İşte birkaç mesaj önce yazıklarımın ete kemiğe bürünmüş hali. Ya sabah gazetesine ya yeni şafak yada benzerleri ile muhatap oluyorlar. Reklamları da bu gazete ve medyaya veriyorlar. Bu gazeteler daha geçen hafta elektrik ve doğalgaza gelen milletin anasını ağlatan zamları görmezden gelen gazeteler! Milletin gözünde ne itibarları kalmış ne gazetecilikleri. Bir siyasi partinin yayın organı olmuşlar. Sen kalkıp sadece bunlara röportaj ve reklam veriyorsun! Sen özel bir şirket değil misin ? Senin müşteri kitlen 70 milyonu aşmış her kitleden insana hizmet veriyorsun neden böyle siyasi tutum sergiliyorsun? Ondan sonra verdiğin röportajlara itibar bekle, çok beklersin! En büyük sorun bu işte. Ağzıyla kuş tutsalar itibar görmüyorlar böyle olunca. Özerk ve bağımsız, siyasi figürlerin içinde kesinlikle olmaması gereken yönetim kurulu işte bu yüzden gerekli. Şirket sanki babalarından kalmış kendileri kurmuş gibi hareket ediyorlar. Bu şirketin bir tane %20 blok hissesi olan ve yüzlerce irili ufaklı fonlardan oluşan %50 den fazla şirketin hissesi elinde bulunan yabancı yatırımcısı var!
Aynı düşüncelerim muhalif tarafta olup her türlü iftira ve yalanı haber yapmakta hiç bir beis görmeyen gazeteler içinde geçerli.
İşte bağımsız medyanın bir ülke için önemi. Olmayınca böyle oluyor. Ağzımızla kuş tutsak herkes kendi gazetesinde kendi yalanlarına manipülasyonlarına inanıyor ve ortaya cahil, kamplaşmış, doğrularla işi olmayan bir toplum çıkıyor. Benim gibi a politik realist saflarda arada yaw durun etmeyin eylemeyin diye diye ömrünü tüketip en sonunda köşesine sessizliğe çekiliyor. Neyse Allah ülkemize selamet hayr ve bol bereket versin. Her türlü felaketten korusun. Birlik olmamızı nasip etsin.
Yer İmleri