Yeni bir konu actim- paylasimlariniz dan faydalanmak guzel olacaktir..
Yabanci ulke tatil amaclari anilari tecrubeler vb..
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2954
Yeni bir konu actim- paylasimlariniz dan faydalanmak guzel olacaktir..
Yabanci ulke tatil amaclari anilari tecrubeler vb..
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2954
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
SGK baslangici 14 ay one alacagim dediniz, bunu nasil yapacaksiniz. Sureyi one almak ancak askerlik yada dogum borclanmasi ile oluyor. Anlasmali olmayan ulke dediginiz icin sgk baslangici da one almamaniz gerekir. Tamam yurt disini borclanirsiniz, tarihi one cekmeye izin veriyorlar mi, odemeniz uygun ancak tarih degisimi bana pek uygun gelmedi..
Tekrar dusundum siz zaten 2017 ekim de sartlari tamamliyorsunuz, siz eksik olan 14 ay lazim bunu oderseniz zaten sartlari tamamladiginiz ekim 2017 de emekli olacaksiniz, simdi oldu...........
25 yil sgk prim borcunuz diye anlayabilsem olacak ben hep sgk lilik gereklilik gibi dusunuyorum, sizin donem de 5000 gun yeterli sanirim...
gene olmadi sanirim siz SGK baslangic gununuzu 1995 te aldiniz ise bu 2020 de 25 sene doluyor ise bunu 14ay odeme ile one filan cekemezsiniz ki.. SGK lilik donemi 25 sene bu zorunlu...........
10/2017 de gün,yaş şartlarımı tamamlıyorum. 25 yılı 2020 de dolduruyorum. Borçlanma yaparak 25 yılı öne çekecem.
Anlaşmalı ülke olmadığı için sigorta başlangıçını 1979 a çekemiyorum, 14 ay...
...........
anlaşmalı olmayan ülkelerle, çalışma günü kadar borçlanıp işe giriş tarihini günsayısı kadar geri çekme hakkınız var.
benim örneğimde, 1995 ten 14 ay geri gelecek işe giriş tarihim. yani 1993 olacak.
anlaşma olmayan ülkelerde , işe giriş tarihiniz sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmiyor.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
''gene olmadi sanirim siz SGK baslangic gununuzu 1995 te aldiniz ise bu 2020 de 25 sene doluyor ise bunu 14ay odeme ile one filan cekemezsiniz ki.. SGK lilik donemi 25 sene bu zorunlu...........''
1993 e çekince, 1993 teki kanunlara tabi olacam.
Yer İmleri