeniyle Zülfü Livaneli İstanbul'u kaybetmişti ama görünen o ki hâlâ kendi bakışını sorgulamıyor, dolayısıyla daha çok kaybedecek. Yolsuzluk ve kayırma meselesi bu topraklarda 300 yıldır var ve malesef yakın vadede düzelecek gibi durmuyor. Sadece İsmail Cem'in Türkiye'de geri kalmışlığın tarihi kitabına bakılırsa görülecektir. Mevcut iktidar da ne yazık ki bu kibirli bakış ve yolsuzluk meselesine hiç eğilmedi. Bu topraklarda her zaman var olan fedakar dürüst insanlar sayesinde kol kırıldı yen içinde bırakıldı. Köylerinden çıkıp varoş mahallelerinde arabesk dinleyenler gökten zenbille inmedi. Bu insanların eğitilemez geri zekalı, makarna kömürle kolayca kandırılan cahil sürüsü olmadığını, memleketin refahından kıyı şehirlerinde yaşayanların dışında kalanların da pay sahibi olduğunu idrak edip bu eksende politika ve projelere ihtiyaç var. Aynı şekilde gerek kamu ihalelerinde, gerekse buroksideki kritik makamlara atama yapılırken kayırmacılığı ve ayrımcılığı imkansız hale getiren hukuki düzenlemelere ihtiyaç var. Yoksa birbirimizi ötekileştire ötekileştire memleket elimizden kayıp gidecek... Bu memlekette ilerici gerici sağcı solcu yoktur, bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır. İk kuruş menfaat için bin takla atan namussuzlar da, hakkından daha fazlasına tenezzül etmeyen namuslular da birbirini ötekileştiren bütün topluluklarda yeterince var. Benim umudum bu insanlarda...

Venus E2 Plus Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...

Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Bi mok olmaz...
    Ben 41 senedir içiyorum....
    Kalp krizi stend var mı
    bir halt olacağı yok.

Günaydın kafe, iyi pazarlar .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , reporm paketini 10 Nisan Çarşamba günü açıklayacak.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , reporm paketini 10 Nisan Çarşamba günü açıklayacak.
    Zam paketi olmasın.

SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kalp krizi stend var mı
    Yok.......

Sayfa 796/1000 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •