Sayfa 8/997 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Buna benzer isleri ben 2006-2010 arasinda yaptim.
    Tum ailenin (5-6 kisi) parasini tek bir miktar olarak gosterip secilmis 5 ayri bankadan aylik oranlar aldim.
    Miktar buyuk diye pazarlik gucum yuksek oldu, genelde 0.25-0.50% fazla oran aldigimi dusunuyorum.
    Herkesin bu 5 bankada kendi hesabi vardi ama oran aldigim musteri temsilcisi bilirdi ki bu hesaplardaki para hep beraber gelir
    hep beraber gider.
    Hic bir zaman tum parayi hareket kolayligi icin kendi uzerime almayi dusunmedim bile.
    Araci kurumun boyle bir sey yapacagini dusunmuyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bir sure sonra yonlendiren kisiye mt soyle bir teklif yapabilir.
    Sana 0.25% digerlerinden kesip fazla verelim sen de bizi tercih et.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sizlere tavsiyem:
    Para islerinde babaniza bile guvenmeyeceksiniz.
    Syg,

Arabistan da kala kala bir MT ile aksam yemegi fantazi olusuyor ya kac yildir bir nescafe icmeye bile gidemedim,
    her izinde gelin bi kavemizi icin diye teklif alsam bile HAHAAH...........

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bir sure sonra yonlendiren kisiye mt soyle bir teklif yapabilir.
    Sana 0.25% digerlerinden kesip fazla verelim sen de bizi tercih et.
    Syg,
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Bana mantıklı gelmedi, hem riskli görüyorum, ne kadar risksiz denirse densin araya 3. bir kurum giriyor.
    Bir sorun durumunda klasik Türk mantığı işler, risk yok diyenler kaybolur ya da bas git derler size.

Ayrıca toplu parada daha yüksek olacağını düşünmem. Zaten hadi yüksek oldu diyelim 0.25 fazla verebilirler en fazla. Sonuçta ben de pazarlık yapıp max oran alabiliyorum mesela, 14.00 odea idi cuma günü için, aracı kurum ile fazla oran verildiğini varsayalım, 14.25 olur bu, 14.30 olamazki 0.25 için de bu değişik yöntem mantıklı olmaz. Ayrıca dediğim ibi toplu paraya fazla veriliyor işi de her zaman geçerli olmaz.
    İşleyiş detaylarına vakıf olabilirsek yöntem iyi gibi gözüküyor, ancak yukarıda belirttiğim noktaların açıklığa kavuşması gerekli:

1- Müşterinin hesabı bulunmayan bir banka aracı kuruma iyi oran verdiğinde hesap nasıl açılıyor? (aracı kurum vekaletle mi açıyor?, Vekaletle açıyorsa tüm bankalar için vekalet mi veriliyor)
    2- Tüm işlemlerin tek telefon ile halledildiği söyleniyor. Bu da EFT işlemini de aracı kurumun yaptığı anlamına geliyor. Bu durumda da aracı kuruma kendi paranızı başka bir bankaya EFT yapmak için vekalet verilmesi gerekli.
    3- Müşteri seçilen bankadaki mt'yi tanıyor mu?. Yoksa işlem entegre olarak aracı kurum üzerinden mi işliyor?. Aracı kurumun müşteri adına ayrı hesap açmış olması çok önemli.

Bu detaylara tam vakıf olunduğunda bence rekabet açısından mevduatçı lehine bir gelişme. ancak bu tür yöntemler sıklıkla kullanılmaya başlandığında, yani banka müşterilerinin kararlarını aracı kurumun yönlendirmesi arttığında pratikte bankanın kaliteli ve sadık müşterisi azalmış oluyor. Bu da banka için uzun vadede çok kabul edilebilir bir durum değil.

Konuyu detaylı araştırmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hic bir zaman tum parayi hareket kolayligi icin kendi uzerime almayi dusunmedim bile.
    Araci kurumun boyle bir sey yapacagini dusunmuyorum.
    Syg,
    aracı kurum benim tahminime göre de hesapları tek hesapta birleştirme gibi bir muhasebesel riske girmez, ama bunu yapmadığında da tarif edilen işleyiş şeklinde (tek telefonla yazılı talimat dahi olmadan, banka değişimi ve EFT işleminin aracı kurum tarafından yapılması) ciddi bir vekalet bürokrasisi oluşturması lazım. Bu tür geniş çaplı bir vekalet (hesap açma, para transferi) kendi içinde sorgulanmalı ama bu tür vekaletleri de aracı kurumun üzerine alacağını sanmıyorum. Bu nedenle işlemin muhasebesel ve hukuki altyapısı kafamda çok oturmadı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Benim de kafama yatmadi.
    Kafama yatmayan islerden hep uzak dururum, durulmasini da tavsiye ederim.
    Araci kurumda calisanlar da sonucda insan ve her insanin zaafi vardir mutlaka.
    Bir gun birisi istemeden birakilan acik kapidan geciverir.
    Bu sucun adi da cook masumane bir tabir ile emniyeti suistimal olarak geciyor biliyorsunuz.
    Syg,

Benim aracı kurum mevduat değil ama getirisi faizden yüksek tahvil fonu önermişti. Niteliksiz yatırımcı olduğum için ( belli bir miktar üstü varlığa sahip olmadığımdan ) girmemiştim.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 8/997 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •