Bugün vakıf dan aradılar döviz için Tl ye çevirip belli bir faiz verdiklerini (oranı anlayamadım) vade sonunda ise dolar fiyatı diyelim ki sizin doları bozdurduğunuz fiyattan yüksek seviyede aradaki farkı banka ödeyip dolarınızı alıyorsunuz dedi.Bu konulara biraz uzak kaldım. Çünkü eurobond almıştım. Sanırım Euro ya yapmıyorlar galiba. Bu konuda net bilgisi olan var mı?
Hsbc eft limiti ne kadar, ucreti ne kadar girdik mi çıkabilecekmiyiz ayni gun.
[QUOTE=Crunch;6300960]Merhaba arkidişler,
Bugün topladığım ABD Doları için getiri oranlarını ve şartlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. 7 banka ile iletişime geçmeye çalıştım; maalesef 3 tanesinden yanıt alabildim.
Vakıflar: KKM yapıyor; opsiyon ya da ileri tarihli kur (forward) yok. Düz vadeli mevduat %2,5 (2 gün valörlü [ilk defa duydum]). KKM şartları ise: ABD Doları bakiye aynı kalıyor vade sonunda da. Faizini TL olarak net %9,15 ödüyor. Ödeme günü faiz başlangıç günü mü yoksa sonu mu netleşmedik.
ICBC: KKM yapıyor, ileri tarihli (forward) kur yok. Düz vadeli mevduat %2. KKM ise opsiyonlu mu öğrenemedim, yalnız %12 getiriyor denildi.
ING: KKM yapıyor; opsiyon, ileri tarihli kur (forward), vadeli mevduat yok. KKM ise 3 şekilde: 3 aylık %10, 6 aylık %12 ve 1 yıllık %15 net TL faiz. Faiz ise işlem ile aynı gün hesaba peşinen yatıyor.
Hepinize selamlar[/QUOT akbank'ta da döviz plus diye bir hesaba yatırdım dolar hesabı ana para garantili valör 3 gün sonra başladı 3 aylığına %6 net faiz karşılığını TL olarak vereceklermiş yüzde 6 en az Garanti olacak şekilde %20'ye kadar da yükselebilir diye söylediler mesela ben yatırdığım gün %15'ten faizini alanlar vardı
bir tek ben mi bu mevduat makyajı yemiş türev ürünlere bakıp ürperiyorum ? ?
Memento mori
Yer İmleri