Sayfa 81/472 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 641 - 648 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    30 yıl 9000 gün 50 yaş şartı aranacak. Diğer durumda zor gibi.
    Eski kanına göre gün ve sigortalılık süresi koşullarını sağladıktan sonra tekrar 9000 gün gibi bir sınır koymak saçmalık olur.

Bence ilave tek sınır yaş olacak, 50 yaş makul. Orada da şöyle bir ek şart gelecektir. Mesela yeni kanuna göre 55 te emekli olacakken 50 de emekli olunacaksa 5 yıl öne çekilmiş olacak. Öne çekilen yıl başına %2, 5*%2=%10 maaş düşüşü olur. Artık baz maaş mesela 5000 değil, 4500 olur ve emeklilik boyunca 4500 TL maaş olarak baz alınır (yani 55 i geçince orjinal maaşa dönülmez).

Böyle bir plan devlete ilave yük olarak fazla maliyet getirmez. Daha hızlı kabül görür.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. 50 yaş 9000 prim makul olan bu ama eyt liler bunu kabul etmez o ayrı konu

3.  Alıntı Originally Posted by Murcelago Yazıyı Oku
    50 yaş 9000 prim makul olan bu ama eyt liler bunu kabul etmez o ayrı konu
    100 eyt li varsa, hali hazırda çalışanlar hariç, 9000 gün koşulunu sağlayan 2-3 ü geçmez...%2-3 yani...bunu yapacağına bıraksın dağınık kalsın daha iyi.

eyt konusunda mağduriyet yaşayanlar yaşı 45i geçemiş, 5-10 yıl piyasa şartları nedeniyle iş bulmakta zorlananlar...bu dediğim kesimin 9000 günü doldurma şansı sıfır...dediğim gibi 9000 gün koşulu ancak 30 yıldır düzenli olarak çalışan, hiç boşta kalmamış olanlar sağlayabilir...zaten bu kesimin bir sıkıntısı yok ki, düzenli çalışıyor zaten.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Murcelago Yazıyı Oku
    50 yaş 9000 prim makul olan bu ama eyt liler bunu kabul etmez o ayrı konu
    50 yaş erkekler için makul de, 9000 gün makul değil. Kadınların yaşı daha düşük olmalı.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    100 eyt li varsa, hali hazırda çalışanlar hariç, 9000 gün koşulunu sağlayan 2-3 ü geçmez...%2-3 yani...bunu yapacağına bıraksın dağınık kalsın daha iyi.

eyt konusunda mağduriyet yaşayanlar yaşı 45i geçemiş, 5-10 yıl piyasa şartları nedeniyle iş bulmakta zorlananlar...bu dediğim kesimin 9000 günü doldurma şansı sıfır...dediğim gibi 9000 gün koşulu ancak 30 yıldır düzenli olarak çalışan, hiç boşta kalmamış olanlar sağlayabilir...zaten bu kesimin bir sıkıntısı yok ki, düzenli çalışıyor zaten.

valla kendi adıma ifade etmem gerekirse yaşım 47 9200 günüm var halen çalışıyorum bu gidişle 10000 günüde geçerim keşke eyt çıksa ve koşulsuz çıksa ama maalesef bu olmaz erkeklerde yaş sınırı 50 olur diye düşünüyorum onun dışında çok haksızlıklar olur diye düşünüyorum o zaman ben bu 9200 günü boşa yapmış olmuyormuyum, adalet mutlaka sağlanır merek etmeyin yaş şartı mutlaka olacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by Murcelago Yazıyı Oku
    valla kendi adıma ifade etmem gerekirse yaşım 47 9200 günüm var halen çalışıyorum bu gidişle 10000 günüde geçerim keşke eyt çıksa ve koşulsuz çıksa ama maalesef bu olmaz erkeklerde yaş sınırı 50 olur diye düşünüyorum onun dışında çok haksızlıklar olur diye düşünüyorum o zaman ben bu 9200 günü boşa yapmış olmuyormuyum, adalet mutlaka sağlanır merek etmeyin yaş şartı mutlaka olacaktır.
    Ben de bunu diyorum işte...50 yaş gayet makul...ama 9000 gün pratikte sizin gibi sürekli çalışmayanlar dışında imkansıza yakın.

Eğer dediğim gibi öne çekilen her yaş için maaşta %2 kesinti olursa, bunu gerçekten iş imkanı olmadığı için çalışamayan dışında kabul eden de pek olmayacaktır...yani hali hazırda çalışan ya da gerçekten maddi durum olarak zorda olmayanlar bu teklifi kabul etmeyecektir..bu durumda bu değişikliğin yükü de minimum düzeyde kalır.

50 yaşı geçen SSK lı yı emekli edeceksin ki yerini gençlere bıraksın...Bunun için iki koşul gerekli , birincisi adama yetecek emekli maaşı vereceksin , 2.koşul adam tekrar iş hayatına dönerse maaşını keseceksin..Böylece genç kuşaklara daha fazla seçenekli iş imkanı doğar...Memur olanlarıda 55 de emekli edip yerine gençlerin atanmasını sağlayacaksın...

EYT lilerin 99 yasanın geriye doğru işletimesi tam bir hak kaybıdır, bununda çözümü yaşı SSK için 50, diğer sandıklar için 55 ile sınırlayacaksın , aktif iş hayatından çekilmesi içinde çalışmasının önüne maaş durdurma gibi engel koyacaksın...

8. Gündemde her yerde sadece Eyt konuşuluyor/yazılıyor,
    belirli sayıya hitap ediyor ve sadece erken emeklilik olacakların haricinde başka kimseye faydası yok.
    asıl olan 2008 yılında çıkarılan ABO hesablama sisteminin değişmesini (eski haline gelmesini) sağlayarak 2008 sonrası olan ve gelecekde olacak emeklilerin daha iyi maaş almalarını sağlamak daha faydalı olur.

Sayfa 81/472 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •