RTE bugün Konya'daydi topluluğa baktım taşeron işçiler öğrenciler çoğunluk ocakta zam baya yüksek olacak gibi gözüküyor.
özellikle sanayi sektöründe hala prim potansiyeli olan çok fazla şirket var.
ama bence artık şuna çok dikkat etmek lazım: usturuplu alım.
misal sığ tahtada veya patron tahtasında tüm sermayeyi alışa yazmışsan geçmiş olsun. sermayen artık başkasınındır.
emekli ikramiyesini tek kalemde spek kağıdına alış yazmışsan tebrik ederim. spek artık sayende emekli oldu. ev parasıysa artık o ev başkasının. servet transferiniz gerçekleşti.
onun dışında gerçekten sağlam gözüken, karını yatırımcıyla paylaşan, döviz geliri de olursa çok iyi olur, 10 şirket seçen ky için hala fırsat var.
audentes Fortuna iuvat
ratinglerin tamamı yok hükmündedir, moodys arttırsaydı da, düşürseydi de farketmeyecekti, yok hükmünde bi deklare
deniz hoca sanırım şirket tahvilleri için yapılan notlama ile karıştırmış, c- baremine düşerse ekstra teminat istenir falan demiş, oysa açıklanan moodys notu piyasada işlem gören TR eurobondları için verilen bi not, sovereign tabir edilen bu devlet tahvilleri için teminat istenmesi diye bi şey söz konusu değil, teminat devletin kendisi..
moodys ve diğer notçular piyasada işlem gören eurobondların default riski yani ana paranın geri ödenip ödenemeyeceği üzerine bir notlama yapıyor, cari notlamaya göre diğer bütün ülkeler bu borçlarını her zaman geri ödeme kapasitesine sahiptir ama türkiye borcunu ödeyemez” şeklinde bi görüşü yansıtıyor.. ciddiye almak mümkün değil doğal olarak, cari not- venezüella, el salvador, lübnan ve bir grup afrika ülkesiyle eş değer, ciddi ekonomi olarak sadece rusya var bu grupta, ona verilen not ne kadar siyasi ise, türkiye notu da aynı derecede siyasi
notlaması yapılan eurobondlar içinde önümüzdeki 2 yılda itfası yapılacak olanlar aşağıda, hangisinin ana para ödemesinin yapılamayacağını düşünürsünüz ?? tc hazinesi hangisini geri ödeyemeyecek duruma düşer ??
26.09.2022 -- 2,5 milyar dolar
23.03.2022 -- 1,5 milyar dolar
23.12.2023 -- 2,0 milyar dolar
22.03.2024 -- 2,5 milyar dolar
Aynen öyle.
Fren yapılsa bile bir süre daha gider..
İktidar kalırsa Enfasyon yüksek olacağından yine yükseliriz..
Yok değişecek se isim değişikliğinden temiz sicil kağıdı, kravat taktı diye bir süre daha gideriz...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Tanık olduğum, bir kadın banka çalışanı şöyle demişti. Bizler gibi orta yaş çalışanı bankalar istemiyor.. İşten çıkarıyorlar, geleceğimiz yok demişti. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Eyt lilerden iki şekilde emekli olanlar olur. Bir asgari ücretli tazminatıyla bir araba alır yine sigortasız çalışır. İkinci grup daha kalifiye eleman bunlarda yüksek primli onlarda emekli olur daha iyi bir araba alır yada arabayı değiştirir ve emekli olarak sigortalı yada sigortasız çalışır.
Yer İmleri