Sayfa 799/1024 İlkİlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,385 - 6,392 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Akıl var fikir var... Sn.Happy'e katılıyorum... Kendisi ekonomi doçenti... Ancak TR de ekonomiyi anlamak için doç. olmanın lüzumu yoktur... Ekonomide arz ı az olanın değeri çok; arz ı çok olanın değeri az olur...

USD ın arzı az; bina inşaat ve daire de arz fazla... Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkır inşaat dolu...

Keşke; Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkır USD dolu olsa...

Dedim ya; iktisatçı olmanın lüzumu yok...

Orta az 100 IQ zeka anlar ekonomiyi zor değil... Yapması zor...

Şu an TL de bekleyenler fırsat buldukça TL satıp USD alıyor. Konu bu... USD da inmiyor...

Güven kayboluyor. Kayboldu mu? %20 faizde işe yaramaz...

Bence dikkat!

2.  Alıntı Originally Posted by mkdmkd Yazıyı Oku
    Dikkat çeken bankalar TL faizlerini düşürürken USD faizine dokunamamışlar. Eskiden maaş alındımı dolar ya da mark alınırdı.Şimdi de kur ne olursa olsun TL vaden dolunca faizini USD ye dönmek(ana paradan da %30 eklenebilir) mantıklı gözüküyor.Kışın kur patlayıncada yüksekten bozup tekrar yükselen TL faizine istersen geçersin istersen usd de beklersin
    Is'te rasyonel dusunce bu.

Insanlari dolarci, vadeci gibi ayirmamak lazim.

3.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Akıl var fikir var... Sn.Happy'e katılıyorum... Kendisi ekonomi doçenti... Ancak TR de ekonomiyi anlamak için doç. olmanın lüzumu yoktur... Ekonomide arz ı az olanın değeri çok; arz ı çok olanın değeri az olur...

USD ın arzı az; bina inşaat ve daire de arz fazla... Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkır inşaat dolu...

Keşke; Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkır USD dolu olsa...

Dedim ya; iktisatçı olmanın lüzumu yok...

Orta az 100 IQ zeka anlar ekonomiyi zor değil... Yapması zor...

Şu an TL de bekleyenler fırsat buldukça TL satıp USD alıyor. Konu bu... USD da inmiyor...

Güven kayboluyor. Kayboldu mu? %20 faizde işe yaramaz...

Bence dikkat!
    Hem telefonda ne dedi adam.

Parayi sifirla.

Neydi o para 1 Milyon'un uzerinde Euro, birkac yuzbin dolar.

Simdi dolar alana vatan haini diyor.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlardan talep gelirse 20 sene evvel İsviçre ve Avusturya'daki anonim mevduat hesabı açmak ile ilgili maceralarımı anlatabilirim.
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Anlatirsaniz ben memnun olurum..
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Rxpu, Merakla bekliyoruz.
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Ben de merakla bekliyorum.
     Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Okumak isterim.
     Alıntı Originally Posted by mavsaro Yazıyı Oku
    Demokrasiye saygım sonsuz
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    ablam istiyorsa ben de isterim.
     Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn.rxpu açıkcası ben böyle bir anıyı sizden okumayı isterim, o kadar param yok, kolay kolayda olmaz ama bilgiden zarar gelmez, saygılar.

Forumdaşlar size İsviçre ve Avusturya bankaları ile anonim (sahibi belirli olmayan) mevduat açma maceralarımı anlatmak istiyorum.

Burada anlatacaklarım tamamen gerçek olup, yazının sonunda, veeee küüt diye bir ses geldi ve yataktan düştüm gece üstüm açık kalmış kabus görmüşüm şeklinde bir açıklama kesinlikle olmayacak, bunu baştan garanti ediyorum.

Yıl 1995,1996 Avusturya'da üniversite öğrencisiyim, aynı anda da orada çalışıyorum. Biraz para biriktirdikten sonra gençliğinde verdiği hava atma isteğinden de kaynaklanan bir edayla acaba *servetimi* nasıl İsviçre bankalarında güvence altına alabilirim diye düşünmeye başladım. Biraz araştırmadan sonra Avusturya'da şubesi bulunan birkaç İsviçre bankası ile görüştüm. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi çoğu 5 bin mi 5 milyon mu sorusuna yok yok kardeş 5 bin dedikten sonra bana hayatta başarılar dilediler.

Ancak tam o sıralarda televizyonda bir politikacıyı dinlerken ; anonim (sahibi belirli olmayan) mevduat hesapları bizim için yüz karasıdır gibi bir konuşmaya şahit oldum. Neeee?. Hemen o heyecanla bunun mümkün olduğu bir bankayla temasa geçtim ve en sonunda bir banka kabul etti.

Bankaya gittim. Beni yüz mimikleri neredeyse hiç değişmeyen bir kadın karşıladı. Ben anonim hesap açmak istiyorum dedim.

Kadın yine hiç değişmeyen bir yüz ifadesiyle: Anonim hesap sadece belirlediğiniz tek bir şifreye bağlıdır ve kişilerden bağımsızdır. Hesaba herhangi bir kişiye ait bilgiler kesinlikle iliştirilemez. Şifreyi ibraz eden herhangi bir kimlik kontrolüne tabi tutulmadan parayı çeker. Bu koşullarda hesabı açmak istediğinizden emin misiniz? dedi.

Açıkçası o zamana kadarki artistik ve hava atma pozisyonumun yerini biraz endişe almıştı. Hakikaten bu kadarını da beklemiyordum.
    Bir iki saniye duraksamadan sonra hesabın üstüne ismimi dahi yazamaz mıyım dedim.

Kadın aynı tonda . Hayır, eğer bunu yapmak isterseniz normal bir hesap açmalısınız dedi.

Neyse sonuçta İsviçreli bir bankanın Avusturya'daki bir şubesinde tek bir şifreye bağlı anonim bir hesabı kontrol eden adam olmak güzel bir duyguydu. Biraz huzursuz olsam da , 1 senede biriktirdiğim benim için o zaman ciddi bir meblağ olan 5000 USD'yi tek bir şirfeye yatırmaya karar verdim ve kadına hesabı açalım dedim.

Kadın bana siyah bir kutu getirdi. Kutunun yanında çelik sürgüler vardı.

Banka görevlisi kadın:
    Lütfen şifrenizi 14 haneyi geçmeyecek şekilde karton formdaki bölgelerin içine yazın
    Daha sonra kartonu yazı yukarı bakacak şekilde kutunun içindeki kalıba yerleştirin.
    Kapağı kapatarak bana verin.

Kadının dediklerini yaptım. Kadın siyah kutuyu kapağı kapalı şekilde , ışıklı bir sandığın içine itti. Sandığın içinden bir fotoğraf flaşı sesi geldi. Kadın sandıktan kutuyu çıkardığında kutunun kapağı açık vaziyetteydi ve içi boştu, yani şifreyi yazdığım karton artık kutunun içinde değildi. 10-15 saniye sonra çeşitli faks tarzı kuş seslerinden sonra sandığın yanından kadına bir kod geldi. Kadın o kodu önündeki bilgisayara girdi ve vermiş olduğum parayı kasaya koydu. Hangi vadede bağlamak istiyorsunuz dedi. Anonim hesaplarda ya vadesiz, yada 1 yıl ve yukarı vadeler oluyormuş. Ben yıllık bağladım. Faizini şu an tam hatırlayamıyorum ama normal piyasa faizinden epey düşüktü. O zamanlar Avusturya şilinini %5 ila %6.75 arası bağlayabiliyordum yıllık. Bu hesaptaki oran çok daha düşüktü %1- belki %2 tam hatırlayamıyorum. Hava atacağız diye faizden de kazığı yedik orası da ayrı mesele.

Ben hesap cüzdanı yok mu dedim. Kadın anonim hesaplar için sadece paranın yatırıldığına dair bir kağıt verebildiklerini ancak bu kağıdın üzerine isim yazmalarının mümkün olmadığını söyledi. ?!?!?!?!. Yiğitliğe ..... sürdürmemek için, yine aptalca bir şekilde peki ben parayı nasıl çekeceğim diye sordum. Kadın aynı ses tonu ve değişmez surat ifadesi ile bu hesabı şifreyi söyleyen herhangi bir kişi çekebilir. Şifreyi bilemezseniz siz de çekemezsiniz dedi..........İhtiyacınız olan tek şey şifredir dedi. ?!?!?!?

Sizin için yapabileceğim başka bir şey var mı dedi?. Yok.

Bankadan çıksam mı , çıkmasam mı? Neyse teşekkür ettim. Bankadan çıktım. Tabii içim içimi yiyor.

1 ay geçti, İç ses: gidip çeksem mi?. Yok. boşver.

6 ay geçti. İç ses: git çekte kurtul bu dertten. Yok. boşver.

9 ay geçti. İç ses: git geçte bitsin bu işkence. Yok faizi yanar. boşver.

1 yıl sonra: Bankaya gidilir.

Ben para çekecektim. Banka görevlisi kadın (başka biri): Hesap numaranızı ala bilir miyim?

Anonim hesap!!!!

Lütfen bekleyin................

Başka bir kadın elinde bizim o meşhur siyah kutuyla geldi. Lütfen şifrenizi bu kartona belirlenen alanlara girin ve kartonu kutunun içindeki kalıba yerleştirin. Lütfen kapağı ve sürgüyü tam olarak kapattıktan sonra bana verin..........

Bir anda bende bir artistik, bir John F. Rockefeller havaları, neyse kartona büyük bir artistik surat ifadesiyle şifreyi yazdım.

Kadın kapağı kapalı kutuyu aldı, tekrar o sandık şeklindeki ışıklı cihaza soktu. Yine bir flaş sesi ve faks sesleri ardından 1-2 dakikalık bir süreç içinde sandığın kenarından tekrar kadına bir kod geldi. Kadın kodu bilgisayara girdi ve bana dönerek :

Ne kadar çekmek istiyorsunuz?

OFFFF anam benim, bende bir şişinme bir diyafram açılması:

HEPSINIIIIIIIII

Kadın: Tüm parayı çekerseniz anonim hesap kurallarına göre hesabınız kapanacaktır. Onaylıyor musunuz?

Onaylıyorum.

İşte bu da benim İsviçre bankasındaki gizli anonim hesap maceram....

Hepinize iyi akşamlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Ben beğendim çok güzel hikaye.

Yalnız şöyle bir durum var, hesap sahibi ölse bu arada da şifreyi kimseye söylememiş olsa para bankaya kalacak. Mirasçı diye bir hak yok.

Ayrıca okurken sizde kendi ruh halimi gördüm. Bende çok az bir param varken bile hep yurt dışında nasıl hesap açarım, paramı nasıl oraya götürürüm diye düşünmüşümdür. Hatta burada ki tüm İsviçre bankalarının temsilciliklerine mail atıp bilgi istemiştim.

6.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Ben beğendim çok güzel hikaye.

Yalnız şöyle bir durum var, hesap sahibi ölse bu arada da şifreyi kimseye söylememiş olsa para bankaya kalacak. Mirasçı diye bir hak yok.

Ayrıca okurken sizde kendi ruh halimi gördüm. Bende çok az bir param varken bile hep yurt dışında nasıl hesap açarım, paramı nasıl oraya götürürüm diye düşünmüşümdür. Hatta burada ki tüm İsviçre bankalarının temsilciliklerine mail atıp bilgi istemiştim.
    Bu konu aslında aklıma Avusturya gazetelerinde yeni okuduğum bir köşe yazısı dolayısıyla geldi. Avusturya bu hesapların açılmasını Kasım 2000 itibariyle yasakladı. Ancak var olan hesapları kapatabilmek mümkün değil. Zira hesap sahiplerine tebligat yapmak dahi mümkün değil. Adamlar o tarihte ilkel bitcoin icad etmişler!!!. Geçenlerde okuduğum bir yazıda yeni hesap açılamamasının sorunu çözmediği, zira 2000 yılına kadar açılmış onbinlerce hesap olduğu ve bu hesapların zaman aşımı sürelerinin çok uzun olduğu belirtilmiş. Bu tabii işin avusturya bacağı, isviçre kısmında bence kat be kat fazla bu tür hesap hala aktiftir.

Bürokratik olarak ta dahiyane bir fikir. Hesabın sahibinin ismi gerçekten yoksa, Talep eden resmi makamlara verilebilecek bir bilgide yok!!!!!!!!!
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu konu aslında aklıma Avusturya gazetelerinde yeni okuduğum bir köşe yazısı dolayısıyla geldi. Avusturya bu hesapların açılmasını Kasım 2000 itibariyle yasakladı. Ancak var olan hesapları kapatabilmek mümkün değil. Zira hesap sahiplerine tebligat yapmak dahi mümkün değil. Adamlar o tarihte ilkel bitcoin icad etmişler!!!. Geçenlerde okuduğum bir yazıda yeni hesap açılamamasının sorunu çözmediği, zira 2000 yılına kadar açılmış onbinlerce hesap olduğu ve bu hesapların zaman aşımı sürelerinin çok uzun olduğu belirtilmiş. Bu tabii işin avusturya bacağı, isviçre kısmında bence kat be kat fazla bu tür hesap hala aktiftir.

Bürokratik olarak ta dahiyane bir fikir. Hesabın sahibinin ismi gerçekten yoksa, Talep eden resmi makamlara verilebilecek bir bilgide yok!!!!!!!!!
    Miras olarak birakmakta cok kolay.

Al kizim bu sifreyi kaybetme dersin yeter.

Yok veraset ilami, yok olum raporu, muhtardan ikamet vs yok.

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Miras olarak birakmakta cok kolay.

Al kizim bu sifreyi kaybetme dersin yeter.

Yok veraset ilami, yok olum raporu, muhtardan ikamet vs yok.
    Veraset ve intikal vergisi de yok.

Sayfa 799/1024 İlkİlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •