Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 8/28 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
Arama sonucu : 229 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Sistematik yaklaşım//eğitim çalışmaları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    daha önce belirtmiştim, bu sistem oyun planının al/tut stratejisine göre üstünlüğünü göstermek amacıyla sadece örnek açısından çok basitçe yazılmıştır.

Benim pgsus vb. Için kullandığım gerçek sistemim bundan daha yüksek getiri elde etmiştir.

Sorunuzda tarihlerde bir yanlışlık yok zaten sistem bunları otomatik olarak getiriyor. Al/tut stratejisine göre üstünlüğü bariz. Nisan 2014 tarihinde 30 tl civarı fiyat, nisan 2020 başında 33 tl civarında yani al/tut'a göre 2014/2020 döneminde neredeyse kar üretmemiş.

Eğer sistem kullansaydınız getiri kırmızı ile belirtilen %150 dir. Buradaki fark sisteme göre al/sat yapmanın performans üzerindeki etkidir.

Pgsus özelinde başarılı olan ve tamamen kaba taslak yazılmış bu sistem birçok senette başarısız sonuçlar üretebilir. Bu yüzden sistemi alıp diğerlerine uygulamak yanlıştır.

Burada amaç, oyun planı/sistem kullanmanın bana göre al/tut'a göre avantajlı olduğuna dikkat çekmektir. Tercih yatırımcıya aittir.
    Türk borsasının al unut borsası olmadigini zaten tecrübeyle sinadim. Belki sadece bir hisse. 8 hissede pozisyon acmamim tek nedeni virustan dolayi geri çekilmeye ve virüs tehdidi kontrol altına alınırsa yukseecegi beklentisi dediğim gibi biri hariç diğerlerini borsa endeksi eski seviyelere gelirse satarim.bu sstemi bende öğrenmek çok isterim ama bu saatten sonra biraz zor.

Sadece yeni bir soru sormak istiyorum teknikcilerin tek amaci vardır para kazanmak değil mi?para illa borsada kazanılacak değil. Bu sistemi dolar yada altın ile kıyasını yaptınız mı ?

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Türk borsasının al unut borsası olmadigini zaten tecrübeyle sinadim. Belki sadece bir hisse. 8 hissede pozisyon acmamim tek nedeni virustan dolayi geri çekilmeye ve virüs tehdidi kontrol altına alınırsa yukseecegi beklentisi dediğim gibi biri hariç diğerlerini borsa endeksi eski seviyelere gelirse satarim.bu sstemi bende öğrenmek çok isterim ama bu saatten sonra biraz zor.

Sadece yeni bir soru sormak istiyorum teknikcilerin tek amaci vardır para kazanmak değil mi?para illa borsada kazanılacak değil. Bu sistemi dolar yada altın ile kıyasını yaptınız mı ?
    Üstadım, ben üniversite dönemim dahil zaman zaman ara vermekle birlikte yaklaşık 25 yıldır borsada işlem yapan ve bu işten çok ciddi miktarlar kazanmış birisiyim. Özellikle son 3/4 yıldır algo kullanmakla belkide insanın özellikle borsayla asla uyuşmayan davranış şekillerini bırakmam ve kendimi bu al/sat kararlarından uzaklaştırmam olmuştur.

Tabi bu süreç kolay olmadı, sistem oluşturmanın çok zor olduğunu gördüm ancak yıllardır biriktirdiğim tecrübeler ve bakış açısı çok yardımcı oldu.

Diğer yatırım araçlarına gelince yukarıda yazdığım gibi yine algoritmalar vasıtasıyla (tabi vıop için altın, dolar, endeks kontratları, başka türlü bu volatil piyasalarda işlem yapmak çok zordur) işlemler yapıyorum. Kastettiğiniz dolar, altın vb. fiziki al/tut stratejisini ben hiç uygulamadım nedeni grafiklere açıp bakarsanız, getirilerinin hisse senedi piyasasında iyi seçilmiş ve sistem dahilinde işlem yapıldığı müddetçe çok efektif olmamalarıdır.

Bu arada ben indicatörleri çok az kullanan esas olarak fiyatı temel alan sistemler kullanıyorum, teknikçiler gibi geleceği öngörmekten ziyade ne olursa ben ne yapmalıyım mantığı kısaca...

Twitter hesabımdan bıtcoın/dolar için kullandığım sistemin grafiklerini paylaştım.

şimdi de yukarıda sadece örnek olması amacıyla oluşturduğum ve al/sat koşullarını paylaştığım sistemin bazı verilerini paylaşıyorum. Başarılı olduğu/başarısız olduğu senet örnekleri...izleyin ve öğrenmek niyetindeyseniz soru/yorum bekliyorum...

Dohol ve kords için grafik ve diğer verileri twıtter hesabımda paylaştım.

Bunlar sisteme uyan ve ciddi performans üreten senetler.ancak sadece 2 senelik bir periyotta, bu sistemi kullanmak için daha çok yol var. Uzun testler, fiktif işlemler....vb.

Birde bu sisteme uymayan ve al/tut stratejisine yenik düşen senetlerden örnekler vereceğim.

Demek ki neymiş, ideali çoğu senette başarılı bir sistem yaratmak (bende var ancak bana özel ve paylaşılmaz), ancak böyle bir sistem oluşturmak gerçekten zor. Benim örnek olması açısından basitçe oluşturduğum bu sisteme uygun senetlerde çalıştıracaksınız sistemi öyle herşeye uygulayayım derseniz sistem falan sizi kurtarmaz.

Sistem uygulandığında başarısız bir örnek ecilc...r/k oranı, yüzdesel getiri ve en önemlsi al/tut stratejisinden bile daha kötü performans...demek ki bu sistemi ecılc ta kullanmamalıyız.

Pgsus verilerini twıtter adresime yükledim...incelemek isteyenlere duyurulur..

7.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Pgsus verilerini twıtter adresime yükledim...incelemek isteyenlere duyurulur..
    Twitter adresiniz nedir?

8.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Twitter adresiniz nedir?
    Geride kalan yazılarda bulabilirsin.

Sayfa 8/28 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz