Bugün vakýf dan aradýlar döviz için Tl ye çevirip belli bir faiz verdiklerini (oraný anlayamadým) vade sonunda ise dolar fiyatý diyelim ki sizin dolarý bozdurduðunuz fiyattan yüksek seviyede aradaki farký banka ödeyip dolarýnýzý alýyorsunuz dedi.Bu konulara biraz uzak kaldým. Çünkü eurobond almýþtým. Sanýrým Euro ya yapmýyorlar galiba. Bu konuda net bilgisi olan var mý?
Hsbc eft limiti ne kadar, ucreti ne kadar girdik mi çýkabilecekmiyiz ayni gun.
[QUOTE=Crunch;6300960]Merhaba arkidiþler,
Bugün topladýðým ABD Dolarý için getiri oranlarýný ve þartlarýný sizlerle paylaþmak istiyorum. 7 banka ile iletiþime geçmeye çalýþtým; maalesef 3 tanesinden yanýt alabildim.
Vakýflar: KKM yapýyor; opsiyon ya da ileri tarihli kur (forward) yok. Düz vadeli mevduat %2,5 (2 gün valörlü [ilk defa duydum]). KKM þartlarý ise: ABD Dolarý bakiye ayný kalýyor vade sonunda da. Faizini TL olarak net %9,15 ödüyor. Ödeme günü faiz baþlangýç günü mü yoksa sonu mu netleþmedik.
ICBC: KKM yapýyor, ileri tarihli (forward) kur yok. Düz vadeli mevduat %2. KKM ise opsiyonlu mu öðrenemedim, yalnýz %12 getiriyor denildi.
ING: KKM yapýyor; opsiyon, ileri tarihli kur (forward), vadeli mevduat yok. KKM ise 3 þekilde: 3 aylýk %10, 6 aylýk %12 ve 1 yýllýk %15 net TL faiz. Faiz ise iþlem ile ayný gün hesaba peþinen yatýyor.
Hepinize selamlar[/QUOT akbank'ta da döviz plus diye bir hesaba yatýrdým dolar hesabý ana para garantili valör 3 gün sonra baþladý 3 aylýðýna %6 net faiz karþýlýðýný TL olarak vereceklermiþ yüzde 6 en az Garanti olacak þekilde %20'ye kadar da yükselebilir diye söylediler mesela ben yatýrdýðým gün %15'ten faizini alanlar vardý
bir tek ben mi bu mevduat makyajý yemiþ türev ürünlere bakýp ürperiyorum ? ?
Memento mori
Yer Ýmleri