Sayfa 822/1003 İlkİlk ... 322722772812820821822823824832872922 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,569 - 6,576 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    578
    Merkez TL bastırıp döviz alıyor .Mehmet başkan TL yi % 50 faizli dolar yaptı adamm.

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    KKM yi biraz dağıttıktan sonra sıra DDKKM ye gelecek.

Muhtemelen de çok kısa bir süre sonra gelecek.

Zira dolar sabit oldukça fiilen yüzde 40 dolara faiz demek. Bu ise yeryüzünde yok.

Ancak 3-4 ay önce dediğim gibi dolardan (uzun sayılacak bir süre) bir cacık olmayacak.

Tabii bu lafım, mevduat büyüklüğüne ve risk değerine göre değişir.

Örneğin 5 milyon dolarım olsa ben de bozdurmazdım. Zira yüzde 5 bile risk olsa ne gerek var?
    tl kkm bitti zaten yüzfe 97 oranında bitmiş geçen veri yayınlandı
    Son düzenleme : bahri; 05-06-2024 saat: 23:17.

biste vergi kaçınılmaz gibi.eskiden de vardı.sanırım bir ay satmayınca vergi kesilmiyordu.ama günlük al-satta kardan %15 kesinti oluyordu.yanlış hatırlıyor da olabilirim epey zaman oldu

Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    biste vergi kaçınılmaz gibi.eskiden de vardı.sanırım bir ay satmayınca vergi kesilmiyordu.ama günlük al-satta kardan %15 kesinti oluyordu.yanlış hatırlıyor da olabilirim epey zaman oldu
    TAK parti gelince bu şekilde bir yasa çıkardı ; sonra Piyasa Borsayı dikince vazgeçtiler...

Bizde Borsa öyle gelşmiş bir piyasa değil...Eskiye nazaran BES fonlar sayesinde kısmen daha tutarlı olmaya başladıysa da Bireyseller için hale cazip değil...Millet Altınını alıp dolar enflasyonundan da yırtıyor...Ya da gidip Emlak alıp kiracıyla uğraşıp duruyor...

5. aramızda ddkkm den bankaların verdiği prim dışında %40 faiz alan oldu mu?

Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    eskiden yoktu. bir ara kondu, kaldırıldı. sanırım 3 ay idi, elde tutulur ise vergi yoktu, mecburen alımlarımızı deftere yazıp, süreyi bekliyorduk.

7.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    aramızda ddkkm den bankaların verdiği prim dışında %40 faiz alan oldu mu?
    Prim olayı artık yok gibi çoğu banka vermiyor ama faizler %40 onda bir düşüş yok şuan.

8.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    KKM yi biraz dağıttıktan sonra sıra DDKKM ye gelecek.

Muhtemelen de çok kısa bir süre sonra gelecek.

Zira dolar sabit oldukça fiilen yüzde 40 dolara faiz demek. Bu ise yeryüzünde yok.

Ancak 3-4 ay önce dediğim gibi dolardan (uzun sayılacak bir süre) bir cacık olmayacak.

Tabii bu lafım, mevduat büyüklüğüne ve risk değerine göre değişir.

Örneğin 5 milyon dolarım olsa ben de bozdurmazdım. Zira yüzde 5 bile risk olsa ne gerek var?
    Sizce KKM ne zaman dağılır? Kısa bir süre sonra mı? İsterseniz faizleri biraz düşürün sonucu görün. Doların sabit kalması söz konusu değil. Bu %40 belirlenirken gelişi güzel değil bir plan dahilinde belirlenmiş oduğunu düşünüyorum. Ki; öyle de olmalıdır. Dolardan bir cacık olmaması için KKM ve DDKM var. Ama o da bir yere kadar. Yoksa durum daha da zorlaşır. Dün bir haber çıktı.Dolar aniden büyük tepki verdi. Sonuç KKM eriyinceye kadar faizler düşürülmemeli. Ve bir noktadan sonra döviz kuru serbest bırakılmalıdır. O günlere bence daha var. Yani çok kısa bir süre sonra değil. Ama zaman veremem tabi. Bu bir tahmin.

Sayfa 822/1003 İlkİlk ... 322722772812820821822823824832872922 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •