FDJI de long yada short actiniz
pozisyon acildigi zaman usdtry=8 diyelim
10 gun sonra pozisyonu actiginiz noktadan kapattiniz ama kapatiginiz esnada usdtry 11 bu aradaki 3 tlnin vergisini aliyorlar
Tersi oldugunda actiginizda dolar 11 di kapatirken dolar 8 bu aradaki 3 tl nin vergi iadesinimi veriyorlar ?
Dukas i bir inceleyin derim ben yurtdisinda iken bunu kullaniyordum
Suan Turkiye icin hesap aciyorlarmi bilmiyorum ama gecmiste aciyorlardi sadece temaniat icin minimum gereksinimleri vardi
FX de AUDNZD ye bir bakin isterseniz Tehlkeli yerlerde suan kirilim olursa sahane firsat dogar
senede maximum 2 islem ile endekslerden daha guzel getiri birakir riski de azdir

Originally Posted by
JAS
Sormakla kalmadım, ekstreleri inceledim Sn Culpable. Dolar Kuru nedeniyle bir vergi var ama dolar/TL ye bağlı olarak bazen kur farkı vergisini ödüyorsunuz, bazen de vergi iadesi alıyorsunuz açtığınız pozun long ya da short oluşuna ve USD/TL nin artış azalışına göre. Pozu açtığınız andaki USD/TL fiyatı referans kabul ediliyor.
Bundan tek kaçış yolu, yurtdışı bağlantılı şirketlerle iş yapmak ama ben bu şirketlere güvenemediğim için kabullendim durumu. Tüm birikimin bir anda buharlaşması riskini almak istemedim.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri