Originally Posted by
radyolog
SINIF ARKADAŞIM SVG SÜHEYL DEN AKTARIM
Anayasa profesörü Süheyl Batum, YSK'nın İstanbul için vereceği karara dair açıklamalarda bulundu.08 Nisan 2019 Pazartesi 20:13Anayasa profesörü*Süheyl Batum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı*Recep Tayyip Erdoğan*ile AKP'nin "İstanbul'da oylar yeniden sayılsın" talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Batum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada*"Hiçbir sahte seçmen, mükerrer seçmen yoktur diyen kim? YSK. Şimdi tutup, 'bizi kandırmışlar, sadece İstanbul'da 15 bini aşkın sahte seçmen varmış, görmemişiz' ya da 'bilerek görmezden geldik' diyebilirler mi?"*ifadelerini kullandı.Süheyl Batum, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:"Açık söyleyeyim; İktidarın talebi yönünde karar verilirse, bu kesinlikle ‘hukukun bittiği’ noktadır. Neden mi? İddia şu; ‘sahte seçmenler oy kullanmışâ€™. İki aday arasındaki fark 16 bin değil mi? Yani 16 bin sahte seçmen varmış. Peki olabilir mi?"Bunları seçmen kaydeden kim; İmamoğlu mu? Hayır. YSK ve bağlı Genel Müdürlük. Kimin verileri ile; İçişleri Bakanlığının."Muhalefet partilerinin seçimden önce, değişik kentlerde ‘bir eve, arsaya, onlarca sahte seçmen yazılmışâ€™*iddialarını kesin olarak reddeden kim; YSK."Hiçbir sahte seçmen, mükerrer seçmen yoktur diyen kim; YSK."Pekiyi ‘organize suç çetesi’*bu kurumlara mı sızmış yani? YSK ve İçişleri Bakanlığına mı? Bu nedenle mi iddiaları reddetmişler, ‘kesinlikle en güvenli seçim bizde’*demişler."Seçmen listelerinden hatta seçimden günler sonra böyle bir itiraz biçimi var mı? Şimdi tutup, ‘bizi kandırmışlar, sadece İstanbul'da 15 bini aşkın sahte seçmen varmış, görmemişiz’*ya da ‘bilerek görmezden geldik’*diyebilirler mi?"Siyasetçi olsa diyebilir belki... Örneklerini maalesef çok gördük. Ama bir ‘hakim’... Eşinin, çocuklarının yüzüne bakabilir mi sonra?"Ne olmuştu?AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün yaptığı açıklamada,*"Kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız"*ifadelerini kullanmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün İstanbul’dan Moskova’ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında İstanbul'da oyların yeniden sayımına değinerek,*"Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur"*dedi. Kaynak: Süheyl Batum sert çıktı: Eşinin, çocuklarının yüzüne bakabilir mi sonra?
Yer İmleri