Elbet kar zarar hesabı dolar bazında olmalı.Ben o hesapla inanılmaz bir getiri fırsatı görüyorum.Bunu da zaten 2 yıldır yazıyorum,forumda GMSTR ve diğer topiklerde 2 yıldır bu konuda yazılarım var,sanırım size denk gelmedi.
Elbet kar zarar hesabı dolar bazında olmalı.Ben o hesapla inanılmaz bir getiri fırsatı görüyorum.Bunu da zaten 2 yıldır yazıyorum,forumda GMSTR ve diğer topiklerde 2 yıldır bu konuda yazılarım var,sanırım size denk gelmedi.
iki resim arasinda 10 aylik bir fark var daha once gunluk haftalik takip ediyordum ama son zamanlarda biraktim
JP deki artis 12 16 araliginda olmadi 18 30 araliginda oldu
amna dedigim gibi ben satmadan once registred orani cok azdi o esnada JP 16 milyon ons eligible dan registred dondurdugunde midem bulandigi icin sattim
![]()
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Registered ve Eligible in anlamlarini bilmeyen icin aciklamasini yapayim
Eligible :Sartlara uygun comex tarafindan saklanabilir ama fiziki teslimat yapilamaz
Registered: Fiziki teslimat yapilabilir
Hayat Kisa para oyle yada her zaman kazanilir .
Uzulmem Amac para kazanmak ise Gumus de trene binemeyiz ama baska bir ensturmandan kazaniriz
konuyu fazla saptirmadan bir ornek vereyim
ev sevdigim parite mesela Gumusde kaldiracsiz islem yaparim ama Aud Nzd senede 1 sefer yapacagim dusuk kaldiracli islem gumusun 15 30 araliginda birakacagi kar kadar birakir . yani alternatifler bitmez
bir onceki 22.8x leri gordugunde normalde bizler gumuslenirdik en azindan ben gumuslenirdim ama 22.8x altinda gunluk kapanis yapti ve cuma gunu olmasindan dolayi haftalik kapanis yapmisti bu benim o fiyattan gumuslenmemem icin sebebdi ama tuzakmis pazartesi acilis ile birlikte yukarilara goturduler %30 luk bir kazanci kacirdik ama terside olabilir bu sefer 22.8 altinda kapanis yapan bir gumusu neden aldim diyerek kendimizi suclardik sanirim sizde ayni sebebden gumuslenmediniz
Yer İmleri