Aktifbankla konuþtum biz þu anda o oranlarý veremiyorum dedi. Biraz daha deþince Kredi veremedikleri için para toplamýyorlarmiþ. Diðer bankalarla pazarlýk yaparsanýz 27 alabilirsiniz. 27 çok mu bence deðil.
Aktifbankla konuþtum biz þu anda o oranlarý veremiyorum dedi. Biraz daha deþince Kredi veremedikleri için para toplamýyorlarmiþ. Diðer bankalarla pazarlýk yaparsanýz 27 alabilirsiniz. 27 çok mu bence deðil.
ALDIÐIM HÝSSEYÝ DÜÞÜRMEYE ÇALIÞANIN DEFTERÝNÝ DÜRERÝM... YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR...
Sonuç
Sonuçta her senaryoda müþterinin 1.000.000-USD’lik anaparasý vade sonunda 1.013.000-USD oluyor. Bu da peþin tahsil edilen 13.000-USD’ye ek getiri uygulanmadan yýllýklandýrýlmýþ yaklaþýk %5,20 USD faizine denk gelmektedir.
Normalde düz mevduatlý DCD ürünlerinde bulunan anaparadan kayýp riski, TCMB tarafýndan DDKKM içinde bedavaya sunulan karþý bacak opsiyon sayesinde bu üründe bulunmamaktadýr. Burada esas olarak YP mevduatý bulunan kiþilerin DDKKM’ye geçiþinin hedeflendiðini söylemek mümkün. Fakat bu kiþilerden kaçý sabit faiz gelirini almak varken böyle karmaþýk türev bir ürüne girer, orasý soru iþareti.
Burada da hemen baþka bir çözüm devreye giriyor. Kamu bankalarý firma ortaklarýna diyor ki; gel sen bu opsiyonlu DDKKM’yi yap, böylece dövizine de faiz al, ben de senin firmana TLREF üzerinden (düþük faizli) ve daha esnek koþullarda kredi vereyim.
Kýsacasý þu anda kur korumalý mevduat sisteminin rezerv harcanmadan stabil þekilde devamý için ekonomi yönetimi bütün tuþlara basýyor. Fakat sistem üzerindeki basýnç arttýkça, maalesef patlamanýn þiddeti de çok daha fazla olacak.
https://kisiselfinansci.blogspot.com...sumlu-kur.html
KESÝNLÝKLE DEÐERLENDÝRÝLMESÝ GEREKEN BÝR FIRSAT ÜRÜNÜ. Tabi EUROBOND a göre düþük ama ondada beyanname vs vermek gerekiyor...
ALDIÐIM HÝSSEYÝ DÜÞÜRMEYE ÇALIÞANIN DEFTERÝNÝ DÜRERÝM... YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR...
Herkezde þöyle para var böyle para var diyorlar ama bankada 1 milyon ve üstünde parasý olan kiþi sayýsý 700 bin. Neymiþ bizim millet gayrimenkul zenginiymiþ, yok yastýk altý döviz ve altýný varmýþ. Sonuçta nakit kraldýr. 85 milyon kiþide %1
700bin limit üstü.. Yýllardýr baraj 1Mda duruyor.. 53k$
Enflas $ farký uygulasýnlar..
Servet daðýlým eðrisi uygýlayýnca kuru kalabalýk çat diye <35k olur..
Memento mori
Yer Ýmleri