Sayfa 825/1001 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,593 - 6,600 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Ustadlar merhaba,
    Bist covid nedenli taban yaptiginda borsaya giren yeni yatirimcilardanim. 3 ay gibi bir surede al-satlarla anaparamin %20si kadar kazandim. Ancak simdi is sebebiyle tum gun takip etmem ve trendleri takip etmem zorlasti.
    Yatirimimi MAC, AFT, SUA, YAC ve ARM fonlarina paylastirmak istiyorum. Yorumunuzu almak beni sevindirecektir.

2.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    MAC daha ilk günden kol gibi zarar yazdı. Maalesef yine yanlış zamanda MAC aldım galiba. MAC için yeni fiyatımız: 0,040551
    Yine bu dususte sağlam durmuş. Bugün havacılık ve cam sektörünü çıkarırsak ortalama düşüş %5 seviyesindeydi.Tcd bu dususte ne yaptı acaba onu mersk ediyorum. Bu arada Webster üstad hoşgeldiniz..

3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    MAC daha ilk günden kol gibi zarar yazdı. Maalesef yine yanlış zamanda MAC aldım galiba. MAC için yeni fiyatımız: 0,040551
    Aynı zamanda girmişiz, sanırım bir süre terste kalacağız. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu arada yaklaşık zarar -%1,5 civarında.

4.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Aynı zamanda girmişiz, sanırım bir süre terste kalacağız. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu arada yaklaşık zarar -%1,5 civarında.
    Hocam kesinlikle satmayı düşünmüyorum. Sağlam bir fon olduğunu biliyorum.

5. MAC -%1,3

gayet makul eksi yazmış XU100 ve özellikle XTUMY 'ye kıyasla

6.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    - 2.46% bist100'de -1.30% kapamış. Eksisine artısına bakılmaması lazım. Hisse fonlar endeks düşerken düşecek, çıkarken çıkacak.
    Ama önemli olan endeksi ne kadar geçtiği, Endeks düşerken az düşerse, er geç tekrar çıkan endekste para kazandıracak. Olağanüstü iyi kanımca. Biriktirmek için fırsat bunlar hep. Günlük ortalama 0.20% bile geçse günlük endeksi, uzun vadede bileşikte muazzam getiriler olur. Ama tabi al-sat yapılırsa tüm bu yaklaşım çöp olur.
    Eğer endeks %2 çıkarken %1 çıksaydı asıl kayıp ve işin kötü tarafı gizli kayıp olurdu. Kazanma ilüzyonu olurdu sadece.
    Uzun vadede mac, tkf, eid ve osmanlının iki hisse fonunda var relatif olarak endeksi yenme gücü sadece. corona öncesi zirvelere daha 7-8 bin puan varken, bunlar o zirveyi çoktan geçtiler fiyat olarak.

7.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    - 2.46% bist100'de -1.30% kapamış. Eksisine artısına bakılmaması lazım. Hisse fonlar endeks düşerken düşecek, çıkarken çıkacak.
    Ama önemli olan endeksi ne kadar geçtiği, Endeks düşerken az düşerse, er geç tekrar çıkan endekste para kazandıracak. Olağanüstü iyi kanımca. Biriktirmek için fırsat bunlar hep. Günlük ortalama 0.20% bile geçse günlük endeksi, uzun vadede bileşikte muazzam getiriler olur. Ama tabi al-sat yapılırsa tüm bu yaklaşım çöp olur.
    Eğer endeks %2 çıkarken %1 çıksaydı asıl kayıp ve işin kötü tarafı gizli kayıp olurdu. Kazanma ilüzyonu olurdu sadece.
    Uzun vadede mac, tkf, eid ve osmanlının iki hisse fonunda var relatif olarak endeksi yenme gücü sadece. corona öncesi zirvelere daha 7-8 bin puan varken, bunlar o zirveyi çoktan geçtiler fiyat olarak.
    Bu fonlarda zararda da olsak, uzun vade için beklenmeli diye anlıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Ayasofya sebebiyle yaptırım gelir mi?
    Hayır o konuyla ilgili yaptırım gibi bir şey söz konusu olamaz.
    Ama genel bir tedirginlik yaratabilir yatırımcıda.

Sayfa 825/1001 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •