Evinizi satamamissiniz, kriz var. Fiyati dusmus, emlak kotu yatirimdir. Hemen yargilara varmissiniz.
Ben ne su cenah bu cenahdanim, ne de oradan buradan nemalaniyorum.
Bilmiyorsunuz, bilmediginizi kabul etmiyorsunuz. Ben biliyorum demiyorum. Ama bunca yildir siz ve sizin gibiler surekli kriz ve cokus senaryosu pompaladiniz da sonuc ne oldu diyorum? Bir kere de ozelestiri yapin. Biz bilemedik deyin. Issizlik var, ekonomi kotu, isler kotu, soyle batiyor, boyle batiyor. Eeeee. Sonuc? Batan banka goremiyorum.
Eskiden oldukca cok gormustum. Devlet maaslari veriyor mu? Veriyor.
Istanbul'da yasayan var mi? Trafige cikan var mi? Kopru gecen var mi? Sabah aksam kac saatte geciyorsunuz? Trafikte, arac sayisinda, akaryakit tuketiminde dusus var mi? Yok.
Elektrik tuketimi nasil? Dusus var mi?
Son 1 yilda kac kez yurtdisina ciktiniz? Havaalanlarinda kalabalik nasil? Pasaport kuyrugunda bekliyor musunuz? Bu insanlarin hepsi iktidar yanlisi, rusvetci, yolsuzluk yapan, ihale alan adamlar mi, para nereden geliyor?
Borsa 120 bin oldu. Bu paralar nereden geliyor?
Arac MTV, OTV neredeyse 2ye katladi, bu arabalari alanlar kim? Hepsi yandas mi?
Kafayi kumdan cikarin, etrafa bakin. Kendi mikro kozmozunuzda sabah aksam Sozcu okuyup, Ulusal TV seyrederseniz kafa gider iste boyle.
Egitim soyle egitim boyle. Kac yasiniza gelmissiniz, Turkiye'de egitim sisteminin avrupayi amerikayi kiskandirir seviyede oldugu bir donem oldu mu? Son 1000 yilda olmus mu?
Enflasyonun dusuk oldugu, fiyatlarin sabit oldugu bir donem var mi? Osmanlidan beri Turk parasinin dolardan kuvvetli oldugu donem var mi? Issizligin %5 oldugu donem var mi?
Neyi elestiriyorsunuz? Utopyadan donun ayaginiz yere bassin. Sanki Turkiye 10 yil once Isvicreydi de son 10 yilda bu hallere dustu gibi konusuyorsunuz. Turkiye 3 asagi 5 yukari bu hallerdeydi, ne ucuyor ne batiyor. Sadece siz surekli negatif dusunup gordugunuz icin sizin gibi dusunmeyenleri de hemen iktidar yandasi, su cenahdan, buradan nemalaniyor diye yaftaliyorsunuz.
Samimi olarak boyle dusunuyorsaniz kurun bir parti, girin secime, anlatin derdinizi, sizin gibi dusunen kac kisi var, dogrusunu yanlisini gorun.
Bu arada beyin gocunu bana anlatmayin ben de yurtdisina gidip yillarca calistim. Farkli yasam, para vs motivasyonlar ile giden donen donmeyen bircok genc vardir ve olacaktir, gecmiste de olmustur. Bunu guncel olaylarla 1e1 iliskilendiremezsiniz. Avrupali bircok muhendis yonetici de Korfez ulkelerinde calisir. Kendi ulkelerinden daha iyi imkanlar ve vergisiz gelir oldugu icin. Avrupada ozgurluk az, Suudide cok oldugu icin degil.
Yer İmleri